Първоначално публикувано от
Бай Миле Интересно ми е, някой от тези, които дават мнения за FTX серията, дали са виждали такъв на живо, или само четат спецификациите? Аз май съм единствения тук, който има такъв (2 броя FTX25) и мога да кажа следното:
Климатиците изпълняват това, за което са купени. Наистина са с намалена мощност, но това е въпрос на оразмеряване. Всеки климатик би могъл да бъде недостатъчно мощен в определено помещение. При мен топлят две стаи по около 15 квадрата, ъглови, на последен етаж. Орязани са от към екстри - нямат око, което да ме следи къде съм, и да духа в обратната посока. Много важно. Така или иначе, в този сезон духат винаги надолу. Не си намаляват сами температурата, когато няма никой в стаята. Трябва да го правиш ръчно (стига да искаш, де). Обаче между коледа и нова година, когато температурите нощем падаха до минус 15 градуса, в къщи беше постоянно около 20, и изобщо не съм поглеждал дали не са заледени. Размразяват се на около час и това е. Темите за нагревател в тавата на разни прехвалени марки ме забавляваха истински. Обаче при ниски температури (-10) външните тела са много шумни. Не знам дали е от скапан монтаж, или просто са такива, но на моменти бученето се чува повече от вътрешното тяло. Особено в Quiet mode. Взех ги по около 1150 лв., до колкото си спомням, средата на декември. Не знам защо сега са по-скъпи.
Та на въпроса дали си струва - прецени си сам, аз нямах никакъв опит с климатици, и очаквах по-незабележима работа. Но сега като гледам, работят като всеки нормален хубав климатик.