Тия цени са от времето на Тато.
... ами явно не плащаш ел.енергията у вас или ако не е така просто не четеш по бележките
17 стотинки с ддс дневна
12 стотинки с ддс нощна
текущи цени на ЧЕЗ
Та дори и повече е то преноси то зелена енергия ,рапределение данъци направо не можеш сметна вече точно колко струва.
А, тогава дневна беше 2 стотинки, нощна - 1 стотинка............ех, времена, временааа........Първоначално публикувано от Kasap
....и заплатите бяха по 150 лв....
Редно е, след като толкова се оплаквах миналата зима от Дайкина, сега да споделя нови впечатления. Не знам какво се случи, но тази зима изобщо не усетих, че имам климатик, изобщо не усетих, че е имало и зима. Без нищо да съм правил, след като го пуснах на режим отопление и досега - вече, надявам се, иде краят на зимата - не съм усетил нищо от онова, от което се оплаквах предните две зими. Чудя се какво ли е станало. Сякаш сега климатикът най-сетне си влезе в нормална работа и работи така, че дори забравих, че някога е имало проблем. Дай боже с времето да работи все по-добре.
За да не отварям нова тема реших да попитам тук следното:::Ако оставя климатика(FTXS35G)цял ден и цяла нощ на комфортна въздушна струя в комбинация с интелигентното око ще има ли някакви отрицателни последици??Само да уточня,че през това време нямам да има никой в стаята.Става въпрос за функцията която ако след 20 мин не намери присъствие на човек минава в режим пестене на енергия“благодаря
Не,какви отрицателни последици очакваш да има?При комфорт струята ще е насочена право надолу,а в комбинация с интелигентно око,при положение че няма никой в къщи ще отиде на 18 градуса и толкова...Ще работи икономично и ще чака някой да се размърда за да заработи и климатика на зададените му градуси.
Мислех си вчера да го оставя така,защото нямаше да има никой в нас за 24 часа но ме достраша и реших да попитам.Исках да е включен за да не замръзне и да харчи по малко ток,това ми беше целта.Значи за следващият път ще знам,мерси РКК
От кой Daikin е за предпочитане да се взима,този който идва от Белгия или Чехия? Имали въобще някаква разлика и значение от къде е ?
Едва ли ще имаш избор.Ще вземеш от тоз от който има.От Чехия завода е по -нов, но те някои модели вече ги правят само в Чехия а други в Белгия(така мисля, може и да греша).Първоначално публикувано от djsmiley
Какво те интересува къде се произвежда - предполагаш че едни и същи машини се правят в различни страни...няма такова нещо всеки завод е специализиран и прави само и единственно това което фирмата майка е решила...качеството и цената се определя от Дайкин.Първоначално публикувано от djsmiley