Взимай УРУРУ САРАРА42-ка и не питай защо...иначе слизай от БМВ-то и се вози с ГОЛФ
Взимай УРУРУ САРАРА42-ка и не питай защо...иначе слизай от БМВ-то и се вози с ГОЛФ
Да,червеното правоъгълниче е мястото за вътрешното тяло,и заобленото с прозорците ще е холната гарнитура ,демек климатика духа на тв-то хаха.А както казваш ти да помисля за друго място... и аз съм го мислил но просто няма къде другаде,защото всичко останало е в стъгкла(единствения друг вариянт е в ъгъла на кухненския бокс Стената,на която трябва да са закачени вътрешното и външното тяло на климатика (отвътре) е 1.6 м до вратата към терасата-достатъчно ли е това разтояние за да може да не е толкова зле това обдухване?Първоначално публикувано от justify
Няма ли начин да сложиш вътрешното тяло н а стената която ти граничи със спалнята и на която ти е холовата секция, макар и в ъгъла до терасата.Така ще духа право към теб или ще можеш да коригираш потока въздух до известна степен с крилцата/жалузите за хоризонтално насочване.Първоначално публикувано от kokisawe
друг вариант струва ми се че над прозорците откъм холовата гарнитура(над главата ти когато гледаш телевизор)имаш известен праг от тухли или бетон и можеш да закрепиш вътрешното тяло там.
Третия вариант е да го оставиш както е на схемата и да коригираш хоризонталния поток само с жалузите.
Онова между прозорците е носеща колона и е доста дебела и тясна (около 40 см в квадрат е )
За 1-вия предложен вариянт...то за мястото което Ви показвам е оставена дупка на около 2.10 м височина точно за климатик и незнам дали тая стена за която говориш може да държи или незнам...тая стена я имаше още когато цялата зрада се държеше от 20тина колони и няколко такива "стени"(още когато стаите и апартаментите не бяха оградени)
Здравейте,обръщам се към вас за съвет,че след толкова четене блокирах и се обърках тотално.Къща е,стаята е 4,80-4,20-2,60,пвц дограма,3 външни стени и една към неотопляемо помещение.Над хизба е,като подът е гредоред и дъски(дюшеме)Насочих се към general 12lgc,като не съобразих топлозагубите.Понеже съм с general и бях чела само за тях се обадих на познат занимаващ се с климатици.Според него 12lgc няма да се справи.Препоръчва ми daikin-fvxs35fv1b-1800lv, ftx35gv1b-1500lv. и ftyn50fv18-1700 (преписвам всичко дословно) В цената влизал и монтажа,3 години гаранция без задължителна профилактика.Това нови модели ли са,добри ли са?Вие какво ще ме посъветвате?
В тази криза, всеки гледа да продава... Но ти не се притеснявай. 12лгц ще се справи без проблеми, освен ако не живееш на северния полюс.
mima68091, с тези загуби наистина 12 LGC няма да се справи , а ftx35g още по-малко. FVXS35 e по-добър избор, а също и Fujitsu ASYA 12 ldc.
И е хубаво да си направиш изолации
Ако се притесняваш до такава степен от загубите - 12LCC, но не-повече. Не искам да влизам в ненужни спорове, но и LGC ще е добре. Аз поне имам какво да кажа за топло-загубите... Кажи, от кой град си, че и това е от значение.
mima68091, ще ти стигне и GENERAL 12LGC, освен ако не си на връх Ботев или стените ти да са кирпичени.
Kaar, ако стените й са кирпичени, ще и стигне и 9LGC.Първоначално публикувано от Kaar
От Сливен,климатика е за родителите ми.Ако беше кирпич,нямаше да го мисля.
77w на кубик при номинална мощност /за 12LGC/, са напълно достатъчни.
ОК. Слагаш 12LGC и си готова. Няма да има нужда от кирпичена замазка, за да не ги мислиш.