Страница 49 от 171 ПърваПърва ... 3947484950515999 ... ПоследноПоследно
Резултати от 721 до 735 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

Valen и Jori-съществува едно списание на Ерато-ТОПЛО.Във всеки брий има някаква теоретична разработка на светило в дадена област.В един от последните броеве се засегна точно тази бивалентна система за отопление.Понеже работя главно по големи обекти(само между другото-МОЛа в Сф е мой обект),това го знам от доста време.В списанието са го систематизирали,подредили с таблици и формули.САМО ЧЕ трябва да се чете,а не само да се разтягат локуми за патентоване и да се вика БРАВО с няколко удивителни.

-------------------------------
    И не вярвах точно вие двамата да сте толкова назад с материала.

-------------------------------
    Ако ви е интересно,на сайта на Ерато се оказа,че има архив на списанието с всички броеве.Статията започва от бр 2-2008 : Термопомпи и бивалентните източници на топлинна енергия

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

vanko68, Моето "Браво" което казах е за оригиналността на новата тактика към клиента.

Фирмата за която говориш е частно търговско дружество осъществяващо дейността си на територията на Република България и нейните клиенти са същите тези хора, за които казах, че в голямата си част са ниско-платежоспособни.

Това са част от сверите на дейност на фирмата, взети от техния сайт:
    Дейността на фирмата е насочена в областта на отоплителната техника за бита, производство на дървообработващи машини, кухненско и офис обзавеждане, извършване на международен и вътрешен транспорт.
    Фирмата извършва внос и реализация на широка гама съоръжения за отопление в бита и публичния сектор в т.ч. котли, чугунени и алуминиеви радиатори, стоманени панелни радиатори, арматура за отопление, тръбни системи, горелки, циркулационни помпи др.

Както се вижда от посочените дейности, фирмата има интерес да пише подобни статии, в които да защитава изложената от теб по-горе теза. По тази тяхна теория освен, че те ще продадат на клиента такъв климатик, какъвто той има пари да си купи, освен това ще му продадат и духалката от която ще има нужда, също и радиатора.

Наистина съм впечатлен от това как са ги измислили нещата. Затова и моето "Браво" изглежда не е правилно адресирано към теб като автор на този нов подход за продажби а към тях.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Valen-Извинявам се ако съм прозвучал грубо,но вярно,не разбрах правилно смисъла на Браво-то.И в крайна сметка истината е,че купувача ще избере как и какво да си купи.Защо да не му се предложи и този вариант,не виждам да е грешен в съществото си.И така са поне 70-80 % от големите инвеститори,т.е.точно хората,които не ги бъркат 50-60-100 хил.лв разлика,оценяват това и предпочитат да се направи по посочения метод.Да не би да са по-глупави от нас? Едва ли.

И Ерато не са го измислили,това е статия от чешки автор,ако не бъркам,или поне името звучи чешки.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Понеже работя главно по големи обекти(само между другото-МОЛа в Сф е мой обект)
    Доста курсове си направил със Субаруто.
    Защо да не му се предложи и този вариант,не виждам да е грешен в съществото си.И така са поне 70-80 % от големите инвеститори,т.е.точно хората,които не ги бъркат 50-60-100 хил.лв разлика,оценяват това и предпочитат да се направи по посочения метод
    Тук изобщо не става дума за такъв тип хора.И аз имам клиенти,които са с водно отопление+климатици+камини.Но да им кажеш да си вземат по-малък за помещението климатик + духалка????

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

една духалка с 225 лв ще работи около 10 месеца, не 10 години (и то ако я включваш от време на време инак ще стигнат за 5-7 месеца тия пари).. след тия 10 месеца клиента почва да се набутва с тока прогресивно .. отоплителния сезон в БГ е 5 месеца ,клиента ще е назад още втората година ,но за сметка на това му продаваш 2 уреда от които единия ( духалката ) не от най търсените в момента ,гениално !

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Alexi-Защо не вникнеш първо в идеята,а после да се изказваш.Въпроса не е в духалката,дал съм я само като пример.И между редовете-духалката на 1 харчи 500 Вт.Ако предположим че темп.под -7 са 1 месец(както съм го казал по- горе) и ако работи 12 часа/денонощие,от които 8 са нощна,т.е.когато хората са си в тях,се получава дневен разход 75 ст,за месеца-22 лв,ето ти ги 220 за 10 години.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Да, на майка ми в кухнята (тя там и спи) 24 часа върви маслен радиатор Теси 12 ребра, на позиция 1 е 850 вата. Сложил съм ватмера там. Терморегулатора е в средата. Поддържа 19-19.5С. Стаята е малка и няма външни стени (има остъклена тераса). За 1 месец врътна към 120 кВтч, да го пишем 20 лв.

Иначе и аз съм пускал духалка на степен 1000 вата да си работи в помощ на климатика предходни зими. Имайте предвид, че не духа нон-стоп.

А грешката е че разчита духалката само за 1 месец на сезон, а те са горе-долу 2-3 месеца понякога трудните месеци. Или ще се пуска единствено само при < -7С хм... Абе както и да е - те затва колонните климатици си имат нагреватели 2-3 кВт.

Аз при ремонта скрих захранването и тръбите на климатика в стената, ама си оставих специално един удобен контакт за духалка при нужда на удобно място! За да не я включвам в токовия кръг на компютъра духалката, както преди. Сега ще си е в друг токов кръг (за акумулиращата печка беше преди).

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

И в някои домашни модели също си го има нагревателя.А сметките за духалката са примерни,на око.Ако тази зима е тежка,то следващата пък ще е по-лека.Общо взето зимите взеха да стават все по-топли.

11. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Гледам и не вярвам на ушите си
    Колегата има типично нашенската черта да прави от пръдня боя... ех тази немотия ни побърка....
    Само ей така да вметна че духалката стандартно е 2кв. на първа степен е 1кв. и няма ама грам смисъл да се влагат пари в климатик и духалка при положение че така само първоначалната инвестиция е по малка... ако се пести първоначално даваш 100 кинта за радиатор конвертор или там каквото ще и си готов... ама да набиваш пари в нещо което на втората третата година вече е супер неизгодно е.....
    Не помня ама май това беше колегата дето в тях без отопление е 20 градуса... колега вие сте изключение....скоро очаквам да прогледнете и да си купите вентилатор два месеца след което да започнете да ни убеждавате как добре топли

edit Колегата на когото му беше необходим вентилатор е @naydenov69 (моя грешка... извинявам се!)

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Абе, духалка/радиатор, като авариен вариант при повреда/замръзване на климатика е хубаво да си имаме подръка!

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

zlobarow-моята духалка(резервния вариант за топло) има 3 степени и на 1 е 500 Вт,на 2 е 1000,на 3 е 2000.
    И само да вметна-много се радвам,че предизвиквам такава дискусия.Най-сетне да има и различни мнения.
    И точно както казваш-тази немотия! Предпочитем да убедя клиенти с по-малък бюджет за вариант:слаб марков климатик+духалка(радиатор,конвектор),отколкото мощна Осака(Мидея,Санг......)

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Този вариант не го одобрявам. Слаб марков ще се мъчи. От по-слаб до по-мощен модел разликата е ~ 200 лв максимум, така че ако трябва една стъпка по-нагоре, по-добре да ги събере макар и след месед-два.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Deian-за доста клиенти тези 200 лв,които теб може да не те притесняват,са доста.И така и така 700-800 за конвенционалка 25ца им се виждат много,а за 1000 просто не мога да водя разговор.И какво значи да се мъчи климатика,това да не е магаре по баир.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Е как да не е? Ако е малък за помещението, ще работи над номинал...
    Тази сметка за 200-те лв после излиза доста накриво през сметката за ток, ама всеки сам си преценява

18. Member
    Тук е от
    Nov 2008

След 2 седмици ползване, нещо се разочаровах от климатика.
    При зададени 28* , след 5 часа работа, и външна темп. 9* не ще да вдигне повече от 23.8* !!!
    За сравнение "ефтината" Мидейка на комшията си ги вдига тези 28*.
    И нещо друго забелязах.Всичките ми комшии са с 12-ки климатици за същото помещение , а аз с 9-ка.Ама нали всички тук ме убеждаваха че ще стигне, и аз да не давам още 400 лв за Daikin FTXS35G взех че купих 25-цата (9-ката значи)
    Много се набутах хора.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 49 от 171 ПърваПърва ... 3947484950515999 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе