Ще си снимаш ли дистанционното най-сетне ?
Ще си снимаш ли дистанционното най-сетне ?
Мога и да го снимам,ако това ще помогне да осъзнаеш несъстоятелните си твърдения,но незнам как да кача снимката...обясни и ще я кача...
Качваш я в сайт за снимки ,примерно Датабг,и даваш линка тук.
vanko68,заповядай
http://img216.imageshack.us/img216/272/img0224nx0.jpg
И за какво според тебе служи бутончето в центъра с човече и ЗАОБИКАЛЯЩА главата стрелка ???
E, може и да си прав. Чувал съм и много по-шумни климатици, ама човек като се изръси с толкова много пари и очакванията са му много по-големи, и му се иска всичко да е перфектно...Затова и пиша тук и искам мнението на специалистите и собствениците на такива клими дали това е нормално или само при мен е така. Ама се оказа, че и при други се появява същия проблем, като при мен. Засега, при вдигане скоростта на вентилатора, нещата се оправят. Ще видим при -10* дали ще е пак така.Първоначално публикувано от saissais
vanko68,не ставай смешен...виж къде е бутона за окото...при натискане на бутона в центъра с човече и ЗАОБИКАЛЯЩА главата стрелка или "COMFORT"...ако климатика е включен да духа топло завърта клапата вертикално и насочва струята в пода...ако климатика духа студено завърта клапата хоризонтално с цел студената струя да остане над главата ти...всичко това няма нищо общо с окото...
jdg,какво мнение очакваш от специалистите професионалисти бе човеко,като ги видиш какви глупости пишат... опазил те бог от такива специалисти...
http://sites.google.com/site/sort777...ttredirects=0-
Конан,виж стр.13,т.5
Превеждам ти го буквално: ориентацията на клапата ЩЕ СЕ ПРОМЕНЯ,за да предпази от ДИРЕКТНО духане в ОБИТАТЕЛИТЕ на стаята.
В по-новите модели е абс.същото,но двата бутона ( и функции) са обединени в един.
И не ми чети от тъпите преводи на търговеца ти.
Първоначално публикувано от KonanVarvarina
Моят има и двете функции - мести струята в друга посока ако съм до него,и намалява мощността ако не засече движение в стаята -май ако минат повече от 15 мин.
Могат да работят и поотделно,и двете заедно.
Точно така е.В по-старите двете функции са на отделни бутони,като знаците ( иконките) са еднакви.
Ванко,не съм виждал някой търговец да е превел инструкция на Дайкин,всички са оригинални преводи на Daikin Europe,с изключение на едни стари преводи на Атаро.Комфортна струя е различно от действието на Интелигентното око.Окото може да насочва и наляво и на дясно и е само при новите модели.Сравни инструкциите на FTXS-D и FTXS-G и ще го видиш.http://sites.google.com/site/sort777...ttredirects=0-
Конан,виж стр.13,т.5
Превеждам ти го буквално: ориентацията на клапата ЩЕ СЕ ПРОМЕНЯ,за да предпази от ДИРЕКТНО духане в ОБИТАТЕЛИТЕ на стаята.
В по-новите модели е абс.същото,но двата бутона ( и функции) са обединени в един.
И не ми чети от тъпите преводи на търговеца ти.
Включвам се със съвсем нова новина: Вибрацията изчезна! Но не благодарение на съветите на специалистите, а благодарение на jdg. Забравих ауто-то и сложих вентилатора на 3-та степен, а от час на 2-ра. За първи път от поставянето на климатика нямам проблем. Малък проблем е, че на зададени 22 градуса, в стаята е 24, 2-ра степен вентилатор, на която степен и вътрешното тяло е незабележимо.
Е, не вярвам, че е нормално на ауто климатикът да не работи нормално, но съм доволен и от това. Дано при минус 10 да е същото.
Просто следващия път знам откъде да си купя истинска машина, работеща нормално дори на ауто вентилатор, а защо не и на тих режим...
Нека хората с въпросния проблем да пробват направеното от мен и да споделят - ще бъде интересно и полезно.
А иначе за икономичността при това положение също нямам представа какво се получава.
vanko68,след като си мислиш че дотук опозоряването ти като "професионалист" е недостатъчно то продължаваме...аз не чета тъпите преводи на търговеца ми,аз го ползвам и нали не си мислиш че до сега не съм го ползвал този бутон...апропо като стана дума за преводи виж дали правилно си превел думата ПРОМЕНЯ и не е ли ПРОМЕНИ,защото функцията на бутона е тази която ти описах по-горе и се вижда от файла от който превеждаш т.е. ориентацията на клапата ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ,за да предпази от ДИРЕКТНО духане в ОБИТАТЕЛИТЕ на стаята,веднъж променила ориентацията си тя остава в това положение до следващо натискане на бутона, а не те следи и не променя отново ориентацията в зависимост от положението на обитателя...с думи прости натискаики днеска този бутон клапите се ориентират почти вертикално надолу насочвайки струята в пода,и ако аз не натисна повторно този бутон до края на отоплителният сезон то клапите и струята са постоянно насочени в пода независимо какво правя и къде съм аз в стаята...
Виж в следващият линк как е реализирано това в FTXS - G,какъвто е и на zaqza...
http://www.ataro.bg/uploads/PDdownlo...kin/FTXS-G.avi
Помисли неми ли дължиш нещо за ограмотяването,но пък ти си професионалист и знаели човек...
jori- в D модела не става,понеже жалузите са ръчни.Но не е така при G модела,както и при въпросния FTXG-E
saissais-проблема на jdg се реши благодарение на съветите на специалистите ( по-скоро на мен ,малко нескромно).Така,че и от нас има полза понякога,колкото и да ни плюеш.
KonanVarvarina- така е.Точка по въпроса.
vanko68,какво значи така е...значи ли това че вдигаш ръце и признаваш некомпетентността си по този въпрос... дали пък и да не се извиниш в такъв случай...