хайде и едно от мен - само DAIKIN![]()
no one- нещо лично ли имаш срещу марката или какво? Що не ни оставиш на мира да си възхваляваме дайкинчетата,а ти да се дракаш с някоя друга марка. Плийс...
Това си е човешката природа. Вкусове различни и всеки си харесва един или друг климатик като модел или марка и избора може да наклонен в полза на някой от тях дори и от мястото където е монтирано светодиодчето или дистанционото. В крайна сметка си харесва нещо или повярва на някой който му препоръчва нещо и си го купува. Естествено след това ще бъде доволен от машинката (каквато и да е тя) и понеже е дал повечко пари ще я възхвалява. Има естествено и други които са виждали достатъчно как се прави търговия (или са част от пазара) и затова колкото по-възторжени са отзивите толкова повече си мислят че има нещо нередно в цялата работа и настръхват. Винаги ще има и от едните и от другите. Естествено ще има повече от тия дето възхваляват понеже те специално за това са дошли тук за да пишат за това , докато от другите в повечето случаи ще отминат с някой коментар или усмивка.
Рядко са хората които наистина имат опит с различни климатици, различни условия на ползване и съответно могат да направят сравнение. Такива като мен дето рядко са виждали климатик и в един момент съм само на Daikin също не могат да се изказват за това кой е по-по-най компетентно. Единствено могат да чешат егото си че след покупката всичко работи добре както се е очаквало.
Истината е една - пазара определя позициите. Извън родната абсурдност няма изявен конкретен лидер и това показва че климатичните системи от един кръг производители от съответен клас са достатъчно конкурентно способни и са близки по качество и цена или поне съпоставими. Нормално е в нашата среда където в 75% от случаите е важна цената независимо от съдържанието нещо по-добро да изпъква ярко на фона на масовите таралясници тресящи цели фасади по блоковете.
И едните климатици са хубави и другите са хубави. Всеки е свободен да си избере който от тях си хареса. Ако не е сигурен в избора си и е дошъл във една среда да попита за съвет някой който ползва подобен продукт е готов да се вслуша в съвета или да не се вслуша. Въпрос на личен избор.
В случая даден човек който не е споменал че има климатик от дадената марка, но пък толкова запалено опонира на хората няма да ме накара да си променя моето мнение по някакъв начин. За да се изказваш за даден продукт трябва да си го ползвал лично. Аз така мисля. Аз също не вярвам на сладките приказки от 1001 нощ, но съм си запланувал мястото където ще живея и климатичната инсталация да е Daikin още преди доста години и регулярно следях какво се случва за да съм в течение.
Надявам се да съм направил правилния избор , но това само времето ще покаже. Моля спрете да репликирате съответния потребител иначе няма да има край спора. Той си е изказал позицията, вие също. Това е достатъчно. Всеки има право на мнение и темата е точно за мнения за климатиците марка Daikin.
Да попитам още нещо новите климатици имат ли защита от токови удари, или трябва да се мисли нещо по въпроса
и Дайкин не са перфектни - поне за мен. верно че ми е първи климатик но вече имам наблюдения и забележки от 2 месеца. е най-евтиния и конвенционален е FTYN25GX но е Дайкин уж. Та забелязах следните проблеми до сега -
1.пукат пластмасите много при работа, при включване и изключване релето направо ме стряска а отвън се чува компресора как подскача по стената /иначе си работи тихо/,
2. вентилатора работи неравномерно на какъвто и режим да е - усилва и намаля през 1-2 секунди...понякога се оправя за някакъв период после пак - най-вече се получава при външна темп от 2 до 10 градуса.
3. При външна темп над 7-8гр не работи до достигане на зададената темп примерно 22 а изключва на 17-18...цял ден ми е държало толкова а беше поставен на 22...друг път ги достига след време...за това ми се налага да го сложа на 30 примерно за да не изключва известно време и после да го намаля. при по студено работи по добре...за сега толкова.
ПС. техниците идваха за пукането и казаха че е от някоя пластмаса но не знаят от коя за да я махнат почесаха се и си тръгнаха
Приготвил съм си една 25-ца за в къщи, но ще е някъде след 20-30 дни, ако до тогава си тук или четеш ще пиша за това пукане , със сигурност ще го пръсна на парчета ако го има, така че няма начин да не си каже откъде е, така ще помогнем и другите след теб... А в каква кубатура е монтирана тази техника?
А замислял ли си се,че пукането може да е и от лош монтаж,а не от менте пластмаса.Ако при монтажа има някъде напрежение на кутията(опъва се),естествено ,че ще има възможност да почне да пука.Можеш с някой приятел да го откачите.След това да го пуснеш,като го държите или подложите на нещо,но все пак да спазите нивелация и да провериш.Това за градусите и вентилатора не е добре(щом се отнася за Дайкин).Градусите трябва да ги кове,освен ако не си обърнал струята на дясно,тогава ще се излъже с 1-2 гр. от зададените,но ще го прави винаги.Вентилаторът ,ако е на макс(препоръчително)-трябва да усетиш 1степен,след малко 2,пак след малко 3та и да я държи.На ауто-набира до 3та,като вдигне температура ще свали на 2ра и след известно време може да мине на първа и да изключи(изключение като прекъсне за дефрос) -не трябва да ги качва или да играят.Първоначално публикувано от kaloianf
Проблем с монтажа,нещо са оплескали монтажниците,и май са доста неща като чета това което си описал.Няма "орязани" и нискокачественни бройки - забрави за този вариант .Цените падат веднъж заради кризата и втори път заради навлизането на нови модели и изчистването на останалите стари модели,твоят модел вече не се произвежда - неинверторен Дайкин е вече история .
skoro si zakupih klimatik ot markata DAIKIN,iskam da popitam dali nqkoi moje da mi kaje po kakvo moje da se poznae 4e edin klimatik e proizveden v qponiq a ne v evropa.kato izklu4im lepenkite po tqh tai kato mislq 4e vseki moje da si gi lepne.dali ima nqkakva markirovka ili ne6to podobno.tai kato mislq 4e mnogo sa kato men nekompetentni po tozi vapros i ne sa tolkova naqsno dali zakupenite ot tqh klimatici ne sa evropeisko proizvodstvo a predstaveno za qponec.sajalqvam za latinicata no ina4e trqbva da kalva dva 4asa po klaviaturata
Ами напиши модела и все някой ще ти каже къде е произведен - тук има достатъчно компетентни хора.
Що бе,Ванко68 и Александърс хвърлят и боб.Барем да беше казал на колко волта е.
...даже и на гол пъп мога да гледам,на млад женски най познавам,баце...