Да бе,те Дайкина са извънземни и не правят дефрост.Те правят по 1 мин.дефрост и понеже китайците са много прости и немогат да си откраднат такава схема на дефрост техните правят по 15 мин.
Да бе,те Дайкина са извънземни и не правят дефрост.Те правят по 1 мин.дефрост и понеже китайците са много прости и немогат да си откраднат такава схема на дефрост техните правят по 15 мин.
Отново бла-бла-бла.Поредния як фен на китайското. Като ще говориш за дефроста на Дайкина ,поне да беше взел да постнеш тук едно алгоритъмче от некое сервизно,че и ние да станем като теб знаещи.
ами честно казано не ме притеснява как ще се държи при - 15 защото такива дни да са 10 за цялата зима а за стаята за която го взимам се стои само денем значи дни на -15 допускам да са още по малко .Аз също се замислих че 9 ка може да доиде малък но мисля че е една 12 ка ще включва и изключва прекалено често , а като прибавим и дефроста ще излезе че ще имам много повече паузи с 12 ка отколкото с 9 ка . 9 ката от друга страна ще изключва по рядко , ще прави по малко неприятна въздушна струя и мисля че като краен резултат даже ще има по малка консумация от 12 ката .
бъркам ли някъде ?
Ако ми трябваше китап за техник щях да ти постна,че да ми издадеш такъв,но слава богу,не ми трябва.Отново бла-бла-бла.Поредния як фен на китайското. Като ще говориш за дефроста на Дайкина ,поне да беше взел да постнеш тук едно алгоритъмче от некое сервизно,че и ние да станем като теб знаещи.
При минус 10-15 FTX се размразява точно както е описал Йори - по 12-13 минути на всеки час. Тоест, работи около 50, размразява 10-15.
Като беше -10 в София и мъгла моя FTXS-G 35 имаше и моменти,в които включваше на размразяване на 30-35 мин.
Ще си купувам климатик ДАИКИН RXS35G.Споделете мнения за този модел?
На 2 февруари си сложих Уруру Сарара.Работи без грешка,много топли,безшумен е и ми махна влагата в апартамента.Има един недостатък-в опция, когато вкарва пресен въздух през тръбата се чува неприятен шум,но я ползвам когато ме няма в стаята.Колкото за разход на електроенергия е много икономичен .
това е супер климатик а какво ще кажеш за ДАИКИН RXS35G
Това е модел външно тяло.
Върви с вътрешно FTXS-G /стенен/, FLXS-B /подово-таванен/ и FVXS-F /подов/. Всички са добри, независимо за кой говориш.
Можели някои да ми каже на колко см от тавана на помещението трябва да се монтира вътрешното тяло
Около 15-20 см. Над някой прозорец ако си правиш сметка, трудно. Но е важно също под него да няма шкаф, изобщо мястото, на което ще го монтираш, трябва добре да се обмисли предварително, защото монтажниците много няма да мислят, монтират, където им кажеш, а след няколко дена разбираш, че мястото не е най-удачното, но е късно.
На всеки модел го пише в инструкцията за монтаж. Но не по-малко от 10 см по принцип, за да има добър поток на входящия въздух.
Може ли някой да ми даде отговор дали климатик daikin FTX35GV1B може да отоплява стая с размери 18м2 височина 260см.Климатика е инверторен.
Днес като обикаляхме магазините в Б-с ни предложиха климатикна дайкин за модела нищо не можах да открия ето го:ARH35GV1B цената му е 1600лв.с монтажа.На климатика пише,4е е 4ешко производство.Какво ще кажете този модел или FTXS35G, за 22кв.