Страница 72 от 126 ПърваПърва ... 2262707172737482122 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,066 до 1,080 от общо 1883
Like Tree660Одобрявам

Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Ren
    Ren е офлайн

Тук е от
    Jan 2017

Отговор: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Цитат Първоначално публикувано от edi1 Виж публикацията
    Просто е натрупал лед в тавата и затова бучи.Кофи с гореща вода решават нещата.
    Явно това е проблема. А кофите с вода къде и как ги изсипвате?

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

С лейка за поливяне е наи хубаво зя рязмразяване.
    Sent from my K012
    necata2 одобрява това.

4. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от edi1 Виж публикацията
    Просто е натрупал лед в тавата и затова бучи.Кофи с гореща вода решават нещата.
    Тръгнеш ли посред зима с кофите с гореща вода, значи някъде нещо не е както трябва.
    Kasap одобрява това.

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Няма застраховни в такава зима.
    necata2 одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Ааааааааааа има,имааааа-аз оплаквания нямам.
    Aleksandars и hawai76 харесват това.

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    Ааааааааааа има,имааааа-аз оплаквания нямам.
    То хиляди нямат, но тука все пак е еманацията на нацията, каймака.
    Aleksandars, DUNDURMA, hawai76 и 1 други харесват това.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Нова Загора

Здравейте!
    Преди 5-6 години се оплаквах тук,че ми продадоха външно тяло от серията Сиеста към подово стенния климатик.Преглътнах го,няма къде да ида
    След това си взех още един подово стенен Дайкин,този път с външно тяло каквото трябва да бъде.
    Разбира се,Сиестата си личеше,че е по нисък клас-шумеше,зимно време в момента в който климатика преминава от режим размразяване към режим отопление се появяваше ужасен шум и вибрация за 5-6 секунди,отделно докато размразява, бучеше доста силно.За дрънченето на пластмасовата решетка е излишно да споменавам.Но като цяло и при -15 Сиестата си работеше що годе нормално.Колко е била енергийно ефективна не знам,предполагам не много
    Тази зима обаче нещата станаха страшни.Виене,бучене,вибрации....страхотия.Имам чувството,че компресорът работи постоянно на пълна мощност.Отделно ми се струва,че самия той се тресе-усещането е като при лошо нивелирана перялня когато почне да центруфугира-визуално се вижда как на моменти самото външно тяло мърда.
    Та се чудя,какво толкова може да е станало,че изведнъж положението да се влоши така.Има ли вероятност някой тампон /предполагам ,че компресорът е закрепен на тампони/ да се е скъсал и от там да се появяват тия ужасни вибрации? Или пък самия компресор сдава багажа?

10. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Да не би да се е натрупал сняг или лед по перката? Тогава се разбалансира и почва да тресе цялото тяло. Ако тампоните, които обират вибрациите на компресора са замръзнали от влагата, също могат да се появят проблеми с бучене и вибрации.

11. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Нова Загора

Не,няма проблем със снега .Монтиран е на тераса,не е на течение...

12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

След като е на тераса външното, разглобете си го сам и си го прегледайте. Нивелирано ли е? Тампоните на компресора такива ли са наистина или да станали на леден моноблок? Какво има на дъното на тавата? С писане по форуми няма да се оправи сам. Иска ди преглед от майстор или изчакване на лятото. Сиеста се прави на топло.

13. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Нова Загора

В момента навън стана +5 градуса и нещата утихнаха.Преди няколко дена поръчах тампони за връзката между тялото и стойките за стена.
    Одеве пристигнаха и мисля да ги сложа,въпреки,че едва ли ще помогнат.
    Иначе преди няколко дена,когато дрънченето беше в апогея си оглеждах климатика за заледяване на топлообменника.Появява се скреж,след това ледена коричка,машината минава в режим размразяване и всичко се оправя.Няма натрупване на лед в тавата или по топлообменника.
    В тавата няма натрупан лед.
    Компресора не съм го гледал в интерес на истината.Сега докато е по- топло може да сваля ламарините за да го видя.или по- точно да видя дали се заледява.
    И ако се заледява -какво следва?
    Обадих се на техника който го монтира на времето.Ще дойде,ама чак в понеделник.

PS Свалих му горния капак.Компресора ми се струва,че е увит в нещо като кече и не ми се бърникаше повече.Като погледнах перката на вентилатора отгоре/перпендикулярно на оста и на въртене/ ми се стори,че не е идеално симетрична,някакси и е странно движението.Но и да е крива,крива си е била от самото начало,а тогава нямаше проблем.Мотора на вентилатора е монтиран в нещо като гумен тампон.Тази гума ако вече е остаряла може би не обира добре вибрациите...и от там да се появява това ужасно бръмчене.
    Този пост е редактиран от dsmt; 14-01-17 в 14:06.

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Колега ,тия подови с външно Сиеста бяха на много по ниска цена от "истинските" така че надали грешката е на техниците / фирмата ,просто такъв си го поръчал ...
    avenger и Aleksandars харесват това.

16. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от dsmt Виж публикацията
    PS Свалих му горния капак.Компресора ми се струва,че е увит в нещо като кече и не ми се бърникаше повече.Като погледнах перката на вентилатора отгоре/перпендикулярно на оста и на въртене/ ми се стори,че не е идеално симетрична,някакси и е странно движението.Но и да е крива,крива си е била от самото начало,а тогава нямаше проблем.Мотора на вентилатора е монтиран в нещо като гумен тампон.Тази гума ако вече е остаряла може би не обира добре вибрациите...и от там да се появява това ужасно бръмчене.
    Има логика в това, което казваш. Когато стане по-студено гумата се втвърдява на камък и ако перката е леко крива почват вибрации и дрънчене.

17. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Нова Загора

Със Сиестата ме прекараха като за нормален климатик.Но това е минало,оставил съм го зад себе си.
    Въпросът е да разбера мога ли сравнително безболезнено /от финансова гледна точка/да се спася от ужасния шум или да си купя ново външно тяло/ако се продавават само външни?
    Чудя се,има ли вариант климатика да е загубил част от фреона си и поради тази причина компресора да се налага да работи по- интензивно .Или по друг начин казано,има ли смисъл да искам от техника да източва фреона,да го тегли и т.н. ?

18. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Вече сте си отговорили на въпроса. При температури, по-ниски от +5°С, не бива да се ползва сиеста. Наименованието подсказва.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin AN22JNSJ някой има ли впечатления
    От kuuuuul във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 10-11-11, 21:04
  2. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57
  3. Климатици Crown - впечатления
    От rumnikkk във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 15
    Последно: 16-06-09, 18:26
  4. Модели климатици за подово-таванен монтаж
    От pit68 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 04-05-09, 12:16
  5. Къде продават подово-таванен Daikin 12 000 BTU
    От dindo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 29-12-07, 21:12

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе