Първоначално публикувано от Redasi
Първоначално публикувано от Redasi
Но нали климатиците са нови! Монтираха ги есента.
Че какво му е времето ,тампоните само на топло ли се слагат ??? Тампоните само по себе си няма да ти поправят проблема с наклона напред.Трябва да им обърнеш внимание,че искаш наклона да е леко назад. Каквото и да ти говорят,така трябва да стане.
Ще решили проблема с оттичането на конденза ,ако пробият тези отвори на тавичката?
Не им позволявай да дупчат. Описвания от теб проблем НЕ МОЖЕ да е от леда.
Тампоните (ако ги има) нещо не са наред.
p.s. Вибрациите може да се появят и от наклона. Нивелирай го и виж какво ще стане. Лед по дъното не може да го накара да вибрира по силно, а само перката евентуално да опре в него и да се счупи, но преди това би се разтракала здраво.
Колко по-ясно да напиша,че НАКЛОНА ТИ Е СБЪЪЪЪЪЪЪРКААААААН !!!!!!. Стига с тези дупки.Да,ще помогнат,ако обаче водата успее да стигне до тях,а не да си пълзи към решетката,както е сега.
Благодаря ви за отговорите! Ще изисквам от тях при монтиране на тампоните на външното тяло да оправят наклона по дълбочина.
Не разбрахме, сега има ли някакви тампони, или е стегнат директно за стойките.
Няма тампони под външното тяло , стегнат директно на стойките.Очаквам ги да ми сложат.
Аха, ясно. Значи едни тампони им се досвидяло да сложат, но леда по дъното излезе виновен.
При ниски температури всички климатици си усилват малко или много вибрациите. Затова тампоните са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ.
Д'еба малоумните монтажници. Дръж ги далеч от климатика.
Това за тампоните не решава проблема с наклона за момента. Ако ти е лесен достъпа до стойките,разхлаби предните болтове,надигни тялото отпред и подложи нещо,каквото и да е-няколко шайби,гайка,гумена подложка,между стойките и климатика. Сипи няколко шишета гореща вода в тавата и наблюдавай дали се оттича правилно и напълно в отвора.
Вариант Б: махаш всички болтове, слагаш ГУМЕНИ подложки под всяко от крачетата, без да го стягаш(споко, няма да избяга) включваш и се ослушваш. Ако вибрациите изчезнат, значи са нужни тампони по спешност.
Аз продължавам да си мисля, че леда няма нищо общо с проблема.
Не казвам,че тампоните са излишни,но докато ги чака да се наканят с тях,може да си пооправи нещата с наклона,
Съгласен съм, че наклона сам по себе си би могъл да усили вибрациите, но леда по дъното не виждам как ще го направи.
Моето предложение не е много трудоемко, а би помогнало бързо да се локализира проблема.
Redasi, Конденза трябва да напуска външното тяло по възможно най-краткият път за да се намали вероятността от замръзването и натрупването му по дъното. След като конденза се отдели от топлообменника не трябва да се разкарва още 25 сантиметра по дъното.