Страница 22 от 124 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 1851
Like Tree640Одобрявам

Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2010

Re:Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

До CEZO68: Не ми се мисли, какво ще стане като застудее отново. Платих куп пари за да си създам дискомфорт. Ако се наложи ще го връщам. Изобщо не го искам такъв. Ако имаш повече инфо как да с есправим с това пиши!

2.  

3. Тук е от
    Dec 2010

Gail, надявам се да намерим отговора. Аз съм IT инженер и нещо не се връзвам на приказките на разни измислени техници за развалени датчици, недостатъчно фреон и т.н. Това време от 20 мин. някакси съвпада с времето, заложено в Дайкина като функцията Powerful, която след 20 мин. се изключва автоматично, а също и окото за следене на движение в стаята, където също има заложено време от 20 мин.

4. Тук е от
    Dec 2010

Аз не съм IT инженер, но общата ми култура също не ми дава да се връзвам на разни непрофесионални твърдения на търговци на климатици и псевдо монтажници. Но наистина ми пиши, ако имаш инфо, защото проблемите са ни сходни. благодаря

5. Member
    Тук е от
    Dec 2009

За сумата която си посочил твърдо съм убеден, че няма по-добър климатик. Ако и ти имаше такава 25-ца щеше и ти да си убеден, но понеже нямаш говориш наизуст. FTXS серията на Дайкин не ставала, обаче твойто Хитачи било върха, направо се чудя да те вземам ли насериозно.
    С нетърпение чакам да излезе от някъде линк с проби на Дайкин в конкуренция с други марки при екстремно ниски температури, убеден съм че резултатие ще те накарат да си мълчиш.

Сега относно шумните външни тела - според мен това почти винаги е в резултат на тракаща решетка. Понякога е трудно да се установи, че шума е от нея и човек си мисли, че е от компрасора. Така беше и при мен в началото с 25-цата. Когато я уплътних климатика си заработи абсолютно тихо без никакви паразитни шумове, само въздуха от вентилатора се чува. И още нещо - като си уплътних решетката ми изчезна и брума по стената, на която е монтиран и който си мислех, че е от комресора. След това като се замислих стигнах до заключението, че този брум наистина по-вероятно е да е бил от решетката, тъй като комресора е хванат вътре в тялото на тампони (а и това е суинг компресор с много малко вибрации) и няма директна връзка с ламарините и стойките и стената, докато решетката контактува директно с ламарините, стойките и стената. Мисля си че повечето оплакващи се тук не се хващат да си оправят този елементарен проблем с решетката (оправя се с една тубичка силикон от 2-3 лева), а идват да реват тук във форума и такива като теб само това чакат, за да заклеймят за пореден път "Мерцедеса на климатиците".
    Сега съгласен съм че оправянето на тази решетка не е работа на клиента и за толкова пари за климатик производителя е трябвало да измисли едно елементарно решение, но незнам защо не са го направили до сега, надявам се скоро да го решат. Успокоява ме факта, че се решава елементарно и след това наистина мърка като коте.

6. Тук е от
    Dec 2010

Разбира се, ще пиша, ако имам резултат.

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Аз не го заклеймявам, машините си топлят, просто съм на мнение, че не си струва парите, които му искат и е на нивото на другите към среден клас машини за Европа и определено мисля, че в последните години качеството пада.Вярно е, че нямам ДАЙКИН, но преди 1-2 години във форума не можеше да се види оплакване от ДАЙКИН, но напоследък станаха по-чести, по това съдя за проблемите.Няма да видиш тестове на ДАЙКИН, защото просто никой не го тества.И като гледам резултатите на другите машини, по-добре, че не са го тествали в сравнение с тях.S серията дори не се предлага на север, там продават САРАРА-та, L серията, която тук струва над 2000 лева и ЕМУРА.Хората на север от стенните машини най-вече си купуват ПАНАСОНИК, ШАРП /IVT/, МЕ и ТОШИБА.Моето ХИТАЧИ вече 5-та зима си върши работата и затова не го сменям.Нито трака, нито пука пластмаса, нито замръзва, и никога не съм казвал, че е върха.Все пак струва 1000 лева с монтажа и ми върши същата работа като ДАЙКИН-а за 1770 лева.Може да съм късметлия, ама при мен си работи без грешка.Това за решетките си е проблем и на други машини, не само на ДАЙКИН, поради което не е решаващо за качеството на машината.Дори ПАНАСОНИК се постегнаха и си оправиха средния клас машини, които се продават у нас.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от rist

Сега съгласен съм че оправянето на тази решетка не е работа на клиента и за толкова пари за климатик производителя е трябвало да измисли едно елементарно решение, но незнам защо не са го направили до сега, надявам се скоро да го решат.
    За това говоря и аз !

10. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Това за решетките си е проблем и на други машини, не само на ДАЙКИН, поради което не е решаващо за качеството на машината.
    Съгласен - и на мойто Генералче му потраква решетката отпред (незнам дали е заради монтажа или има луфт) но като го "придърпам" климатика назад (към конзолата) и спира - като пусна пак почва леко да дрънчи. Сложих му малко силиконец (по примера на Дайкините) и се по-оправи - не съвсем защото нямам добър достъп до предната решетка.
    Във всеки случай проблема с решетката е бял кахър в сравнение с този дефрост който незнай защо го има при някои потребители на Дайкин а при други го няма. За него вече оправдания от рода "монтажа не е наред" не вървят. Тук определено има проблем с конкретната бройка и незнайно защо търговеца отказва да го признае и да го отстрани а се оправдава с "ми тя така си работи машината - великите техници от Дайкин така са го програмирали - нямаш право да се оплакваш след като работи".

11. Banned
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от rist
    За сумата която си посочил твърдо съм убеден, че няма по-добър климатик. Ако и ти имаше такава 25-ца щеше и ти да си убеден, но понеже нямаш говориш наизуст. FTXS серията на Дайкин не ставала, обаче твойто Хитачи било върха, направо се чудя да те вземам ли насериозно.
    С нетърпение чакам да излезе от някъде линк с проби на Дайкин в конкуренция с други марки при екстремно ниски температури, убеден съм че резултатие ще те накарат да си мълчиш.

Сега относно шумните външни тела - според мен това почти винаги е в резултат на тракаща решетка. Понякога е трудно да се установи, че шума е от нея и човек си мисли, че е от компрасора. Така беше и при мен в началото с 25-цата. Когато я уплътних климатика си заработи абсолютно тихо без никакви паразитни шумове, само въздуха от вентилатора се чува. И още нещо - като си уплътних решетката ми изчезна и брума по стената, на която е монтиран и който си мислех, че е от комресора. След това като се замислих стигнах до заключението, че този брум наистина по-вероятно е да е бил от решетката, тъй като комресора е хванат вътре в тялото на тампони (а и това е суинг компресор с много малко вибрации) и няма директна връзка с ламарините и стойките и стената, докато решетката контактува директно с ламарините, стойките и стената. Мисля си че повечето оплакващи се тук не се хващат да си оправят този елементарен проблем с решетката (оправя се с една тубичка силикон от 2-3 лева), а идват да реват тук във форума и такива като теб само това чакат, за да заклеймят за пореден път "Мерцедеса на климатиците".
    Сега съгласен съм че оправянето на тази решетка не е работа на клиента и за толкова пари за климатик производителя е трябвало да измисли едно елементарно решение, но незнам защо не са го направили до сега, надявам се скоро да го решат. Успокоява ме факта, че се решава елементарно и след това наистина мърка като коте.
    За сумата, която е посочил ти гарантирам, че има по - добър климатик и той се казва МЕ GE25VA, със същите параметри, а за шума от двете тела просто не ми се сравнява, на светлинни години е мицубишито пред дайкйна. Няма дрънчене, изобщо не можеш разбра, че работи, установява се само д пипане на външното тяло, вътрешното също е по тихо, абе въобще класа над прехвалените дайкини.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

И аз имам подобни наблюдения относно мицубиши. Доста по-тихи са от дайкина дори и по-евтините им модели.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

m_dikov, имам въпросния МЕ GE25VA и спрямо другия ми Дайкин е доста по-зле от всякъде.

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Кое му е по-зле, да знаят хората.Да нямаш предвид GC серията.

16. Тук е от
    Oct 2005

Имам климатиците от октомври и до сега не са спирани и с нищо не напомнят за себе си, притеснявам се от писанията за тях и бих попитал кога да чакам тракащите решетки и дефроста на 22 минути

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от rony67
    Имам климатиците от октомври и до сега не са спирани и с нищо не напомнят за себе си, притеснявам се от писанията за тях и бих попитал кога да чакам тракащите решетки и дефроста на 22 минути
    От притеснения голяма полза няма, радвай се и си пии виното/ракията на топло.Дефроста зависи от помещението и от топлозагубите, ртазбира се и от външната температура.

Възможно е честия дефрост да е предизвикан от това, че климатика тепърва затопля стените, ако е бил ползван с включване и изключване.И аз считам, че след като се включи климатика есента не трябва да се изключва, защото изстиват стените и всичко останало.
    Но пробллема с дефроста съществува и той при температури около -1 и по-ниски температури.

18. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Нямам нищо против Daikin, но следя форума редовно. Гледам в раздела на Mitsubishi никой нищо не пише и не се оплаква, докато на Daikin само ревът. Не знам дано да е случайност! Аз лично нямам проблеми с моята машина а ми е на метър от главата на леглото. Нощем няма и помен от звук нито сега, нито в студа!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 124 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin AN22JNSJ някой има ли впечатления
    От kuuuuul във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 10-11-11, 21:04
  2. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57
  3. Климатици Crown - впечатления
    От rumnikkk във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 15
    Последно: 16-06-09, 18:26
  4. Модели климатици за подово-таванен монтаж
    От pit68 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 04-05-09, 12:16
  5. Къде продават подово-таванен Daikin 12 000 BTU
    От dindo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 29-12-07, 21:12

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе