Страница 130 от 171 ПърваПърва ... 80120128129130131132140 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,936 до 1,950 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2010

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

Ако се монтират антивибрационни подложки между стената и конзолите на външното тяло и някак си се изолират закрепващите винтове ще помогне ли ?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Redasi
    Преместване на външното тяло половин - един метър в ляво или дясно, нагоре или надолу. По възможност по далеко от фугите на панелите.Брума трябва да изчезне.
    Възможно осукване на външното тяло от стойки на неравна панела. Освобождават се болтовете и се гледа дали някой крак няма да остане във въздуха.
    Успех.

4. Тук е от
    Jan 2010

Благодаря!
    Ще пробвам с освобождаването на болтовете...

5. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Redasi, тампоните ти(http://www.utilitiesbulgaria.com/rubber_a_35.htm) имат носимост 120 кг. Знам, че са предпочитани из форума и на много хора са свършили работа, но според мен са малко твърдички за целта. Още по-твърди стават от студеното.

Бих ти предложил следното, понеже се е видяло, че ще се оправяш сам: освободи го от болтовете т.е. махни нацяло тампоните, и на тяхно място сложи дебели подложки от пореста гума(дето я използват за тръбна изолация). Ако и в този случай не утихне, съмнява ме изобщо това да стане с каквито и да е тампони- по-мека и вибропоглъщаща гума от тази трудно ще намериш. Ако пък вземе че стане, ще мислим как да поставим и болтовете, за да не избяга климатика.
    И последно, макар и малко невъзможно според мен: сигурен ли си, че вибрациите не се предават по тръбите?

6. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Има няколко варианта ,но тъй като е в гаранция - гони ги докато отстранят проблема.Трябва да се разреши проблема на място.Аз също имам два климатика от този модел ,а и съм сложил страшно много лично, така че проблема не е "лоша сглобка" в това можеш да си сигурен.Също така бъди сигурен ,че външното тяло се чува само когато е в максимални обороти и си достатъчно близо до него.Всичко друго е проблем с монтажа. Има един вариант да е транспортен проблем,но може и да е друго...така ,че да не гадаем на "боб".

7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Варна

Здравейте. Собственик съм на Daikin FTXS25G. Интересува ме как да почиствам филтрите му. Могат ли да се мият или трябва да се изтръскват от прахта? Към големите филтри са закачени едни 5-сантиметрови мини-филтърчета, които не знам могат ли да се мокрят.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Ти инструкции за употреба на климатика нямаш ли????Изсмукваш прахта с прахосмукачката,миеш под течаща вода и оставяш да съхнат на сянка.Това което ти наричаш 5см мини филтърчета се казва Филтър от титаниев апатит и се чисти с пахосмукачка.Дават го да се мие веднъж на всеки 6 месеца.Аз го мия редовно.В инстукциите за употреба на климатика има доста неща които не знаеш.Седни и прочети малко.

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Варна

sladi4kia, благодаря за бързия отговор

11. Тук е от
    Nov 2009

Имам един въпрос.След монтиране на климатика ,дупката в стената дето минават трабите с какво най добре да се затвори като се има предвит ,че стената е тухла ?

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от brankicha
    Имам един въпрос.След монтиране на климатика ,дупката в стената дето минават трабите с какво най добре да се затвори като се има предвит ,че стената е тухла ?
    С каквото ти сака душа, без пяна - повтарям (без пяна)

13. Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от joro_bul
    С каквото ти сака душа, без пяна - повтарям (без пяна)
    Винаги е добре да се казва защо е така.
    Не съм виждал монтажници да затварят с нещо различно от пяна ...
    Ако проблема е в раздуването , което може да прекъсне/сплеска дренажната тръба то може да се ползва пяна за лепене на топлоизолация и гипсокартон. Тя се втвърдява за около 6 минути и пълна якост добива до 1 час като след първоначалното "изцъркване" от флакона/пистолета раздува много малко . За разлика от тази пяна обикновената монтажна пяна раздува до 20 минути след полагането и добива пълна якост до 24 часа след полагането. Ако енин флакон от обикновената е 4-5 лева то другата е 8-9 лева за 1 флакон.

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Да, има нискообемна пяна, гламно за лепене наплоскости и за външни ТИ, за нея говори barabata.Пяната е няколко вида, нискообемна, нормална и високообемна, за съответната работа се ползва съответната пяна.СТ 84 на ЦЕРЕЗИТ е нискообемна, и други производители имат такива.

16. Тук е от
    Nov 2009

Пяната не просмуквали/задържа влага ?

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Да, затова се шпаклова отвън.

18. Тук е от
    Nov 2009

ОК. Благодаря ви

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе