Страница 50 от 171 ПърваПърва ... 40484950515260100 ... ПоследноПоследно
Резултати от 736 до 750 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

deiane-вземи се в ръце-ако помагам на климатика с нещо друго(радиатор или духалка),каквато е идеята,няма да работи над номинал.И сега се сетих нещо интересно в моя подкрепа: Защо в най-съвременната концепция за климатизация на Дайкин-АЛТЕРМА,има предвиден допълнителен ел.нагревател " за подпомагане работата при ниски температури" ?????? Край на цитата

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

zaqza-или нещо с монтажа не е наред и климатика да не работи нормално,или измерването ти да не е коректно.Премери над климатика колко градуса е,понеже там е датчика за вътр.температура.

4. Member
    Тук е от
    May 2003

zaqza, не бързай да правиш оценка, не си се набутал изобщо. Машината ти е много добра и за тая вътрешна стая с хубава дограма си е идеален! Близо 80Вата/м3 имаш. Има нещо друго нередно - обади се на сервиза и ги питай. Защото при 9* външна ако я изфорсиш машината(30*ХАЙ) ще дигне 28* ГАРАНТИРАМ на 100% за не повече от 2 часа при стартова над 20*. Ако беше дал още 400 лева за 35тица щеше да е по-мощна разбира се - ама и според мен няма нужда за тази вътрешна стаичка.

П.С. вентилатора го сложи на ХАЙ и дигни на макс градусите! Защото машината всячески ще се стреми да не духа силно и горещо - и този модел специално имаше май за следене за хора в помещението и ако няма се включваше на икономия? Ако е така - пусни котката да се разхожда вътре за да не се успива климатика .

За сравнение: аз топля 55м3 с 4кВ - 6 външни стени имам (много криво разширение на една стара къща, входната стена е цялата витрина) и до сега си ме топли едно Фужитсу 12LGC - дето викат че е много лайт модел - ама да ти кажа голямо куче е! Под 23* не пуска да падне жената, снощи бяхме на гости и не знам какво го е настройвала, ама се прибираме и в къщи джунгла: 28* беше - значи МОЖЕ!(а температурите са си нормално студени - Пловдив, не сме в Гърция да кажеш)

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от zaqza
    След 2 седмици ползване, нещо се разочаровах от климатика.
    При зададени 28* , след 5 часа работа, и външна темп. 9* не ще да вдигне повече от 23.8* !!!
    За сравнение "ефтината" Мидейка на комшията си ги вдига тези 28*.
    И нещо друго забелязах.Всичките ми комшии са с 12-ки климатици за същото помещение , а аз с 9-ка.Ама нали всички тук ме убеждаваха че ще стигне, и аз да не давам още 400 лв за Daikin FTXS35G взех че купих 25-цата (9-ката значи)
    Много се набутах хора.
    Извинявай, но 28* температура за живеене ли е или си го сложил в оранжерия? А и ти искаш на час да ти вдига по 2 градуса ли, 22, 24, 26 и накрая 28? Лятото сигурно стоиш на 24, ама зимата искаш 28...

6. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Трябват му 28* , защото още не си е изсушил стените след ремонта... И иска да разбере, дали наистина този климатик ще се развали, ако работи, докато в стаята се шпаклова и боядисва...

7. Member
    Тук е от
    May 2003

Така ли било? Еееее, след ремон се суши с вентилаторан печка за 30 лева на макс включена и на комините вентилаторчета да смучат здраво влагата! Климатика се слага на чисто и сухо. Голяма грешка прави тоя младеж ако суши шпакловката с него - ще си прецака скъпата машина .

П.С. тая шпакловка може да има в нея десетки литри вода, ако си забелязал как пие преди боя/тапети - не е истина просто.(особенно ако е по-дебелка на места)

8.  

9. Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от zaqza
    При зададени 28* , след 5 часа работа, и външна темп. 9* не ще да вдигне повече от 23.8* !!!
    И нещо друго забелязах.Всичките ми комшии са с 12-ки климатици за същото помещение , а аз с 9-ка.Ама нали всички тук ме убеждаваха че ще стигне, и аз да не давам още 400 лв за Daikin FTXS35G взех че купих 25-цата (9-ката значи)
    Много се набутах хора.
    сега реших да го пробвам и аз моя (същия модел,същата квадратура),но за 15-20 мин взе да става неприятно топло,и го свалих пак на 20*.

10. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Много се набутах хора.:default

Приятелю,имаш една от най добрите машини на ДАЙКИН,добре ти е оразмерена,явно правиш някаква грешка ...да не би да си активирал функцията ЕКО,или можеда си натиснал датчика за следене дали има човек в стаята...имали сме такива случаи и точно тогава при зададени високи градуси климатика подържа 21..22.градуса..Пиши ми на лични и ще се уточнят нещата,няма начин при добър монтаж да не си доволен от тази машина....има някакво недоразумение според мен...

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Мисля,че Дайкин се опитват да пенсионират всякакви отоплителни системи,различни от термопомпите.След Алтермата,Нордик изпълнението на FTXS-G серията,а сега и това:http://v-clima.com/faq.php?id=73

12. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Определено звучи прекрасно... дано и да се окаже такова!

13. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Здрасти.Работил съм в Русенския клон на Жега и избягах поради това,че не са коректни и си пробутват стоката по всякакъв начин.
    От години работя в София с марките Електра(само по големи обекти) и Дайкин,като имам официални и приятелски взаимоотношения с вносителите на Дайкин- Тери груп и Атаро клима.
    Моето мнение за FTXS25 e че това е прекрасен модел,но номиналната(която може да развива за дълго време) му мощност е 3,4 Квт,което е достатъчно за стаята ти,но с уговорката,че не се гарантира при много ниски темп. дали ще топли нормално.Имаш около 60 м3 и се падат по 55-56 Вт/м3,което при тази изолация е на ръба.
    Ако ти кажа,че цената ми на 25ца е 1450 лв,а за 35ца е 1700 лв,а мощността му е вече 4,0 Квт,аз бих заложил на по-големия.Предимства:Ще работи по-ненатоварено,главно около номинала,където КОПа е най-висок,ще влиза по-лесно и бързо в режим,оттам и ще е малко по-икономичен.Заради облекчената му работа компресора ще е по-дълговечен от малкия 25. И най-важното-ще топли и при ниски температури.
    Между другото от известно време се налага т.нар. бивалентна система за отопление,т.е. от два топлинни източника.Единият(климатика) се проектира до -5,-7 гр,за да е евтин и икономичен,а при по-ниски темп. се добавя друг източник(най -лесно с духалка или радиатор),които да добави липсващата мощност.За това време цялата система ще харчи повече ток,но само за 1-2 месеца,но като инвестиция ще е доста по-изгодна.
    При теб за разликата от 250 лв ще си купя духалка за 25 лв и за 225 лв ще работи на 1 ва степен около 10 години.
    Пиши,ако имаш интерес.Иван,0899 139 408

Мерси за изчерпаелния отговор.
    В крайна сметка се спрях на FTXS35. Разликата в цената беше 470 лв. (крайна с монтажа 2170). Малко по - скъпо от офертите на други фирми, но какво да се прави - набутал съм се вече

14.  

15. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от grizmin

Мерси за изчерпаелния отговор.
    В крайна сметка се спрях на FTXS35. Разликата в цената беше 470 лв. (крайна с монтажа 2170). Малко по - скъпо от офертите на други фирми, но какво да се прави - набутал съм се вече
    Е няма такива педе....и ... Току що пак въпросната фирма ЖЕГА се обади да каже, че били объркали с цената и ако може да им доплатя още 58 лева.
    Вече взе да ми става смешно как толкова ТЪП народ е доживял до такава възраст. Предпочитам да дам 1000 още за парти като въпросните лумпени фалират.

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ми да не са се бъркалиь това е отправена оферта, която е приета и се счита за окончателна..........я си намери друга фирма.....

17. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Ми да не са се бъркалиь това е отправена оферта, която е приета и се счита за окончателна..........я си намери друга фирма.....
    Писна ми да се разправям. Не ми е за 58 лв климатика дефакто не ми е толкова важен, защото от другия отоплителен сезон ще имам парно. Въпроса беше принципен и много мразя да случвам на некоректни търговци. В случая тия надминават дори въображението ми.

18. Member
    Тук е от
    May 2003

Леко позлатен ще ти излезе този климатик, а още не е монтиран. Познай още колко "изненади" те чакат. Идеята за прекратяване на договора не е лоша, направи им скандал и си вземи обратно парите. Тоя модел се намира за 1800лв, смятай си сам до 2170+58. 428лв за монтажа ли ще ти вземат? От къде ги намери тия измамници?!?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе