Ако е за отопление по добре не взимай FTX.
Ако е за отопление по добре не взимай FTX.
Ще се отоплявам с него само през преходните сезони есента и пролетта. В големите студове ще разчитам повече на парното.
Значи няма проблеми - ще се справи машината.
Под каква форма са рекламациите от FTX през зимата? Някой би ли споделил какви точно са му проблемите през зимата?
Не ми е ясно защо нападате така климатичето,еми то си работи много по-добре от LGCто и си грее много добре това че е по-евтин не означава че не е добър.Имаме един FTX 35 монтиран миналата година в 94 кубиково помещение и клиентите нямаха оплаквания.
3.4 kW отопление в 94 м3 помещение. 36W/m3?
Да!!!На 11тия етаж с добра дограма и изолация,учудващо и за мен но хората си се топлиха.
Е нормално, в Германия примерно, считат че 35-40W/m3 е достатъчно за зимата. Но и стандарта за екологичност и енегийна ефективност на сградите е друг там. Явно някои нашенци го постигат и тук
Зависи на колко топло са обичали да стоят. Не че ви опреквам ,но не знам какви майстори сте щом така се подигравате с мощностите.
Приеми го като майтап може и клиентите да са нямали възможност за по голяма мощност.
Кой знае - не е уточнено за кой сезон и до колко градуса външна температура са го ползвали все пак.
Поръчах си FTXS35GT и сега чакам да пи го монтират. Проблем ли ще е прекалено къс тръбен път 1-1,5м.
FTXS35GT - такъв модел с Т след G-то не съм виждал,освен в сайта на ММС.
Когато ти го монтират пусни няколко снимки с табелките на външно и вътрешно тяло,ако не ти е проблем.
Тази измислица с Т-то тръгна май от едно и също място - MMC. Иначе Daikin не са произвели модел FTXS-GT
tmit - такъв модел не знам да има,а относно тръбният път - да проблем е ...ако е толкова къс нека да го навият зад външното тяло ,но да е най малко 1.5 метра ...изискването на нашият шеф е минимум 2 метра.Знам че може да се поспори по въпроса ,но искай си 2 метра да знаеш че няма да имаш ядове.
Няма проблем за снимките. Казаха че ще го монтират края на тази седмица или началото на другата. Фирмата е от Ямбол но изглежда го поръчват от ММС. А защо е проблем късия тръбен път? Другият ми климатик -панасоник е с 0,5м тръбен път.Първоначално публикувано от vclima