от дайкинът иима множество оплаквания за шумен агрегат имай на предвид нее както старите дайкини едно време олекотена изработка Короната и тя е евтин нисъкклас но е по добре от него FUJITSU AS-E22T е тва си намери и ще се родиш
от дайкинът иима множество оплаквания за шумен агрегат имай на предвид нее както старите дайкини едно време олекотена изработка Короната и тя е евтин нисъкклас но е по добре от него FUJITSU AS-E22T е тва си намери и ще се родиш
Дайкин и шумен аграгат са абсолютно НЕСЪВМЕСТИМИ ПОНЯТИЯ.
а сега де кой прав кой крив ... все пак от трите модела които съм постнал кой ще да е?Първоначално публикувано от vanko68
аз бях се спрял на този:
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=167
но все още се чудя докато все още е топло де![]()
Два дайкин-а съм видял как бачкат-наистина са тихи. @anangelll и каквато машина да вземеш ще ти свърши работа за малкото стайче, аз лично заложих на 25-ца и се оказа че имам повечко мощност от колкото е необходима /тя никога не е излишна/. Тошибата не е никак зле и на мен ми беше тръпка, но се сдобих с "рециклирна" машина саньо.
Два дайкин-а съм видял как бачкат-наистина са тихи. @anangelll и каквато машина да вземеш ще ти свърши работа за малкото стайче, аз лично заложих на 25-ца и се оказа че имам повечко мощност от колкото е необходима /тя никога не е излишна/. Тошибата не е никак зле и на мен ми беше тръпка, но се сдобих с "рециклирна" машина саньо.
Ей Бравос![]()
.
И аз така.
От събота настава ИСТИНА.Идат МИНУСИТЕ.
Този модел на дайкин няма нищо общо с уникалната им гама е с шумен агрегат ако някои тук не му е ясно какво предтавлява ниският клас на Дайкин серията GTNS , HTNS , И новата KTNS нека предостави на лични мобилният си номер лично ще му изпратя 25 26 човека да ги оспокои че са тихи , говоря за хора повечето от който не познавам и всеки постъпил познат с такъв проблем ше оспокоявам че има някои в сетком дето не му се вярва
и директно към поста на човека - не си взимай този модел нямам изгода да те лъжа даже напротив !
мерси на всички за мненията мисля да е тошибата която постнах по рано![]()
От 3 години имам DAIKIN S 25 FTNS-W /110 V-Япония/,закупен нов от Термоклима- Варна .Климата е в края на 3 годишния си гаранционен срок и от известно време се появиха и проблеми.Появи се шум във външното тяло/40-50dB ?/.При проверката от сервизните техници ми бе обяснено ,че това е нормално понеже имало въртящи части ,а и да го вземат за ремонт не могат да направят нищо.С една дума да го ползувам така ,нямало да има проблеми.На въпроса ако това е шум от компресора и положението се влоши ми бе отговорено че повече няма да се увеличи и това били нормално.Тоест не го приемат за рекламация.Аз не го чувам тъй като съм с пластмасова дограма ,но комшиите през лятото ги дразни. .Какви са допустимите децибели за външно тяло.Как може да се определи дали е от компресора или от вентилатора.Шума определено е от въртящ се механизъм, а не от вибрации.Моля за вашите съвети,какво мога да направя по случая,дали да не се обърна към комисията за защита на потребителите ? Благодаря предварително .
Най-вероятно са лагерите на вентилатора,щом казваш,че шума е от въртяща се част. Някой познат техник може да го изключи за момент при работа и ако шума изчезне,значи е от тях.Лошото е,че някои вентилатори са с капсуловани мотори,не подлежат на ремонт и се сменят изцяло. Явно при теб е така,надяват се гаранцията да изтече и после да си го платиш като поп.
Шум над обявените в специфкацията стойности не е нормален, и е индикация за проблем. Гони си фирмата, след като машината е в гаранционен срок. Поискай официално становище - нека да го дадат черно - на бяло.
Ако има някъде по телата или в книжките нивото на шума,можеш да викнеш сертифицирана фирма да ти го измери и да ти даде протокол.После с него отиваш в монтажната фирма,ако номера не мине-после в Комисията за защита на потребителите.Там номера ще мине с гаранция.
нищо неможеш да им направиш , неси хаби нервите и пари з абнзин слагайки тампони ще спреш разпространяването на вибрацийте по етажа , и най доброто решение е друг техник който да нее колкото да мине номера а да си разбира от работата
Toshiba RAS-225GDR ---- нещо ми харесва този модел, отзиви за него?
и защо е на различни цени
http://domklima.com/page.php?n=64999&SiteID=694
тук е 2170
а тук
http://japanclima.com/index.php?page...mart&Itemid=30
3200
в смисъл различни е ок ама 1000 лева разлика малко ми се вижда нереално ...
може ли да кажете за плевен добри фирми или да си разчитам на термо клима варна, те имат монтажници за плевен?
Здравейте. Трябва ми иформация за AN28EHDS-W. Никъде не мога да намеря. Дали не може да ми помогнете?
anangelll-ти остави цените че са различни,а параметрите и в двата сайта нещо са сбъркани-при този модел при 7* имаш 2.5kw. номинал на отопление и 2.2kw. на студено,и консумацията и всичко е сбъркано-та внимавай за какво помещение го избираш-иначе страхотен избор![]()