1850 лв е нормална цена за климатика + хайде 200 лв монтаж, че са и много даже = 2050 лв. Някой те цака с едно 200 лв.
1850 лв е нормална цена за климатика + хайде 200 лв монтаж, че са и много даже = 2050 лв. Някой те цака с едно 200 лв.
Пазара определя цената.
Според официалните статистики на държавата, с най-високи доходи са хората работещи в столицата. Има класации по света за най-скъпи градове.
С най-високи доходи,да. А какво ще кажеш за още по-високите разходи? Днес сметнах,че съм дал миналия месец 800( осемстотин) лева за гориво,като съм ходил 1-2 пъти до Ловеч и Пловдив,останалото е градско.
Не съм активирал никоя допълнителна функция.Направих му и тест за грешки , и всичко е О.К.Първоначално публикувано от rkk
Пробвах и с изключване от захранването за 1 час - резултат няма...
Остава причината калпав монтаж.Забелязах, (видимо-без нивел) че вътрешното тяло не е нивелирано !
Термометърът с който меря температурата е поставен на стената , на 60см отстрани на тялото , на 40см по-ниско.
Днес направих замервания на температурата на въздушната струя, като пъхнах външният датчик в жалузите на тялото..
При зададени 22* замерих 38*.
При зададени 30* замерих 52*.
Кажете дали са нормални.
Измерването не е коректно.Ако термометъра ти е залепен за стената,ще отчита доста по-малко.Измерването се прави в средата на стаята на 1,20-1,50 над пода и без да духа климата в тая посока.
А температурите на изходящия въздух са добри,особено тая при 30 гр.Ако входящия въздух е около 25 гр,разликата е 27.Ако вентилатора е бил на мед.(500 м3/ч),се получава топлинна мощност около 3900 Вт(сметките са на око,грешката е минимална).Какво повече искаш?
Измерването се прави на входа на вътр.тяло.
Радвай се че си ги дал, изработил си повече работа. Можеше да не си дал нищо и да си дремал в офиса цял месец. Не се опитавай да издокараш че много разходи си имал - "разходите" са колкото си ги направиш. Така че в заключение бих казал: не се дърпай от София, ами се радвай че там живееш каквито и разходи да имате ... е по-добре от колкото в някой затънтен град. Разбираш ме нали?Първоначално публикувано от vanko68
П.С. аз живея в Пловдив и съм убеден че в София ще живея по-добре. Да не навлизаме в спорове къде е по-по-най да се живее. Големите градове дават повече възможности за всички!
Здравейте,
Моля за малко помощ и разаснение:
В процес сме на инсталация на 3 URURU SARARA ( два FTXR-28E (RXR-28E) и един FTXR42E (RXR-42E))
Има ли изисквания при монтажа на външните тела за разтоянието от земята до машината (терасата в случея), разтоянието от стената зад тях (между стената и задната част на климатика) и разтоянието между външното и вътрешното тяло.
Доставката, схемата за поставяне и монтажа са от добра и коректна фирма в София (не искам да правя реклама без да съм ползвал климите и да имам мнение по вапроса)
Благодаря предварително
Мин.разстояние до терасата е около 25-30 см,за да не замръзва отвора на дъното на тялото.От стената до гърба на тялото го пише в инструкциите за монтаж,на око-15-20 см,но и при 5-10 си работи.Между двете тела при Уруруто разстоянието е до 10 м.
Jori-клиента не го интересува температурата над климатика,а в стаята долу,където е той.Знаеш,че горе винаги е по-висока температурата с няколко градуса.
Mod.valen1: Следващите ти последователни постове ще се изтриват.
Направих различни замервания:Първоначално публикувано от vanko68
При зададени 22* и вентилатор на АУТО.
1.Посредата на стаята 21.6*
2.Залепен на стената 20.6 (там винаги дава~ -1.4*)
3.На входа на вътрешно тяло 24.5
Както виждаш,на входа на тялото е 24,5,а там е датчика за вътр.температура.Даже се учудвам,че на зададени 22 въобще работи.
Цената ти за модела със стандартен монтаж ли е??? понеже работя за Фирма вносител на Daikin... и ми се струва доста скъпичко освен ако монтажа не е мн засукан!Първоначално публикувано от grizmin
Май климатика си е наред , ама аз под вола теле търся ...
Спирам замерванията , че жената и детето ме гледат , сякаш съм инзвънземен как обикалям хола , и злепям датчика на различни места.
Нормалната цена при дистрибутори е около 1850,и за монтажа му излиза 320-верно си е скъпичко.