Страница 157 от 171 ПърваПърва ... 107147155156157158159167 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,341 до 2,355 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

Цитат Първоначално публикувано от Zakusal
    Здравейте, явно, че има и други изпързаляни от Вулкан 2002 и Атаро Клима.
    Така, че купете си Дайкин от въпросните две фирми, за да ви е яд, че сте си прахосали парите!!!
    Защо се надпреварвате да пишете дивотии? За Атаро звучи, като "Не купувайте Форд от Мото-пфое", а от Вулкан имам единствено добри впечатления. Обзалагам, че цялата тази конспирация - вноса на едни вътрешни и други външни тела + събирането им в някой гараж, би излязла по-скъпа от доставката на оригинално окомплектовани машини. Да не говорим, че никой не би поел риска, да му отнемат официалното представителство, заради някаква мижава далавера.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Нова Загора

Ами някой да каже как се извършва вноса-да не би да им ги отпускат под бройка вътрешните и външните тела ........виж,ако двете тела се продаваха в обща опаковка щеше да си прав в твърдението си.....

А защо ли в сайтовете на вносителите небрежно е пропуснато да се спомене факта за замяната със Сиеста?
    А то си е за хвалба-на Дайкин му свършили външните тела,ама ние/вносителите/ специално за вас,нашите клиенти успяхме да осигурим външни тела и благодарение на нас ,имате климатици,каквито нямат никъде другаде по света

По цял свят производителите се чудят как да си продават продукцията,реват,че потреблението спада...............на Дайкин му свършили външните тела.....

Kasap,след всичко изписано тук би ли си купил подов климатик с външно Сиеста????
    .....щото мога да ти предложа една

4. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Много л@@@а се изсипаха тука.
    Вален в качество си на модератор или лично от твое име се изказваш толкова категорично?
    Чудно ми стана само, че човек като тебе, толкова стриктен и методичен не ни посочи разликите между двете тела, освен надписа Сиеста
    За две години от както следя този форум, съм забелязъл, че явно си попил доста от марксизма- ленинизма- Щом е търговец, значи е мошеник и спекулант.
    A може би е от завист, че много твои колеги монтажници са станали търговци?
    Признавам, спекуланти сме, т.е купуваме евтино и продаваме скъпо, и работим за пари.
    Признавам и друго- тези ARXS-G монтажниците ни ги сглобяваха през свободното си време в гаража.
    Аз съм един от малкото във този форум, който не се крие зад чужди имена и обичам да поемам отговорност, и като такъв бях и единствения, който се опита да даде някаква информация за тези тела.
    Продавали сме комбинация FVXS25G/ARXS25G и FVXS35G/ARXS35G, и ако някой от нашите клиенти се чувства притеснен от този факт, сме готови да ги заменим с RXS-G. Никога не бихме ги продавали, ако имахме и най-малкото съмнение, че ARXS-G е различно от RXS-G.
    Цената на която сме купували ARXS-G не се различава даже и със стотинка от тази на RXS-G.
    Искам да се извиня и нашите клиенти, които са почуствали душевен дискомфорт, следствие писанията на по-предно пишещите, и да ги уверя, че няма опастност от климатичен такъв.

5. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Нова Загора

VKLIMA,интересно ми е ако са свалят капаците на тези две тела,еднакви компресори ли са монтирани вътре?

6. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Повечето тука упрекваха търговците на японски климатици втора употреба, че понякога предлагали комбинация на вътрешно и външно тяло от различен модел/серия, а тя каква стана сега. Същите врътки са на мода вече и при новите климатици за Европата, както и уверението на търговеца, че видиш ли няма никакъв проблем, климатика ще работи и топли както оригинала. Какъв пример за подражание дават само. Другите за втората употреба ги разбирам донякъде, внасят възрастни екземпляри и скалъпват колкото да направят работещ климатик, ама да се прави това и при новите някак не е етично и нормално. Но нали живеем в България и нищо не трябва да ни учудва, всички са толкова гладни и трябва по някакъв начин да се правят кинти на гърба на останалите-Честните Клиенти/Потребители.

Аз съм на страната на излъгания Честен Клиент/Потребител и желая от все сърце да получат възмездие за стореното им.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Но нали живеем в България и нищо не трябва да ни учудва, всички са толкова гладни и трябва по някакъв начин да се правят кинти на гърба на останалите-Честните Клиенти/Потребители.

Аз съм на страната на излъгания Честен Клиент/Потребител и желая от все сърце да получат възмездие за стореното им.

8.  

9. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Защо в интернет сайта Ви дори и в момента пише, че продавате официалната комплектация на производителя с един модел външно тяло, а клиента тихомълком получава друг.

Защо като сте най-честните от всички не обявихте истинската комплектация, която Вие продавате с външно тяло ARXS-G. Ако го бяхте направили сега никой нищо нямаше да може да каже, защото е било написано какво се продава. След като и в момента продължавате да продавате тази различна от официалната комплектация на производителя ще коригирате ли информацията в интернет страницата си така че хората да знаят какво купуват, а не да плащат едно, а да получават друго.

Ако между сериите Proffesional и Siesta няма никаква разлика възниква друг въпрос: - Лъже ли производителят Daikin, че предлага продукт с различни параметри и характеристики за да може да продава едната серия Siesta на реална цена, а другата Proffesional на силно завишена.

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от vclima
    Много л@@@а се изсипаха тука.
    Вален в качество си на модератор или лично от твое име се изказваш толкова категорично?
    Чудно ми стана само, че човек като тебе, толкова стриктен и методичен не ни посочи разликите между двете тела, освен надписа Сиеста
    За две години от както следя този форум, съм забелязъл, че явно си попил доста от марксизма- ленинизма- Щом е търговец, значи е мошеник и спекулант.
    A може би е от завист, че много твои колеги монтажници са станали търговци?
    Признавам, спекуланти сме, т.е купуваме евтино и продаваме скъпо, и работим за пари.
    Признавам и друго- тези ARXS-G монтажниците ни ги сглобяваха през свободното си време в гаража.
    Аз съм един от малкото във този форум, който не се крие зад чужди имена и обичам да поемам отговорност, и като такъв бях и единствения, който се опита да даде някаква информация за тези тела.
    Продавали сме комбинация FVXS25G/ARXS25G и FVXS35G/ARXS35G, и ако някой от нашите клиенти се чувства притеснен от този факт, сме готови да ги заменим с RXS-G. Никога не бихме ги продавали, ако имахме и най-малкото съмнение, че ARXS-G е различно от RXS-G.
    Цената на която сме купували ARXS-G не се различава даже и със стотинка от тази на RXS-G.
    Искам да се извиня и нашите клиенти, които са почуствали душевен дискомфорт, следствие писанията на по-предно пишещите, и да ги уверя, че няма опастност от климатичен такъв.
    Много народ много думи издума...

Но след като сте толкова категорични и давате всякакви гаранции какво ще кажете да сезирам Пловдивската и Варненската(нали във Варна ви е седалището и адреса на управление?) Районни прокуратури за евентуално извършено престъпление и те да назначат една смесена техническа експертиза на двете различни външни тела на сиеста и професионал сериите която да отговори на въпросите:
    1.еднакви ли са вложените части -механика и електроника
    2.има ли разлика във вложените части и каква е тя, в какво се състои, кои са различните части.
    3.ако има разлики във вложените във външните тела части в какво се състоят те и как се отразяват на работата във всеки един от режимите:-отопление;-охлаждане-автоматичен режим;-драй/изсушаване

4.Има ли разлика в работата на един подов дайкин съответно 25-ца, 35-ца и 50-ка с монтирано външно тяло от серията сиеста на 25, 35 и 50-ка и съответно от серията профешънъл 25, 35-ца и 50-ка в различните режими на работа(охлаждане/отопление/изсушаване/ автоматичен режим) и в какво се състои разликата.

След експертизите или ще има образувано наказателно дело срещу далавараджиите или ще бъде потвърдено, че телата са едни и същи.

Но сега при редакцията като сравнявам размера на тръбите за течна и газова фаза:

-на истинския подов дайкин за 25-ца 35-ца 5мм/10мм; за 50ка 6мм/12ммhttp://www.mmc.bg/admin/pics/14_2_FVXS_podov_2010.pdf.Всъщност дори и тукне е точно на 50-ката тръбата за газ е 12.7мм(според ръководството на моя подов дайкин 50-ка)

на Сиеста за всички 25-ца/35-ца/50-ка едно 6.4мм/9.5ммhttp://v-clima.com/prod.php?id=daikin_ftxs25d_arxs25f по линк от сайта на Вулкан(даден каталог за FTXS, но отваря страница на Сиеста моделите и данни за тях) към официалната страница на дайкин за Европа>Което ме навежда на мисълта, че имат монтирани и външни тела на сиести и на FTXS се рията която са продавали и там 50-ката също е 6/12 мм, за разлика от сиестата 6.4/9.5мм

то освен за външните тела затруднения изглежда е имало и с доставката на тръбите течна/газова фаза...
    И като сме започнали: Колко външни тела профешънъл имате монтирани на моделите Сиеста?

Да изчакам 24 часа за отговор и да изпратя сигнал до съответните прокуратури, те са длъжни да извършат проверка на обстоятелствата.

Ако Ви са грешни данните по страниците(за Вулкан 2002) да си ги оправите стига сте дигали пушилка!!!Макар, че вече и аз се съмнявам предвид изнесеното дотук дали са само грешки в страниците.

11. Тук е от
    Dec 2009

До Вулкан 2002:
    Аз съм кандидат да ми се сменят "сиестите" с профешънъл, моля!
    И без това едната дрънчи като редосеялка, а от Атаро Клима "били безсилни" да я оправят.
    Между другото от Дайкин Австрия ме посъветваха да се обърна към други вносители на Дайкин, а не към Атаро Клима и Вулкан 2002. Явно са им преценили способностите за честен бизнес и професионализма!
    А за прокуратурата няма страшно - НИЩО НЯМА ДА ИМ НАПРАВЯТ!
    Добре, че в тази тема просто изплуваха наяве някои неща. И всеки да си прави изводите.

12. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

И без това едната дрънчи като редосеялка, а от Атаро Клима "били безсилни" да я оправят.
    Безсилни са да я оправят, ама са най-силни да МАМЯТ клиентите. Я иди да купиш още един подово-стенен климатик серия Профешинъл да видиш дали са безсилни да ти я продадат.

Най-лошото в тази цялата ситуация със заменките на двете серии е, че се намират "адвокати" да защитават лъжливите интереси на споменатите фирми и не само. Докато има такива хора, които се застъпват за мошеници държавата никога няма да се оправи и винаги ще "ревем" по форумите.

13. Тук е от
    Sep 2010

vclima
    Притеснително е, когато търговеца си мълчи, че пробутва нещо различно от това което е продал.
    Лично на теб ти благодарим, че си качил спецификациите на двете комбинации.
    Но, като специалист те питам: Каква е разликата между двата компресора на външните тела?
    Лично на мен ми прави впечатление, че при отопление външното А e по слабо,но при комбинациите параметрите са същите!?!? Или COP-а трябва да нарасне, или kW да паднат - неможе и двете да се запазят при по-нисък поток и топлообмен, ако са еднакви.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Нова Загора

Цитат Първоначално публикувано от Zakusal

Явно това е една от отличителните черти на Сиестите-и при мен когато се включва климатика се чува едно досадно дрънчене от външното тяло.

16. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Явно целта на занятието на няколкото фирми ще се окаже отърваване от залежала и дефектна стока, отколкото несмогване от страна на Дайкин Европа на доставките.
    Всички производители на климатици трябва да вземат пример от тези на автомобили. Установяват при тестове, че имат дефект в някой модел и го изтеглят от пазара, така трябва да бъде и при климатиците, нищо че не могат да се сравняват едните с другите.
    Изкараха едни "музукални" Фуджитсута LGC и LDC, сега и модерната серия Сиеста на Дайкин е на път да приглася като втори глас на конкурента си. Нали музиката е начин на живот и много хора си изкарват хляба с пеене/продажба на дефектна стока. Ама те били работели, какво като работят нали създават дискомфорт и нерви на потребителя. Но той е важен докато му вземеш ценните хартийки, след това кой от където е.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Няколко човека оревахме света заради проблеми с 12LGC на Fujitsu и производните. Сега тук ситуацията е почти същата, но за Daikin. Очаквам в скоро време и за Toshiba, Sanyo и т.н. маркови климатици да завалят отрицателни отзиви и хората съвсем ще се откажат да си купуват скъпи, но май вече не толкова качествени климатици.

18. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

avast3
    Тошибата я оплакаха преди повече от 2 години.
    А каква тема имаше за Митцубиши - не е истина. Изпомачкати тръби от лед, проблеми с размразяването, електроника и т.н. за съжаление темата вече не съществува.
    Единствено не са оплюти новите 100 волтови машини ще дойде и тяхното време

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе