Страница 53 от 171 ПърваПърва ... 343515253545563103 ... ПоследноПоследно
Резултати от 781 до 795 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

Днес се реших и поръчах Daikin FTYN 50F/RYN 50 E, и очаквам в понеделник да ми го монтират.
    Благодаря на всички за съвета и се радвам много че открих този форум, защото бях се насочил към климатик панасоник, който в действителност е голямо дърво.
    Благодарение на вас разбрах и за марката Дайкин, която дори не я бях и чувал.
    След като ми го монтират ще споделя и мнението си за него.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2008

Аз съм стажант в DAIKIN официалния дистрибутор в България.Виждам в склада какво става,напред назад,ходим по монтажи и мога да кажа че хората които работят там с на ясно с нещата.Климатиците им преминават тестване след излизането на всеки един нов модел,което се случва в рамките на 6 месеца,като питах 1 той ми извади 3 генерации DAIKIN,промени мога да кажа че има адски големи по козметиката и също така по разположението,защото последно донесоха едни нови.Те имат специални йонизаторни филтри,които унищожават всякакви вредности във въздуха,а и точно тази новост им дава възможност да вече да използват 100% пресен,външен,чист въздух.DAIKIN са водеща фирма за климатици в бранша,следвани от Mitsubishi,човек ако има възможност да си ги позволи(става дума за DAIKIN)не трябва да има колебание,единствена критика може да отнесат само за монтажа,защото като отиват да монтират доста бързо го претупват,може от това,понякога,да възникнат нередности и да се наложи да се викат на ново.

4. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Dypeshnik
    ...Те имат специални йонизаторни филтри,които унищожават всякакви вредности във въздуха,а и точно тази новост им дава възможност да вече да използват 100% пресен,външен,чист въздух...
    Стажант Дупешник, това ли измисли 10 минути след регистрацията си или се регистрира за да кажеш тази умна мисъл?

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Аз съм стажант в DAIKIN официалния дистрибутор в България
    ?????????????????

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Дупешник-такова НЕЩО като официален дистрибутор НЯЯЯМА.Коментирано е много пъти.Отвори сайта на Дайкин Европа,там има секция с мрежа на продажбите,като цъкнеш на БГ,ти дава централата на Дайкин в Австрия.За сведение-в съседна Румъния и Беларус си имат такова животно.Тук имаме няколко вносителя-Тери груп,Атаро клима,ММЦ и т.н.Всеки може да си внесе някоя марка,но това не дава основание да се самоопределя като Официален дистрибутор.

7. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от Dypeshnik
    промени мога да кажа че има адски големи по козметиката и също така по разположението,защото последно донесоха едни нови....
    Това не можах да го разбера, но поне научих едно ново словосъчетание "вредности във въздуха". Жалко, че моя климатик все още, не е намерил начин да ги отстранява. Успех в "стажуването".

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2008

и как казвате се казва официалниа дистрибутор.... на DAIKIN, че малко не разбрах коя е точно фирмата... Ако някой знае де!

10. Тук е от
    Mar 2008

Здравейте,притежавам Дайкин FTXR28E.Интересуваме как се казва тази функция,която при направата й,ако си задал 20 градуса и след като няма никой в стаята,климатика автоматично започва да поддържа 17-18 градуса,а при влизането на някой автоматично започва да поддържа 20 градуса.И ,което най-много ме интересува как изглежда фигурката на дистанционното на тази функция.Благодаря ви предварително

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Интелигентно око.Фигурката е на глава и от окото има поглед напред с няколко чертички,поне така е на FTXS.

12. Тук е от
    Nov 2008

Здравейте! Някой може ли да ми даде инструкции за използване на дистанционно на Daikin F28JTNV или S28JTN (на вътрешнето тяло пише F28jtnv а на книжката която върви с климатика S28JTNV) щот в тъпата книжка е обяснено супер индиянско а дистанционното е на японски.... модела на дистанционното е ARC446A4 (всъщност незнам дали тва е модела , просто тва пише на дистанционното) Мерси предварително!

13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

Здравейте отново.
    Вече почти 1 седмица откакто си взех климатик Дайкин FTYN50/RYN50 и съм адски доволен.
    Първоначално не вярвах че ще успее да затопли помещението ми от 96м3, но сега съм доста приятно изненадан от него.
    В стаята температурата е около 23-24', и наистина смятам че направих добър избор с него.
    Комшиите около мен имат Haier, Samsung и Midea и много се оплакват от тях въпреки че всички са с подобни характеристики на моя, а и аз съм с 2 външни стени за разлика от тях, които имат по 1, и пак при тях е по студено от при мен.
    Дайкина не се чува че работи а самсунга на комшията имам чувството че прави опит за летене.
    Благодаря на няколко потребителя от форума че ме насочиха към тази марка и модел климатик.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2008

Здравейте,
    и аз от скоро съм притежател на DAIKIN
    FVXS 25F-RXS25G стенно подов
    Разбира се съм очарован - за сега защото температурата не е пада ла по д минус 2 градуса, топли перфектно 25 кв.м хол южен, плюс кухненски бокс от 7 кв.м среден апартамент .
    Абсолютно тихо външно и вътрешно тяло, монтажа е без допълнителни тампони защото предписанието на призводителя е да не се слагат допълнителни такива - вътре си има достатъчно.
    Интересното което забелязах е че при подържане на 20* в помещението и при 5 градуса външна духа по хладно отколкото при минус 2*. Това нормално ли е ?

16. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от zaqza
    След 2 седмици ползване, нещо се разочаровах от климатика.
    При зададени 28* , след 5 часа работа, и външна темп. 9* не ще да вдигне повече от 23.8* !!!
    За сравнение "ефтината" Мидейка на комшията си ги вдига тези 28*.
    И нещо друго забелязах.Всичките ми комшии са с 12-ки климатици за същото помещение , а аз с 9-ка.Ама нали всички тук ме убеждаваха че ще стигне, и аз да не давам още 400 лв за Daikin FTXS35G взех че купих 25-цата (9-ката значи)
    Много се набутах хора.
    А сигурен ли си в термометъра си ???!!!
    Онзи ден ттръгнах да купувам термометър и аз да си измеря температурата в стаята - жив ужас , сравних към 15 термометъря и при някои разликата стигаше 3 градуса !!!
    ако не ти е професионален термометъра тоест всок клас на точност и задължително калибриран климатика може и никога да не вдигне 23 градуса!!!!

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Разбира се,при -2 загубите на стаята са по-големи и топлоотдаването е по-голямо.

18. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Здрасти.Работил съм в Русенския клон на Жега и избягах поради това,че не са коректни и си пробутват стоката по всякакъв начин.
    От години работя в София с марките Електра(само по големи обекти) и Дайкин,като имам официални и приятелски взаимоотношения с вносителите на Дайкин- Тери груп и Атаро клима.
    Моето мнение за FTXS25 e че това е прекрасен модел,но номиналната(която може да развива за дълго време) му мощност е 3,4 Квт,което е достатъчно за стаята ти,но с уговорката,че не се гарантира при много ниски темп. дали ще топли нормално.Имаш около 60 м3 и се падат по 55-56 Вт/м3,което при тази изолация е на ръба.
    Ако ти кажа,че цената ми на 25ца е 1450 лв,а за 35ца е 1700 лв,а мощността му е вече 4,0 Квт,аз бих заложил на по-големия.Предимства:Ще работи по-ненатоварено,главно около номинала,където КОПа е най-висок,ще влиза по-лесно и бързо в режим,оттам и ще е малко по-икономичен.Заради облекчената му работа компресора ще е по-дълговечен от малкия 25. И най-важното-ще топли и при ниски температури.
    Между другото от известно време се налага т.нар. бивалентна система за отопление,т.е. от два топлинни източника.Единият(климатика) се проектира до -5,-7 гр,за да е евтин и икономичен,а при по-ниски темп. се добавя друг източник(най -лесно с духалка или радиатор),които да добави липсващата мощност.За това време цялата система ще харчи повече ток,но само за 1-2 месеца,но като инвестиция ще е доста по-изгодна.
    При теб за разликата от 250 лв ще си купя духалка за 25 лв и за 225 лв ще работи на 1 ва степен около 10 години.
    Пиши,ако имаш интерес.Иван,0899 139 408
    Здравей а каква е истинската разлика между RXS 25 G и 35 G, по размери и тегло са абсолютно еднакви и по компресори явно само електрониката е различна ???

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе