При охлаждане, когато компресорът изключи, вентилаторът на вътрешното тяло не спира да върти. Т.е. ти без да го желаеш дори си в режим изсушаване.Първоначално публикувано от rist
При охлаждане, когато компресорът изключи, вентилаторът на вътрешното тяло не спира да върти. Т.е. ти без да го желаеш дори си в режим изсушаване.Първоначално публикувано от rist
Аааа... ей това исках да чуя бе човек.Първоначално публикувано от deian
Ама Ванко каза че нямало такова нещо. Сигурен ли си че така прави, че направо ми иде да те почерпя за тази новина за мен.
Ако си изключиш климатика точно докато работи компресора,кой по дяволите ще ти изсуши питата ? Освен това ,ако е инвертор,компресора си бачка почти нонстоп,ще спре за малко само ако е хладно вън и вътре...Ще трябва да го дебнеш кога ще се включи ли,та да го спреш тогава? И най-важното - когато компресора спре по някаква причина,вентилатора се върти едва едва,колкото да се обдухва сензора . С тоя малък дебит колко време ще се чака,за да изсуши питата ???
Не става с две приказки...
Моите дайкини в режим охлаждане си въртят вътрешния вентилатор и при спрял компресор, при това доста силно. Почти няма разлика в скоростта на вентилатора при спрял компресор или не. Ако си изключиш климатика след охлаждане става голям смрад, за това пускаш на вентилатор и офф таймер след 30мин. или на отопление и офф таймер за 15мин. в случай че напускаш помещението за по-дълго време.
Ванко, аз просто не знаех, че в режим на охлаждане вентилатора не спира. Смятах че работи както при отопление. От там се получи неразбирането. След като го знам сега разбирам, че на вентилация преди изключване ще се остава рядко - преди чистене на филтри или спиране по друга причина, но това не е като да го дебнеш кога в режим на охлаждане е спрял да работи, за да го пускаш веднага на вентилация.Първоначално публикувано от vanko68
Благогаря,и аз така си мислех,че трябва да работи.Аз го държа на температура от 21* до 24* защото през лятото охлаждам повече от 15кв.м.иначе става много студено.През зимата отоплявам само 15кв.м.Първоначално публикувано от justify
След като след охлаждане трябва да се изсушава с 30 мин.вентилатор,опцията изсушаване за какво е и кога се използва?
Бла-бла-бла...Дайкин се захранва с кабел от таблото или в по лесният вариант с твърда връзка от най близкият контакт...НО забележете: захранва се ВЪНШНОТО ТЯЛО.Не казвам че не е възможно да се захрани по друг начин ,но не е редно и не е правилно.Всичко останало е компромис... и то с чужд живот и безопасност.
А за вмирисването - нямам идея. Моите не се вмирисват и стотици монтирани климатика нямат този проблем...имали сме два три случая при които каквото и да чистиш и с какъвто и препарат да третираш - няма оправия ...плесенясва си климатика и нищо не помага...Мисля че истината е свеж въздух през определени интервали,когато няма проветряване става страшно.
Просто е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!Можеш да паднеш от гадост в разни офиси и т.н от смрад на цигари,крака и г***ве, НО е затворено,уплътнено и климатика е на 16 градуса.Първоначално публикувано от rkk
Питата да я изваряваш всеки месец пак ще се вмирисва.А моите клими до сега не са "блатясвали" защото всеки път "проветряват" питата след охлаждане.Явно е ефикасно.
Това за сушенето не го знаех. Климатика е монтиран от няколко дена и ще ми бъде много полезно. След охлаждане ще го пускам на 20-30мин и ОФФ таймер.
Здравейте. Тъй като имахме особени проблеми с предния климатик,сега сме се насочили да закупим някоя по-истинска марка Като Дайкин , Горе-долу бюджета ни е 1000-1200лв. Стаята з акоято ни трябва е не повече от 16кв.м. ,около 35-40куб.м. Проблемът с предния бе , че особено при отрицателни температури много заледяваше,беше доста шумен и в един момент дори започна сам да се изключва ,без да се рестартира сам и да се включи повече. Така се получаваше ,че по цял ден си милим , че климатикът работи,а той се е изключил още сутринта например...
Какво ще кажете за Daikin FTX25JV Comfort??? Ето и линк :
http://www.klimacontrol.com/klimatici.php?c=105&type=2
Искаме да е инверторен,може би 10 или 12.
Щ с ерадвам да получа по компетентно мнение и препоръки. Благодаря предварително!
П.С. спрели сме се и на още няколо модела ,но за тях ще попитам в съответния форум , но като цяло като марка тази е една от най-добрите ,нали ?
по-добре 35-цата ще имате малко резерв в мощността за най-студените зимни дни
С дайкин такива проблеми няма да имате, освен това ще е доста тих, надежден климатик и ако се наложи има резрвни части.Имам само едн резерва по отношение на този климатик и тя е че за градуса 25-26 градуса при температури под 2 градуса имам малки съмнения(ще държи без проблем 22-23градуса.На тези съмнения ме навежда опита ми с моят преоразмерен според всички във форума подов дайкин 50-ка който ползвам в хола -тази зима при температури +2 до -3 и от -8 до -11 каквито имаше зимата държи 23-24 градуса, но за да направи 25-26 градуса трябваше да го избуча(задам) на 27градуса.Първоначално публикувано от denid111
Според мен в спалнята няма да ти трябват 25-26 градуса, освен след като зимата си се къпал-само тогава.На 25 гр7. не се спи бре-личен опит(изсъхва устата и гърлото)
Цялата тази работа с градусите предполагам , че трябва да я оставим всеки да си преценява,нали така ? Всеки човек си е рзличен. Някои си живеят и си им е добре и на 20 градуса,други си искат поне около 25 ,за да се чувстват добре.
А между другото относно режима на работа,не е ли добре за самия климатик да стои на 27 например настроен,защото нашия го държахме почти по цял ден на 27 и едвам стигаше 22гр. в стаята (говорим за най-студените дни, а особено във Враца си имаше много мъгли и температури до -18 )
Днес бяхме в магазин представители на Дайкин и те ни убеждаваха , че за такава стая не ни трябва повече от 9-ка, а тук получавам и препоръки за много по-големи поне 12-ка или 14-ка,за да се справи със зимните условия безпроблемно....
Аз не смея да кавам , че разбирам от тези неща,затова и питам и вече се чудя кого да слушам....
Все пак много благоадря,оценявам всяко мнение!
14-ка ще е прекалено.Първоначално публикувано от denid111
Вземи един дайкин FTX35JV или фуджитсу 12 LGC, ако държиш на горещината като мен може и фуджитсу/дженерал/фуджи 12 LD.
И аз се опитвам да обясня на една част от колегите от форума, че желаната температура и съответно чувството за комфорт е индивидуално усещане и затова преди да препоръчват първо да питат пък тогава да препоръчват, но си останах неразбран/нечут.
Държал си го на 27 защото толкова е бил климатик
Не 25-ца комфорт не е за теб.Може би 35-цата ще е екстра ,но пък не е така икономична.Видях бюджета и ти казвам че няма как с тези пари да имаш добър Дайкин.Ако се напънеш с парите мога да ти предложа истински топлещи и икономични модели :
http://v-clima.com/prod.php?id=klima...g_podov_montag
http://v-clima.com/prod.php?id=klima...in_ftxs_rxs25g
http://v-clima.com/prod.php?id=klima...txg_rxg25e_UX1
Ако цените не ти харесат отиваш на друга марка ...но не взимай комфорт 25-ца.
"Държал си го на 27 защото толкова е бил климатик" - много точно е казал джъсти.