Може да са били на различни етапи монтирани или от две групи.Случаи такива бол.
Може да са били на различни етапи монтирани или от две групи.Случаи такива бол.
Какво значи "скапаха се съвсем"...?Да не искаш да кажеш ,че филтрите са затлачени и няма вентилация...не духат топло ...изобщо работят ли...? S e по добрата серия в сравнение с G - серията...не би следвало да има проблем дори и да са в по голямо помещение от необходимото...дай повече информация.Относно тампона на Христо -да и аз го чух случая -разместен тампон на компресора...1 на 1000 но ето случва се...транспорта е рисков фактор...
Не го ли споменах по-горе?Никой не затваря врати,прахоляци,изобщо никой не го е грижа за това как се експлоатира правилно климатик!Не злословя срещу марката,просто споделям наблюденията си.Филтрите никой не ги чисти или поне аз не съм видял.Ремонт още не е правен на климите,които не работят.Нямам представа какво им е на климите,но ,понеже ми предстои да слагам клима в стаята на детето,си правя сметка какъв Дайкин ще е.Мисля,че всичко е от неправилната експлоатация и нередовна поддръжка(редовно чистене на филтри няма,а и някой шкафове не са поставени правилно-точно под климата.Не се дразнете,само споделям.
Здравейте!
Искам да попитам подовите климатици на Daikin имат ли някакви предимства пред нормалните? Струва ми се, че са малко по-скъпи и се чудя дали има защо?
Разглеждам климатик FVXS/RXS 35 ( http://v-clima.com/prod.php?id=7 ) за помещение около 20кв.м, но проблема е, че е на 2 нива и долу има още 7-8кв.м
Чудя се дали един такъв климатик ще е достатъчен или трябва да взема 50?
четох по-напред в темата, че били орязани от към екстри и мощност? какво точно значи това?
Това за орязването на мощността са глупости.Погледни в сайта има данни за аналогичните FTXS.Само нямат сензора за присъствие. Предимствата са големи-много тих бавнооборотен вътр.вентилатор,възможност да духа зимата долу ниско по пода а лятото само нагоре към тавана,датчика за вътр.температура си е долу ниско,където сме ние.
В сайта има секция ИЗТЕГЛИ,виж там и си дръпни клипчето за FVXS.
Ще ти е достатъчен 35 без зор.
ccc,FVXS/RXS35 ти е достатъчен за помещението,а подовите на Дайкин си заслужават парите,няма да съжаляваш.Ако бяха по-евтини-по-добре,но те са евтини в сравнение с подовите машини на другите марки.
Сега цените на подовите Дайкин паднаха и се изравниха с FTXS.
Много благодаря за отговорите!
Идеално е, че 35-ца става, защото 2500лв е психологическа граница, която не искам да преминавам
Здравейте!
Реших и аз да се включа в тази тема като собственик на Дайкин. Закупеният от мен климатик е FTX/RX25GV. Все още не съм го ползвал и не мога да кажа нищо за работата му, тъй като имам газова инсталация вкъщи и сега използвам за отопление нея. Климатика е сложен във всекидневната (мястото,където прекарваме най- много време с жена ми) и мисля да го използвам за охлаждане и за отопление в преходните сезони, когато е достатъчно топло да се спи без отопление в спалнята, но е и достатъчно студено да се стои без отопление във всекидневната. Избрах този модел след дълго колебание дали да взема 25-тица или 35-тица(помещението е 20 м2 с височина 2,66 м, вътрешно и тераса с алуминиева дограма и стъклопакет), но тъй като ще го ползвам основно за охлаждане реших да е по-малкия модел. Тъй като не съм специалист сега се чудя дали е бил удачен изборът ми за ефективна работа на климатика при посочените по-горе условия. Бих искал да помоля знаещите за коментар по моя въпрос! Благодарности!
За охлаждане ще ти е добре. За отопление пак ще се оправя, стига наистина да не разчиташ на него при много големи студове. Дал си парите, не съжалявай. Хубав климатик е.
http://v-clima.com/prod.php?id=7 някой може ли да ми каже колко е нормалната цена в момента на този климатик?
Защото цените, които открих се различават с МНОГО?!
Горе доло цената варира тази граница 1890лв до 2150лв
Номера на дистанционното отзад е: АRC444A31
Благодаря ви!