Страница 65 от 171 ПърваПърва ... 1555636465666775115 ... ПоследноПоследно
Резултати от 961 до 975 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2008

Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

Цитат Първоначално публикувано от GalinBelos
    Аз да питам - заслужава ли си да се купи този модел - DAIKIN-FTX-25GV- и може ли да се намери във Варна на тази цена - 1300 лв. с ДДС и без монтаж .http://kastevo.com/index.php?navPage...&product_id=25 Благодаря предварително.
    ето ти най-ниските цени за Дайкин във Варна за момента и фирмата не е менте ! http://v-clima.com/products.php?promo=yes

FTX-G/RX-G е слабата серия на Daikin по добре не си купувай такъв върпеки че е с близка сигнатура с FTXG-E/RXG-E нямат нищо общо
    FTXG-E/RXG-E е средна класа модел, но в действителност FTXS-G/RXS-G е най-добрият избор разбира се след URURU SARARA - мерцедеса на Дйикин.

За Варна ММС е вносителя и оторизиран сервиз и всички май-купуват от него - http://www.mmc.bg/mmc_bg.htm - но също така продват и на дребно. И ако ще вземаш такава машни вземай от тях тъй като ако имаш гаранционни проблеми всичко минава през тях, и както казах те са оторизиран сервиз имат и интересна политика за удължаване на гаранцията с 1 година още.

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от GalinBelos
    Аз да питам - заслужава ли си да се купи този модел - DAIKIN-FTX-25GV- и може ли да се намери във Варна на тази цена - 1300 лв. с ДДС и без монтаж .http://kastevo.com/index.php?navPage...&product_id=25 Благодаря предварително.
    Тоя сайт са го писали с вързани очи. Два модела погледнах и на три параметъра са им грешни стойностите и то с повече от единица. А снимките на машините ... тия които ги знам една няма да и е вярна
    Не виждаш ли че са объркани данните? http://v-clima.com/prod.php?id=78 е това ти е модела и както виждаш има доста разлика:Отопление: 2,8кВата а не 4 както е според Кастиевци! Не се занимавай с такива измислени фирми, три цифри като не могат да напишат - представям си другите им работа как са - резил

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

За кой сайт говориш?.Че и аз като гледах тоя на Кастево,се чудех дали да се смея или плача:
    - клас-висок ??? Това пък откъде го измислиха като стойност?
    -АС инвертор-за Дайкин ли става въпрос ???
    - произход- Япония. Да,ама не.Жива Чехия си е.
    За печатните грешки и неточностите няма да коментирам.
    Разходих се още из сайта и гледам нек'ва марка клими-Protecno. И декларират,че е италианска.Пускам я в Гугито и какво да видя-верно има такава фирма в Италия,но се занимават със строителни материали,като бои,добавки за бетони,изолации,шпакловки и т.н. И във Франция изскочи такава,но пък правят печатни платки.ПИТАМ СЕ докога ще има такива "фирми" като Кастево? И докога ли ще имат клиенти,вяващи,че купуват италиански DC инвертор за 900 лв?

5. Member
    Тук е от
    May 2003

Клиенти за евтини стоки ще има винаги ... технически неграмотни хора вярват в каквото им кажат ... Преди години тръгнах да си купувам хладилник с камера, нямах никаква идея от марки и модели нито си направих труда да проверявам в нета - груба грешка която няма да повторя!. Добре че попаднах на познат от казармата продавач та ми препоръча едно Зануси с два компресора(оригинални Зануси - още работи за щастие), иначе кой знае какво щях да избера - да ми го чука жената в главата после. Човека толкова се вживя в ролята си та ми издърпа марка по марка да ми показва кой с какъв компресор е и къде е правен - благодаря му ако чете това.

6. boy
    boy е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Може ли някой да ми каже междуцетровите растояния на отворите ,които трябва да подготвя за да стъпи външното тяло на S25HTRXS-100v.Явно не мога да намеря откъде да ги прочета.Дават само габаритни размери.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2008

8.  

9. boy
    boy е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Благодаря ти Mmitaka.Ще взема това под внимание.Можеш ли да потвърдиш че растоянието е точно 570/290 мм.За секцията с кисл. диск проблема е да се осигури само височина ли.

10. Тук е от
    Mar 2004

Интересно ми е, някой от тези, които дават мнения за FTX серията, дали са виждали такъв на живо, или само четат спецификациите? Аз май съм единствения тук, който има такъв (2 броя FTX25) и мога да кажа следното:
    Климатиците изпълняват това, за което са купени. Наистина са с намалена мощност, но това е въпрос на оразмеряване. Всеки климатик би могъл да бъде недостатъчно мощен в определено помещение. При мен топлят две стаи по около 15 квадрата, ъглови, на последен етаж. Орязани са от към екстри - нямат око, което да ме следи къде съм, и да духа в обратната посока. Много важно. Така или иначе, в този сезон духат винаги надолу. Не си намаляват сами температурата, когато няма никой в стаята. Трябва да го правиш ръчно (стига да искаш, де). Обаче между коледа и нова година, когато температурите нощем падаха до минус 15 градуса, в къщи беше постоянно около 20, и изобщо не съм поглеждал дали не са заледени. Размразяват се на около час и това е. Темите за нагревател в тавата на разни прехвалени марки ме забавляваха истински. Обаче при ниски температури (-10) външните тела са много шумни. Не знам дали е от скапан монтаж, или просто са такива, но на моменти бученето се чува повече от вътрешното тяло. Особено в Quiet mode. Взех ги по около 1150 лв., до колкото си спомням, средата на декември. Не знам защо сега са по-скъпи.
    Та на въпроса дали си струва - прецени си сам, аз нямах никакъв опит с климатици, и очаквах по-незабележима работа. Но сега като гледам, работят като всеки нормален хубав климатик.

11. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от Бай Миле
    Интересно ми е, някой от тези, които дават мнения за FTX серията, дали са виждали такъв на живо, или само четат спецификациите? Аз май съм единствения тук, който има такъв (2 броя FTX25) и мога да кажа следното:
    Климатиците изпълняват това, за което са купени. Наистина са с намалена мощност, но това е въпрос на оразмеряване. Всеки климатик би могъл да бъде недостатъчно мощен в определено помещение. При мен топлят две стаи по около 15 квадрата, ъглови, на последен етаж. Орязани са от към екстри - нямат око, което да ме следи къде съм, и да духа в обратната посока. Много важно. Така или иначе, в този сезон духат винаги надолу. Не си намаляват сами температурата, когато няма никой в стаята. Трябва да го правиш ръчно (стига да искаш, де). Обаче между коледа и нова година, когато температурите нощем падаха до минус 15 градуса, в къщи беше постоянно около 20, и изобщо не съм поглеждал дали не са заледени. Размразяват се на около час и това е. Темите за нагревател в тавата на разни прехвалени марки ме забавляваха истински. Обаче при ниски температури (-10) външните тела са много шумни. Не знам дали е от скапан монтаж, или просто са такива, но на моменти бученето се чува повече от вътрешното тяло. Особено в Quiet mode. Взех ги по около 1150 лв., до колкото си спомням, средата на декември. Не знам защо сега са по-скъпи.
    Та на въпроса дали си струва - прецени си сам, аз нямах никакъв опит с климатици, и очаквах по-незабележима работа. Но сега като гледам, работят като всеки нормален хубав климатик.

ами аз с 25 FVXS топля 30 и няколко квадрата и с 25 FTXS - 27 квадрата и пак топли здраво пък за шум не става и въпрос да не говорим за бучене и вибрации

,пък ако с твоя и 15 квадрата не стопли като хората не знам !

12. Тук е от
    Sep 2008

По отношение на темите за нагревател в тавата на разни прехвалени марки,мога да кажа,че съм виждал доста замръзнали машини,от всички качествени марки,без изключение,така че нещата са относителни,определени модели замръзват,други не,зависи от кубатурата,в която работят и т.н. .Няма гаранция за състоянието на твоите,щом са се чували силно дори в Quiet mode ... сам прецени.

13. jdg
    jdg е офлайн

Тук е от
    Dec 2004

Застудя...И външното тяло пак бръмна Този път поне разбрах причината - без да искам съм му включил "нощния" режим на вентилатора на вътрешното тяло и компресорът се натоварва и бръмчи като "хеликоптер". Интересно защо го прави и в режим "авто" на вентилатора? Или пак ще опрем до некачествен монтаж? А може и нещо в софтуера да не е доогледано...

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

В нощния режим и в АУТО ( ако е затоплена стаята) вътр.вентилатор се върти много бавно.Кондензацията на нагретия фреон е намалена,течната фаза на фреона е малко и съответно налягането на газовата е по-голямо.Оттам се натоварва компресора.Опитай в този случай да пипнеш с ръка малкия кран отвън.Големия ще пари,внимавай.Ако малкия е топъл,става това,което ти говоря. При нормални налягания малкия би трябвало да е хладен,с около стайната 20° температура. Ако увеличиш оборотите на вътр.вентилатор,бученето изчезва или намалява,нали?

16. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от jdg
    Застудя...И външното тяло пак бръмна Този път поне разбрах причината - без да искам съм му включил "нощния" режим на вентилатора на вътрешното тяло и компресорът се натоварва и бръмчи като "хеликоптер". Интересно защо го прави и в режим "авто" на вентилатора? Или пак ще опрем до некачествен монтаж? А може и нещо в софтуера да не е доогледано...
    Добре дошъл отново! Не разбра ли, че грешката е в теб? Не разбра ли, че критиките за Дайкин се местят или трият - затова са били уж толкова качествени.
    За Дайкин или само добро или нищо! Тази марка отдавна е труп!

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Преди да си купи климатик, човек трябва да се запознае с техническите характеристики на моделите предлагани от различни производители, да ги сравни, да проучи мнения на ползватели и да прецени колко пари да даде, за да вземе това, което иска.

Ако някои не вярва в параметрите на машините дадени от самите производители има европейска асоциация за сертифициране съобразно европейските и световни стандарти наричаща се Eurovent. Влизате в сайта преглеждате основните параметри включително и параметъра шум и си избирате модел, който отговаря на Вашите изисквания.

Ако считате, че европейските модели са с по-ниски характеристики сравнени с тези за японския пазар си купувате това, което покрива Вашите изисквания. Във всички каталози на производители предлагащи модели за японския пазар е записано, че не се предлага сервизна техническа поддръжка извън Япония. Въпреки че техниката е качествена има някаква вероятност все пак машината да се развали особено при недобър монтаж.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

вносителя на 100 волтовите си има части и поне в гаранционния срок който е 3 години няма да има проблеми с обслужването .. а извънгарнционния сервиз на тия на 220 волта го видях - части има ,на тройна цена ,като не искаш си купи нов климатик !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе