Благодарско на всички за отговорите
Благодарско на всички за отговорите
здравеите.незнам дали е тука точната тема но се нуждая от съвет в избора си на климатик.моделите на които съм се спрял са-daikin atxs25 i etx25j и fujitsu asya9lg.кои бихте ми препоръчали?стаята е спалня 12кв.м.благодаря предварително!
От Дайкините ATXS25E или от новата серия FTX35JV, би трябвало да ти свършат работа. Няма смисъл да вземаш по-малките им модели, защото минимума им на топлоотдаване е еднакъв и по-добре в такъв случай да вземеш по-мощните за по-голяма сигурност в големите студове.Първоначално публикувано от moro
От Фуджицу точно този asya09lgc недей. Ако държиш на тази марка намери си 9lcc (намирало се още тук-там) или плазмата 09_ldc, но е по-скъпичък.
Аз лично от ATXS25 не съм доволен, писал съм из форума за него. А като гледам много малко притежатели на този модел са доволни от работата му.
Общо взето във форума пишат недоволните...Сам направи сметка колко са доволните,които просто няма какво да пишат. Само аз съм монтирал поне 20-30 от тая 25ца,оплакванията от него са на единия пръст на едната ръка. имай впредвид още колко стотици и хиляди са се продали....
Братле не мога да повярвам че пак си недоволен,идва човек у вас да разсее съмненията ти относно качеството на този модел.Сложи настрана момента преди неговото идване (защото някой преди това не си е свършил работата) и ми кажи сега има ли проблеми с климатика и какви са те.Първоначално публикувано от biro
Кои са тези недоволните...?Аз съм монтирал много от този модел и няма никакви проблеми и забележки.
rkk, проблема си остава. Като беше по-хладно преди 2-3 седмици със валежи и особено вечер когато температурата падне до 0-5 градуса стената се тресе (климатика е с тампони). Зимата на -10 беше ужасно силна вибрацията, значи проблема се проявява при ниски външни температури следователно обяснения от типа - "това е панелка, може дюбела да опира в арматура" не се приемат. Според мен този климатик не е направен за много ниски температури, тези "доволните" дето не шишат тука сигурно не го ползват за основно отоплиение или живеят при по-мек климат. Факт е че ATXS не работи толкова добре колкото FVXS-а в хола, следователно аз никога повече не бих купил ATXS, а някой ако ме пита дали този модел става бих отговорил твърдо НЕ! Освен това консумацията на ел.енергия сравнено с FVXS е по-висока. Как да съм доволен от тази машина ми обяснете? Цената е нереална, по-евтините марки като мидея и осака работят по същия начин, но са по-евтини. Аз очаквах повече от този Дайкин и казвам пак - НЕ Става!
Според мен този климатик не е направен за много ниски температури, тези "доволните" дето не шишат тука сигурно не го ползват за основно отоплиение или живеят при по-мек климат.
Това е АБСОЛЮТНО погрешно - този климатик е направен да издържа - 15 градуса ,а по ниски температури също не са му проблем.Много съжалявам ,че имаш лошият късмет твоят климатик да не работи нормално,но те уверявам че това няма нищо общо с модела и с марката ,а по скоро с монтажа и транспорта на климатика.Както преди съм писал ,през мен минават и се монтират доста климатици от този модел и знам че това са едни от най добрите модели на Дайкин ,макар и по стар модел.Ще говоря пак с колегата ,който те е посетил и ако ми е възможно ще опитам да ти помогна ...нямам идея дали скоро ще имаме път до Русе.Започвам да си мисля ,че може да имаш проблем с тръбният път,но това няма как да го разбера от разстояние...
Тъпото е, че не мога да демонстрирам проблема по всяко време, трябва да е студено на вън за да се види за какво говоря. Леките вибрации в хладно време карат хората да си мислят че съм много капризен. Тръбния път трябва да е ОК защото самото външно тяло вибрира, тръбите не се мръдат.
днес се обзаведох с 2 FTXS25D и влязох в отбора на дайкин, дано да ме слушат и топлят
Здравейте,
за всекидневна 30 куб. метра с изолация, добре ли е Daikin FTX25G/RX25G?
Екстра е. Но ако бюджета ти позволява, вземи си FTXS20/GRXS20G. Особенно ако ще го ползваш за отопление.Първоначално публикувано от mary_j35
А 60 може ли да е? Я по-добре, ги сметни хубаво. Дай и повече инфо - за какво ще го ползваш този климатик, какво е строителството/дограмата, добри ли са съседите... и т.н.Първоначално публикувано от mary_j35
40 куб. метра е, за отопление, помещението представлява стая с балкон, съединени, балкона е кухня, има ПВЦ дограма и без отопление е 15 градуса в най-студено време.
здравейте,
впечатления от 2-та клима в подписа които притежавам от 5 дни
при зададена 21гр температура и двата поддържат в стаите 24 гр в диапазон 0.4 гр
машините работят от 5 дни меря с два различни термометъра