С лейка за поливяне е наи хубаво зя рязмразяване.
Sent from my K012
Няма застраховни в такава зима.
Ааааааааааа има,имааааа-аз оплаквания нямам.
Здравейте!
Преди 5-6 години се оплаквах тук,че ми продадоха външно тяло от серията Сиеста към подово стенния климатик.Преглътнах го,няма къде да ида
След това си взех още един подово стенен Дайкин,този път с външно тяло каквото трябва да бъде.
Разбира се,Сиестата си личеше,че е по нисък клас-шумеше,зимно време в момента в който климатика преминава от режим размразяване към режим отопление се появяваше ужасен шум и вибрация за 5-6 секунди,отделно докато размразява, бучеше доста силно.За дрънченето на пластмасовата решетка е излишно да споменавам.Но като цяло и при -15 Сиестата си работеше що годе нормално.Колко е била енергийно ефективна не знам,предполагам не много
Тази зима обаче нещата станаха страшни.Виене,бучене,вибрации....страхотия.Имам чувството,че компресорът работи постоянно на пълна мощност.Отделно ми се струва,че самия той се тресе-усещането е като при лошо нивелирана перялня когато почне да центруфугира-визуално се вижда как на моменти самото външно тяло мърда.
Та се чудя,какво толкова може да е станало,че изведнъж положението да се влоши така.Има ли вероятност някой тампон /предполагам ,че компресорът е закрепен на тампони/ да се е скъсал и от там да се появяват тия ужасни вибрации? Или пък самия компресор сдава багажа?
Да не би да се е натрупал сняг или лед по перката? Тогава се разбалансира и почва да тресе цялото тяло. Ако тампоните, които обират вибрациите на компресора са замръзнали от влагата, също могат да се появят проблеми с бучене и вибрации.
Не,няма проблем със снега .Монтиран е на тераса,не е на течение...
След като е на тераса външното, разглобете си го сам и си го прегледайте. Нивелирано ли е? Тампоните на компресора такива ли са наистина или да станали на леден моноблок? Какво има на дъното на тавата? С писане по форуми няма да се оправи сам. Иска ди преглед от майстор или изчакване на лятото. Сиеста се прави на топло.
В момента навън стана +5 градуса и нещата утихнаха.Преди няколко дена поръчах тампони за връзката между тялото и стойките за стена.
Одеве пристигнаха и мисля да ги сложа,въпреки,че едва ли ще помогнат.
Иначе преди няколко дена,когато дрънченето беше в апогея си оглеждах климатика за заледяване на топлообменника.Появява се скреж,след това ледена коричка,машината минава в режим размразяване и всичко се оправя.Няма натрупване на лед в тавата или по топлообменника.
В тавата няма натрупан лед.
Компресора не съм го гледал в интерес на истината.Сега докато е по- топло може да сваля ламарините за да го видя.или по- точно да видя дали се заледява.
И ако се заледява -какво следва?
Обадих се на техника който го монтира на времето.Ще дойде,ама чак в понеделник.
PS Свалих му горния капак.Компресора ми се струва,че е увит в нещо като кече и не ми се бърникаше повече.Като погледнах перката на вентилатора отгоре/перпендикулярно на оста и на въртене/ ми се стори,че не е идеално симетрична,някакси и е странно движението.Но и да е крива,крива си е била от самото начало,а тогава нямаше проблем.Мотора на вентилатора е монтиран в нещо като гумен тампон.Тази гума ако вече е остаряла може би не обира добре вибрациите...и от там да се появява това ужасно бръмчене.
Този пост е редактиран от dsmt; 14-01-17 в 14:06.
Колега ,тия подови с външно Сиеста бяха на много по ниска цена от "истинските" така че надали грешката е на техниците / фирмата ,просто такъв си го поръчал ...
Със Сиестата ме прекараха като за нормален климатик.Но това е минало,оставил съм го зад себе си.
Въпросът е да разбера мога ли сравнително безболезнено /от финансова гледна точка/да се спася от ужасния шум или да си купя ново външно тяло/ако се продавават само външни?
Чудя се,има ли вариант климатика да е загубил част от фреона си и поради тази причина компресора да се налага да работи по- интензивно .Или по друг начин казано,има ли смисъл да искам от техника да източва фреона,да го тегли и т.н. ?
Вече сте си отговорили на въпроса. При температури, по-ниски от +5°С, не бива да се ползва сиеста. Наименованието подсказва.