И още малко впечатления от подовата машинка до -25..
От както го имам,на 19.12.2016г. за първи път видях дефрост,но 2 дена подред си беше от -2 до -6/7 със валежи от скреж и сняг. Климатика го набичих на 27* за 2 дена и чак на втория му беше дефроста. През тия 2 дена през цялото време беше обледенен и на 7/8 часа си пускаше по малко вода,но без да спира. Дефроста беше за 1.50сек. и да натъртя,че не затвори горната клапа,а само доланата; около 1мин дърпаше фреона,след това леко жужене и накрая изпуфка,все едно си изтървал тава на земята и се метна да бачка.Повече дефрости не е имало и се надявам следващия да е догодина по това времеЗа сега оправда очакванията за излишните дефрости и комфорта.
Ето снимка,как изглежда външното тяло през последните 13/14 дена. Външната страна на топлообменника е обледенена,но след обстоен оглед и наблюдения установих,че от вънка е така,но вътрешната част на топлообменника е чиста и бистрата водица е от там. Явно размразява само вътрешния ред(не зная дали е възможно или е аномалия ,която е свързана с прословутия ми късмет) и не спира да си духа топло,а просто потича една водичка на 7/8 часа да кажем,но не и на по-малко. Естествено си бачка и on/off,от което ме навежда на мисълта(след бая четене за дефрости и on/off режими),че от там ми спестява дефростите. Или греша? Но през тия 2 дена почти не мина в off,понеже и коридора топля,а само намаляше и почти не се усещаше присъствието му.
Нека и други да споделят наблюденията си
Дано съм бил полезен. За сега е толкова събраното инфо.