Ако се монтират антивибрационни подложки между стената и конзолите на външното тяло и някак си се изолират закрепващите винтове ще помогне ли ?
Ако се монтират антивибрационни подложки между стената и конзолите на външното тяло и някак си се изолират закрепващите винтове ще помогне ли ?
Redasi
Преместване на външното тяло половин - един метър в ляво или дясно, нагоре или надолу. По възможност по далеко от фугите на панелите.Брума трябва да изчезне.
Възможно осукване на външното тяло от стойки на неравна панела. Освобождават се болтовете и се гледа дали някой крак няма да остане във въздуха.
Успех.
Благодаря!
Ще пробвам с освобождаването на болтовете...
Redasi, тампоните ти(http://www.utilitiesbulgaria.com/rubber_a_35.htm) имат носимост 120 кг. Знам, че са предпочитани из форума и на много хора са свършили работа, но според мен са малко твърдички за целта. Още по-твърди стават от студеното.
Бих ти предложил следното, понеже се е видяло, че ще се оправяш сам: освободи го от болтовете т.е. махни нацяло тампоните, и на тяхно място сложи дебели подложки от пореста гума(дето я използват за тръбна изолация). Ако и в този случай не утихне, съмнява ме изобщо това да стане с каквито и да е тампони- по-мека и вибропоглъщаща гума от тази трудно ще намериш. Ако пък вземе че стане, ще мислим как да поставим и болтовете, за да не избяга климатика.
И последно, макар и малко невъзможно според мен: сигурен ли си, че вибрациите не се предават по тръбите?
Има няколко варианта ,но тъй като е в гаранция - гони ги докато отстранят проблема.Трябва да се разреши проблема на място.Аз също имам два климатика от този модел ,а и съм сложил страшно много лично, така че проблема не е "лоша сглобка" в това можеш да си сигурен.Също така бъди сигурен ,че външното тяло се чува само когато е в максимални обороти и си достатъчно близо до него.Всичко друго е проблем с монтажа. Има един вариант да е транспортен проблем,но може и да е друго...така ,че да не гадаем на "боб".
Здравейте. Собственик съм на Daikin FTXS25G. Интересува ме как да почиствам филтрите му. Могат ли да се мият или трябва да се изтръскват от прахта? Към големите филтри са закачени едни 5-сантиметрови мини-филтърчета, които не знам могат ли да се мокрят.
Ти инструкции за употреба на климатика нямаш ли????Изсмукваш прахта с прахосмукачката,миеш под течаща вода и оставяш да съхнат на сянка.Това което ти наричаш 5см мини филтърчета се казва Филтър от титаниев апатит и се чисти с пахосмукачка.Дават го да се мие веднъж на всеки 6 месеца.Аз го мия редовно.В инстукциите за употреба на климатика има доста неща които не знаеш.Седни и прочети малко.
sladi4kia, благодаря за бързия отговор
Имам един въпрос.След монтиране на климатика ,дупката в стената дето минават трабите с какво най добре да се затвори като се има предвит ,че стената е тухла ?
С каквото ти сака душа, без пяна - повтарям (без пяна)Първоначално публикувано от brankicha
Винаги е добре да се казва защо е така.Първоначално публикувано от joro_bul
Не съм виждал монтажници да затварят с нещо различно от пяна ...
Ако проблема е в раздуването , което може да прекъсне/сплеска дренажната тръба то може да се ползва пяна за лепене на топлоизолация и гипсокартон. Тя се втвърдява за около 6 минути и пълна якост добива до 1 час като след първоначалното "изцъркване" от флакона/пистолета раздува много малко . За разлика от тази пяна обикновената монтажна пяна раздува до 20 минути след полагането и добива пълна якост до 24 часа след полагането. Ако енин флакон от обикновената е 4-5 лева то другата е 8-9 лева за 1 флакон.
Да, има нискообемна пяна, гламно за лепене наплоскости и за външни ТИ, за нея говори barabata.Пяната е няколко вида, нискообемна, нормална и високообемна, за съответната работа се ползва съответната пяна.СТ 84 на ЦЕРЕЗИТ е нискообемна, и други производители имат такива.
Пяната не просмуквали/задържа влага ?