Страница 136 от 171 ПърваПърва ... 86126134135136137138146 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,026 до 2,040 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

такова нещо,като хубаво и евтино-няма никъде из европа......................но,дам ли парите,които искат и изсерат едно голямо говно ги гоня до дупка с всякакви легални и нелегални средства

2.  

3. Тук е от
    Nov 2009

Здравейте момчета.Вчера ми монтираха дайкин FTXS25G в стая 10 кв. с минимални топлозагуба. Въпросът ми е как мога да разбера машината на каква мощност работи и ми се струва , че духа хладно.На мощният режим си е горещо, но нямам много време да замервам температурата на изходящият въздух.При монтажа машината е обезвъздушена и за пръв път ползвам клима може и да е нормално да духа хладно в по следващите дни като имам време ,че се занимавам с него.И още нещо той си вдига градосите ,че чак и ги надвишава с 2 гр.

4. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Е как за тая малка стая заби този мощен климатик,чак пък и хладно духал,еми много ясно - той ако ти духне топло ще стане 45 градуса в това стайче.Не го закачай дай му градусите и го остави намира - той си знае работата,но не е за там - мести го в по голяма стая.
    Ето това е трябвало да вземеш

http://v-clima.com/prod.php?id=klima...n_ftyn_ryn25gx

или по добре инвертора:

http://v-clima.com/prod.php?id=klima...kin_ftx_rx25gv

но и те са много за стая 10 кв.

5. Тук е от
    Nov 2009

Неми пречи да е по голям дори при -20 ще ми е пре достатачен
    --------------
    резерв

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

има бутонче "редактирай" вдясно горе над полето за писане...

7. Тук е от
    Nov 2009

ок

8.  

9. Тук е от
    Nov 2009

Нормално е когато достигне или леко задмине температурата в стаята просто да върти само въздуха в стаята за да има циркулация поне минимална и да разбере когато започне да се понижава температурата. Не се притеснявай от това че духа. Той не духа по-студено (освен когато размразява външното тяло - тогава ако отвориш капака ще видиш че е заскрежен топлообменика), просто върти въздуха и понеже при движение на въздуха от кожата ти се изпарява повече вода и този процес поглъща енергия, го усещаш течението като по-студено.
    Не се притеснявай и аз монтирах FTXS25G в малка стая 9 кв.м и при минус 20 много добре се справя.

Ако го пуснеш на автоматичен вентилатор колкото по-близко е до зададената температура толкова повече намалява степените на вентилатора. Ако е и монтиран климатика на подходящото място в стаята почти няма да усещаш течението.

Имат една малка особеност която поражда после дълги теми за диагностициране на проблема. В десния ъгъл на климатика (където е окото и копчето) се намира датчика за температурата в стаята. Ако климатика е така монтиран че този край е блиако до стена (или преграда) и ако хоризонталните насочващи клапи (жалузи или както още там им викат) са насочени в същата посока, климатика не може да контролира температурата в стаята коректно и има оплаквания от потребители че не работи като хората и поддържа каквито си градуси иска в стаята или не може да стопли и е студено. Това понякога се случва когато за да отклоним теченията да не ни пречат не обърнем внимание на къде ги насочваме всъщност.

10. Тук е от
    Nov 2009

Благодаря колег и аз вече мисля ,че е добре машината

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от barabata
    Не се притеснявай и аз монтирах FTXS25G в малка стая 9 кв.м и при минус 20 много добре се справя.
    Можело е 35-ца да монтираш, още по-добре щеше да се справя, и при -30 ще топли...

Да ви питам и двамата как ги търпите тези инвертори, измъчени като конвенционални в тия стаички? Колко минути работят и колко минути броят мухите в стаята?

@brankicha, помисли малко - ако духа постоянно горещо в тази стая каква температура ще стане? Нали затова е инвертор, да си намаля мощността. Освен това точно този е с висок минимум и не може да духа много хладно.

12. Тук е от
    Nov 2009

ДА така е

13. Тук е от
    Nov 2009

Ще пиша по-натам от мен чао

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

brankicha, как е външното тяло от към вибрации и шум?

16. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ха че за 10 квадрата това си е перфекната машина, въпреки че много зависи какви са външните температури и е възможно да създаде впечатление че климатика ти не работи. Предполагам че е било възможно да вземеш климатик 2 киловата, но разликата в цени е твърде малка, а губиш обезпечаване.
    От друга страна обикновенни климатици предлагат само динозаврите, защото вече и Китайците мислят да спрат продажнбите на обикновенни климатици в Китай и остават динозврите в България, които все още живеят 20 години назад и пет в ляво.

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Можело е 35-ца да монтираш, още по-добре щеше да се справя, и при -30 ще топли...

Да ви питам и двамата как ги търпите тези инвертори, измъчени като конвенционални в тия стаички? Колко минути работят и колко минути броят мухите в стаята?

@brankicha, помисли малко - ако духа постоянно горещо в тази стая каква температура ще стане? Нали затова е инвертор, да си намаля мощността. Освен това точно този е с висок минимум и не може да духа много хладно.
    Не се кахърете толкова.Като дойде време и аз ще сложа един general 12 LD или по новия му аналог(ако е пуснат в продажба) или един дайкин FTXS 35 или 35JV може или едно саньо или тошиба с номинал 3.6 до 4.6кв. в стая 11.5 кв.м.Ако сметна ще отварям и към коридор около 6 кв.м.

Друго си е преоразмерената СИЛА.
    От личен опит знам събран при -11.3 градуса, а цели десет дни преди това от -5 до -10градуса.

18. Тук е от
    Nov 2009

biro,чувасе само нощем движението на въздуха , а през деня и той не се чува ,а за вибрации неможе и да става дума.Машината е хваната с таванни стойки и тампони (аз така пожелах)и трябва само да и направя нещо за отичане на конденза и една планка странично на тялото да е хвана за стената за да няма странично клатене ,но се прибирам вечер и немога да го по базикам .Другата седмица ще се занимавам с него и ще пиша отзиви.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе