Страница 159 от 171 ПърваПърва ... 109149157158159160161169 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,371 до 2,385 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

Еми въпреки, че не съм толкова краен в мнението си, подкрепям gnf, че действително тук като се каже нещо лошо за Дайкин, веднага монтажа е крив, слуха на човека не е добър и тн. Не един се е оплакал от Сиестата, има го всичкото във форума, а и все пак се замислете кой клас на Дайкин вечно се препоръчва - Профешънъл, който определено не спада към евтините климтаци, а Дайкин имат и доста други модели като клас по-ниски от него, но те никога не се препоръчват, нормало е за тия пари да се получава нещо по-качествено, обратното би било ненормално.

2.  

3. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Няма злорадство, нямам и нищо против марката. Лошото и дразнещо е, че има хора които се оплакват от дадена серия, а това не се харесва на търговците тука, които работят основно с Дайкин и въртят сучат, но не приемат че дефекта може да е производствен. Нали им бърка в джоба, както е бръкнал в джоба си клиента Х, който си е купил тракащ климатик.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Ами Redasi имаше някакви оплаквания от Профешанал серията, това прави ли я лоша? Има едно неправилно отношение към серията на Дайкин ATXS-E, може би поради името "сиеста", което навява асоциации за слабост, а тя хич не е слаба, тя е предходната серия на Профешанала и не се препоръчва вече понеже е изчерпана почти навсякъде. По същата причина и цената и е по-ниска. Също като Дайсейкай 3 сравнвно с Дайсейкай 5, 5-цата е по-добра, но това не прави 3-ката лоша. vclima беше дал сервизните на външните тела на двете серии и ако някой се беше загледал по-обстойно в данните, щеше да забележи, че външното тяло на сиеста-та има потенциала за същия КОП като Профешанала, явно разликата е само в управлението.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Разлики RXS-G | ARXS-G:
    1) мотор вентилатор: D50Q-28 50Watt | D23H-28 23 Watt
    съответно различни скорости на въртене, като ARXS-G върти на малко по-ниски обороти при охлаждане, но пък на по-високи обороти при отопление.
    2) компресор: 1YC23AFXD#C | 1YC23AEXD, и двата с мощност 600 W.
    еднакво масло, еднакво количество фреон
    3) Разлика в работната честота на компресора /за комбинация FTXS25G/RXS25G спрямо ATXS25G/ARXS25G/:
    34 Hz номинална честота за първия спрямо 46 Hz за втория
    Т.нар Capacity tables за комбинация FTXS25G/RXS25G и ATXS25G/ARXS25G са напълно ЕДНАКВИ. Няма данни за комбинация на ARXS25G с подово вътрешно, но логически би следвало да даде еднакви показатели с външно RXS25G в комбинация с подово вътрешно поради горната причина.
    Също така, хладилните схеми на двете външни тела са напълно ЕДНАКВИ - вентили, заглушители, филтри и т.н.
    Размерите на телата са абсолютно ЕДНАКВИ, килограмите също.
    Диаграмите за звуковото налягане на външните тела на пръв поглед ми се виждат еднакви, малко са неясни - на някой ако му се занимава да се вглежда по-подробно.

6. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Rist аз съм прост човек, не чета таблици, който не разбирам, питам. Мога да попитам директно Дайкин и аз, но отговора, който са дали на колегата за мен е показателен. С Атаро преди години съм имал вземане/даване в друга сфера, демек укрепителни материали и също така съм си изградил доста твърдо мнение за тях, което не му е мястото тук да коментирам, просто сигурно ще преповторя думите на Дайкин Виена. Все ми е тая на мен какво, как и защо, аз още преди това го казах, ако някоя фирма с японски клими, за употребяван техен го направи това, ще има поне 2-3 супер саркастични поста, а когато го прави сигурно най-големия вносител на Дайкин за НОВИ климатици, то това е най-нормалното нещо, еми ОК, аз не съм си го купил и няма и да го направя, всеки има глава на раменете си

7. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от dsmt
    Ей това е Сиестичката,с която е комплектован подовия климатик

[img width=800 height=533]http://photo-zona.net/images/user61896/album22372/large/1286254660_fbew2698_IMGP6120.jpg[/img]

Не мога да разбера защо продължава твърдението че Сиестата е "залежала" стока на Дайкин който поради факта че "не смогвал" с доставките "започнал да я дава на дистрибуторите като еквивалент на Профешънъл - щото били еднакви". Ясно се вижда че тази сиеста е 2010 производство. Също е ясно че е различен модел от профешънала (дали е еднакъв като характеристика това е друг въпрос - отговора му може да го даде само и единствено Дайкин - а не дистрибутора/търговеца). А той (дистрибутора/търговеца) е ДЛЪЖЕН да продава това което е ОБЯВИЛ че продава. Всичко друго е просто измама.

8.  

9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Дидо, опитваш се да развалиш на хората купоня! Не разбра ли, че никой не се вълнува от техническата страна на въпроса? Параметри, показатели и прочие... Нека плюенето да започне... сега!

10. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Нова Загора

1YC23AFXD#C | 1YC23AEXD

не съм специалист ,но ако някой ми каже,че няколкото различни символа в модела на компресорите не означават нищо и двата са еднакви/подобно на името на външните тела/-няма да му повярвам

А предполагам по-ниската номинална честота на работа на компресора означава,че работи по-ефективно/и икономично/

Вентилаторите са различни-вярно е ,на Сиестата дрънчи,за другия не знам,дано да е по-скопосан.

А ДАННИ ЗА VFXS/ARXS-G РАЗБИРА СЕ ЧЕ НЯМА И НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ИМА....ТОВА ВЕЧЕ МИСЛЯ ЧЕ СТАНА ЯСНО НА ВСИЧКИ

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от rist
    Прав си, да попаднеш на тракащ или не добре работещ Дайкин си е изключение. Лошото е когато това се случи на някое кречетало от форума. Всяка машина може да се повреди, дори и Дайкин, но това се случва много по-рядко от някои други марки. Мерцедес никога ли не се поврежда. Моите си работят засега перфектно и се надявам така да е дълго време. Моли се и твоите да си работят безпроблемно, защото и те спадат в категорията "машини", а както знаем всяка машина... какво - може да се повреди.

И честно казано чудя се защо е това злорадство.

Ще те помоля сега да не почваш на дълго да се обясняваш.
    Ха кречетало, ми хайде тогава като са такива добри машини да дойде някой специалист да ми го отремонтира извън гаранционно. Плащам си няма проблеми, ако е от друг град и хотела ще му поема и пътя. Преди бях отправил подобно предложение - никой нищо не каза. Щото е ясно, че нищо не може да се направи. Като стане студено пак ще си го търпя, живот и здраве (и някой лев излишен) и ще го разкарам. Между другото въпроса с лошия монтаж отпада, един колега на човек от форума идва да го гледа и каза, че за него климатика си е монтиран перфектно

12. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

За какви характеристики и параметри има смисъл да се говори, след като в дадената ситуация е подменено едно външно тяло с друго от по-нисък клас и респективно с по-ниска цена.

biro такива като теб сигурно сте трън в очите на тези търговци продаващи Дайкин, защото сте от малкото потребители, които маскарят даден модел на Дайкин.

13. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от luba4o
    здравейте,някой да знае кога ще има FTXS-25 G в България,поръчал съм си от 10 дни и ми заявяват че няма внос!Нещо от DAIKIN EUROPE не можели да смогнат!!!
    Странно в какво време живеем имаш парите искаш стока ама няма то!!!
    Климатика си те чака в склада-друг е въпроса в коя фирма си питал дали има внос...те логично са казали че няма внос в България и да чакаш да дойде доставка ...при нас никога не е свършвал.
    Относно пристрастията ми към Дайкин - истина е и причината не е печалба - на заплата съм а не на процент и никой от фирмата не се интересува какви ги пиша из форумите и дали ги плюя или хваля...Тук споделям само своето мнение и когато ги препоръчвам то е защото наистина знам че клиента ще остане доволен...рекламациите и ремонтите са толкова малко ,че всеки незапознат ще каже -" бегай недей да ме лъжеш" когато започнах работа и аз казах така - работилница ...резервни части..."няма" - викам хора вие луди ли сте...да ама не...и защо гаранцията на някои серии е 6 години - 3 години заводска и 3 лично за сметка на фирмата...?Бил съм рекламен агент - добре но аз не печеля нищо...защото не продавам климатици - нека някой да каже че е купил от мен климатик,имало е запитвания и съм давал телефона на офиса ,но дали е имало сделка не ме касае изобщо.Сутрин си взимаме адресите и излизаме на работа - офиса се разправя с клиентите.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2010

rkk говоря Ви за един от основните дистрибутори на ДAIKIN за България ММС-Варна,а иначе не съм от там,е именно от тази фирма ми казаха че нямало внос!

16. Тук е от
    Nov 2006

Не видях, има ли някъде видеоклип направен от оплакващите се ? Да видим и най-вече да чуем тези шумове "като на редосеялка" от Сиестите.

17. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Нова Загора

Цитат Първоначално публикувано от niki72
    Не видях, има ли някъде видеоклип направен от оплакващите се ? Да видим и най-вече да чуем тези шумове "като на редосеялка" от Сиестите.
    Твоят FTX50GV1B със Сиеста ли е ?

18. jjf
    jjf е офлайн

Тук е от
    Nov 2009

Здравейте. Няма смисъл да отварям нова тема и затова ще попитам в тази. Имам Дайкин FTXS 35D от една година. Не съм имал проблеми дори и в най-студените дни. Единственият път когато съм го виждал да се заскрежава беше при някакъв мокър сняг и доколкото знам е напълно нормално именно при висока влажност. Това инфо е за всички, които се чудят дали да си сложат климатик от този модел.
    Имам само един проблем, който съм споделял и преди във форума. Понякога, когато е много студено или влажно, преди да започне да духа вътрешното тяло, от външното се чува едно бръмчене. Оказа се, че като натисна с ръка решетката, която предпазва перката на външното тяло, шумът изчезва. Това ме кара да мисля, че не е дефект в самата машина, а при самото сглобяване на кутията. Измерих с нивел и всичко беше ок. Имам и едни гумички под климатика за обиране на вибрациите (май тапи им викате). Бръмченето не е постоянно и затова ми беше трудно да извикам миналата година монтажистите, но тази ще го направя, защото е дразнещо. Въпросът ми е: трябва ли да плащам на монтажистите, тъй като климатикът е все още в гаранция? Така описаният проблем поема ли се от гаранцията? В крайна сметка аз нямам никаква вина, тъй като проблемът не е от неправилна експлоатация.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1783
    Последно: Днес, 14:24
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе