Страница 64 от 171 ПърваПърва ... 1454626364656674114 ... ПоследноПоследно
Резултати от 946 до 960 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

sicop - търси, друго не мога да ти кажа. Звъни на вносителя, питай... Ако ти трябват координати, пиши ми ЛС. По-удачния вариант е да отидеш да запишеш какви модели имат и да ги изкоментираме, ако чакаш да се внесе, може да чакаш дълго.

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Сигурни ли сте, че модела който дадох за пример е японският вариант на Daikin Ururu Sarara, защото най-отгоре в документа е написано, че посочените модели са стандартни.

Погледнах в японския сайт на Daikin и до колкото разбрах това са моделите 10-ки имащи функцията овлажняване на въздуха през различните години:
    Серия R Серия RX Серия RH
    AN28KRS-W (-H) - 2009 г. S28KTRXS-W (-C) - 2009 г.
    AN28JRS-W (-H) - 2008 г. S28KTRXS-W (-C) - 2008 г. S28JTRHS-W (-C) - 2008 г.
    AN28HRS-W (-H) - 2007 г. S28JTRXS-W (-C) - 2008 г.
    S28HTRS-W (-C) - 2007 г. S28HTRXS-W (-C) - 2007 г.
    AN28GRS-W (-H) - 2006 г.
    S28GTRS-W (-C) - 2006 г.
    --------------------------------------------
    Благодаря за линковете по-долу, моделът наистина бил един от многото японски варианти на Ururu Sarara. Примерът, който дадох с модела, че бил хубав донякъде се обезсмисля, защото това всички го знаят.

4. Тук е от
    Oct 2008

Да URURU е ето го:http://den-wind.com/?pid=4134595

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

valen1, цялата R-серия е Ururu-Sarara. Daikin имат 2 номенклатури модели - еквиваленти.
    Сравни климатиците от двата линка, това е R-серията за 2008-ма. На едната страница са с означението S, а на другата са с означение AN.
    http://www.daikinaircon.com/catalog/.../index.html#07
    http://www.daikinaircon.com/catalog/.../index.html#07

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

sicop тоя модел който търсиш е S серията на Дайкин на 100 волта ,много добра машина от високия клас нарежда се веднага след R серията ,в БГ съм виждал S серия ,модела от 06г GTSS го имаше наличен в Димели ,не е много евтин

7. Тук е от
    Oct 2008

Да там има 25ца с УРУРУ,но то повдига доста цената а и не виждам много смисъл него.Не бързам не е задължително утре да е сложен,;мога да изчакам

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Да попитам само - 46 или 48 кг е външното на Уруру, ама нали то има надстройка за конденза за влажността вътре - то дига теглото, според мене? Втори топлообменник, да не кажа и компресор (не съм гледал сервизно на Уруру де).

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

48 е за европейския 220 В модел.
    Не е топлообменник,нито компресор.Диск от хигроскопичен материал се върти и събира влагата върху себе си,а чрез въртенето я изхвърля към периферията си. Едва ли е тежък целия модул,като останалото е малко моторче,пластмасови капаци и филтри.

11. Тук е от
    Dec 2008

В началото като ми монтираха климатика, сложих му електромер и го пуснах да работи... Екстра, нищо не се чува! Вечерта като си легнах, усещам някакво бучене... Отварям прозореца, доближавам глава до тялото, едва се усеща че работи... затварям прозореца, пак бучене... Взех да долепям ухо до стените тук там - бучи силно... В един момент се приближавам до електромера и установих че е от него. Забил съм рапидка в гипсокартона и съм го закачил на стената, незнам къде и как съм я забил но ужасен шум в стените от едно електромерче. Навих на рапидката изолация и подложих отзад едно дунапренче да не ляга директно на стената и шума спря... Ще ме попитате каква връзка има това с проблема на човека... Ами незнам, но щом едно електромерче такъв дискомфорт ми направи, представям си какво може да направи един климатик при определени обстоятелства, дори и да е най-хубавия.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Ето един FTXS42 монтиран на 22 кв.м.Клиентите ходят по гащи!!!

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Това пък вече е върха на преоразмеряването. С каква идея са го направили? И с 35-ца можеха да ходят по гащи.

14.  

15. jdg
    jdg е офлайн

Тук е от
    Dec 2004

Здравейте!
    И аз съм щастлив собственик на Daikin FVXS-25 - подовият вариант (с чешко външно тяло RXS -G) от 1 месец. И при мен се появава странна вибрация от време на време. При монтажа ми сложиха тампони само отпред на външното тяло( с наклон към компресора), с идеята водата от дефроста да се отича към отвора на тавата. Лошото е, че тези вибрации се чуват само нощно време и ме будят javascript:void(0); И май когато е по-студено. През деня се чува леко звънтене от ламелита на външното тяло, но като го побутна с ръка спира. Виках човек от монтажа, но той не направи много, защото през деня този нощен шум го няма, а и аз си мислех, че този от ламелите се чува по-силно през нощта, когато е по-тихо. Но онзи ден имах късмет и "хванах" шума и през деня. При някакъв режим на работа компресорът изпадаше в някакъв резонанс и "ужасният" шум излизаше от лицевата декоративна решетка на външното тяло. Като я натиснах с пръст откъм страната на компресора, шумът спря. Проверих видиите, с които е пикрепена, но си бяха много добре стегнати. Иначе през останалото време си работи много културно, почти не се чуваjavascript:void(0);.
    Та си мисля дали не е от тези тампони отпред, които повдигат предната част на външното тяло с около сантиметър(тук срещнах мнение, че Daikin не препоръчват да се монтират гумени тампони)? Не мисля, че се събира лед под компресора, досега не съм го "хващал" в режим на дефрост и си мисля, че не му се налага - сложил съм му една кофичка отдолу, но в нея не изтича нищо. Като беше студено пускаше по малко вода, но от 3-4 седмици не съм вижадал да изтича вода. Понякога, когато работи се появява една тънка(около 3-4 см. заскрежена хоризонтална ивица точно по средата на изпарителя.Температурите, на които работи са през деня 20°, през нощта - 18°, вентилатор на "auto" за стая около 24кв.м с южно изложение.
    И още нещо, днес си играх с дистанционното и проверявах кодовете за грешки(задържане на бутона "Timer cancel" за около 5 сек.) и се изненадах, когато ми "свирна" дълго на код за грешка "U2"(ниско или високо напрежение). Според описанието трябваше да свирне на "00" - нормална работа. След замерване се оказа, че напрежението е 227В(мерих го с уред с висок клас на точност), т.е. напълно нормално. Иначе климатикът си работи нормално, не е спрял поради някаква неизправност. Ако някой е проверявал тези кодове за грешки при нормална работа, нека пише.
    Иначе форумът е много "зарибяващ"(както би се изразил моят син)! И много полезен! Браво!

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от jdg
    а съм виждал на много места климатици монтирани само с предни тампони.
    Има едни сглобяеми конзоли,на които като им се сложи климатика и се накланя напред,затова на тях се слагат тампони само отпред за нивелиране.

17. jdg
    jdg е офлайн

Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от jori
    Има едни сглобяеми конзоли,на които като им се сложи климатика и се накланя напред,затова на тях се слагат тампони само отпред за нивелиране.
    Да, сигурно е така, не съм се вглеждал. Пък и съм само обикновен потребител, макар че след като ми го монтираха изчетох сума ти неща за климатиците, особено в този форум. Пък и няколко пъти виках човека от монтажа, вече ми е неудобно. Днес махнах предните тампони, ще го видя как ще се държи... Пък и като цяло съм доволен, вътрешното тяло е много тихо - монтирано е в спалнята и въобще не се чува, само дето външното ме буди понякога

Относно "свиркането" за грешка "U2", след като рестартирах климатика, всичко си дойде на място. Явно някакъв софтуерен бъг.

18. Тук е от
    Aug 2007

Аз да питам - заслужава ли си да се купи този модел - DAIKIN-FTX-25GV- и може ли да се намери във Варна на тази цена - 1300 лв. с ДДС и без монтаж .http://kastevo.com/index.php?navPage...&product_id=25 Благодаря предварително.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе