Страница 13 от 20 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 290

Размисли и страсти с hP_Pavilion

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    174
    #181

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    В опита си да оправдаят цената на калпавите си машини, някои търговци ще измислят куп начини да те накарат да се почувстваш виновен като клиент, понеже всъщност на тебе нещо не ти било уж наред. Тези с допрян болт в арматура, резонираща изолация и куп други щуротии са дежурните реплики на търговците. Сякаш клиентът сам си е поставил климатика на неправилното място и не както трябва, та той трябва да е виновен. Доколкото знам, новото строителство навсякъде се прави с външна изолация, гипскартонът вътре е вече стандартно решение в повечето случаи, а способността на монтажниците да улучват арматура в тухлена стена е пословична (първия път точно така ми монтираха климатика, въпреки че им бях дал скица на апартамента, където се вижда къде са носещите колони и къде е тухлата - монтираха го на най-недостъпното място, но улучиха много точно арматурата).
    Да, даваш над 2000 лв за трактор и се чувстваш виновен, че апартаментът ти, а не климатикът, не е както трябва. Апелирам да спрем наглостта от този род! Но да си признаем, ние клиентите наистина имаме голяма вина: не се възползваме от правата си и по този начин сме солидарни на онези, които ги нарушават.
    Питам кой от нас, пострадал я от калпав монтаж, я от дефектен климатик, се е възползвал от основното си право на рекламация по установения законен начин? А именно както е описано тук:
    http://www.kenanoff.com/blog/archives/190#7

    Признавам, и аз досега само с добро действах: доверявах се на празни обещания на тези от фирма Тери. Следващото ми посещение обаче във фирмата ще протече другояче. Говорил съм с хора от Комисията за защита на потребителя и те проявиха голям интерес да се занимаят с въпросната фирма. От мен се изисква единствено да се впиша в книгата за рекламации с конкретния проблем и дата.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,125
    #182

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    аз Комисията съм я занимавал ,тука една оптика на семейство тарикати я посетиха и парите ни бяха върнати .. като не могат да правят очила така ще е !

  4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #183

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    saissais, Фирмата не ти е виновна:
    1. Че стените ти са изградени от тънкостенни крехки тухли, които при докосване с пробивна машина се разпадат.
    2. Че стените ти са облечени с гипсокартон, който е един от най-фалшивите материали с много недостатъци.
    3. Че имаш външна изолация наличието, на която може и да е предимство при намаляването на топлозагубите, но има недостатък от към предаване на шумове при залепянето върху нея на работеща машина с движещи се елементи.
    4. Да, при монтаж е възможно някой от винтовете да допре арматура и да се предава вибрация. Няма как да се види, че 5 сантиметра в бетона или панела дюбелът е допрял до арматура.

    Като се знаеш що за човек си не можа ли да прецениш, че климатикът не е уред за теб. Купи си нещо което при работа не шуми, като например електрически радиатор.

    Следващи постове оплюващи тази фирма ще бъдат изтривани, този раздел не е място, където някой да си връща на някого за нещо.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    1,006
    #184

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    Истината е че "съвременното" строителство/така както го разбират някой строителни фирми-външна изолация директно върху тухлата и гипскартон отвътре без външни и вътрешни мазилки/много спомага за придаване на вибрации и получаване на едни кухини,които реагират като барабан.

  6. Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    174
    #185

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    Аз фирмата няма какво повече да я споменавам. Но се чудя защо другият ми климатик работи както трябва, а въпросният не. На снимката от монтажа се вижда, че са едни до друг, тоест монтирани са при еднакви условия? Другото нещо: ето тук живея:
    http://www.sof-build.com/
    Точно в съседния вход е офисът на фирмата на строежа и по всяка време мога да взема техническата документация. Впрочем преди втория монтаж на климатика съм говорил с някои от инженерите, показаха ми скици, за да видя какви стени има и от какво са изградени - с цел да се намери най-подходящата за повторен монтаж - според изискванията на фирмата. Намерихме я въпросната стена, монтираха го там и все същото.
    Е , сега да събаряме гадния блок ли? Или да търсим другаде проблема?
    Тоест това е една от най-добрите и доказали се фирми за строителство в България. От едната страна. От другата страна имаме един климатик.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #186

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    Да,а после са виновни "калпавите" машини на Дайкин . Ей,saissais,аз лично вече не помня колко от тях съм наслагал и ако има въобще оплаквания,то те са единици и винаги са по вина на калпавото строителство. Понеже 90% от работата ми е по големи строежи и повечето време сме с грубия строеж,виждаме какви ли не изгъзици на тази тема "ново строителство" .Знаеш ли,че зидариите ги фиксират за горната плоча тук-там с пяна и като се облегна на стената ,тя пада,знаеш ли,че думата цимент в хоросана е лоша думичка,знаеш ли,че тухлите се ронят след първия дъжд,а външната ти изолация вместо плътния фасаден фибран е най-обикновен БГ стереопор с плътност 3-4 пити по-малка от необходимата,за да е по- евтино.
    Нямаш си на представа какви гимнастики се правят при тези нови строежи,само да не ти падне климатика.

    www.vitoshatulip.bg/Location.html#/gallery/ - ето за този тип "ново строителство" става въпрос в горния ми пост. На вид е разкошно,нали.Ама като си в кухнята от една година се вижда друго...Така,че къде живееш и кой ти е направил апартамента ,нямат връзка с оправданията ти.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    174
    #187

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    Наистина е безсмислен този спор. Има си една инстанция за решаване на тези спорове: Комисията за защита на потребителя. Аз ще си напиша моите забележки в книгата за рекламации, останалото има кой да го свърши.
    Хайде със здраве. Това е последен пост от мен.

    п.п.
    vanko68, сигурно помниш какво ми писа на лична? Че си служител на въпросната фирма, че познаваш еди кой си оттам и т.н. Ами при срещата ми с тези хора, те категорично отрекоха да те познават. Така че хората четящи тук могат да си направят изводите на кого колко да се вярва.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    1,006
    #188

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    saissais,на единият ти климатик конзолите са фиксирани само в горния край и най вероятно цялата машина вибрира.Това е безумен монтаж.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #189

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    saissais-нещо изобщо не си в час и пак плещиш небивалици.Казах,че работя с тях като фирма и че имам договорни отношения за монтирането и сервизирането на Дайкин.Дори ме ползват,когато са натоварени.Сашко,сервизния им техник,е мой градски,приятел и бивш колега.Питай на ЛС и колегата му rkk от форума кой съм аз..Днес около 17,30 им бях на гости в офиса на В.Левски 26 и сладко си бъбрихме с Емил Стоянов и жена му,с мацките от офиса Ани и Ева
    Мери си приказките следващия път.Аз не съм като теб.На кого може да се вярва съм доказал отдавна и не е предмет на обсъждане от такъв като теб.

  12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #190

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    Само не ми говорете за ново строителство.Стените на кооперациите и къщите са 24 сантиметра, което е безумие.Дори по татово време през 1956 година, когато промениха стандарта, стената стана от 48 на 36 см, а сега строят с кухи тухли 24 см.Как няма да резонира при това положение.На моята къща, строена преди 1956 г. стените са 52 см зид плътни тухли/по-старите тухли са по-дълги и по-широки/, т.е. две тухли, вътрешните са 24 см., колкото са сега външните.Поради изложеното за шумове и вибрации не са виновни изолациите, а самите конструкции на сградите и материалите.
    Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    ................,а външната ти изолация вместо плътния фасаден фибран е най-обикновен БГ стереопор с плътност 3-4 пити по-малка от необходимата,за да е по- евтино.
    ................
    Фибран за външна изолация не се слага, прави се с фасаден стиропор с по-висока плътност.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #191

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    edi1-фибран се слага абсолютно навсякъде .Има си различни видове за всяка нужда-по-плътни за пода,за да се стъпва върху него,по-леки на тавана,за да се увеличи изолацията.
    www.fibran.bg/eco2.htm -ето ти таблица за проложенията му.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #192

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    Остави тези реклами, целта е продажба на продукта.XPS е със затворена клетъчна структура/паронепропусклив/ и се слага само на подове, евентуално тавани и на основи от външната страна.Може да се сложи и на термомостовете на външна изолация/ бетонните колони и трегери/.EPS или стиропор е материал за външна ТИ, понеже е с отворена структура, паропропусклив и естествената влага си излиза навън.Няма разработена система за ТИ, която да е изцяло или предимно с XPS.Винаги е EPS или компресирана каменна вата.Това за XPS си го измислиха българите, наш патент е, и затова жилищата приличат на развъдник на мухъл или е пълно с влага зад мебели и дограми.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    131
    #193

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    според valen_1


    Фирмата не ти е виновна:
    1. Че стените ти са изградени от тънкостенни крехки тухли, които при докосване с пробивна машина се разпадат.
    2. Че стените ти са облечени с гипсокартон, който е един от най-фалшивите материали с много недостатъци.

    До тука верно

    ами машинта може да се сложи на покрива или другаде - по терасите обикновено няма топлоизолация или гипскартон е има разбира се изключения

    3. Че имаш външна изолация наличието, на която може и да е предимство при намаляването на топлозагубите, но има недостатък от към предаване на шумове при залепянето върху нея на работеща машина с движещи се елементи - това не е точно така един качествен монтаж върши перфектна работа да не ви показвам снимки не зависимо колко ти е дебела изолацията !!!

    има ултразвукови апарати които не са много скъпи и съвсем точно може човек да разбере къде да пробива без да нацели арматура но за съжаление май никоя фирме не ги използва в БГ
    4. Да, при монтаж е възможно някой от винтовете да допре арматура и да се предава вибрация. Няма как да се види, че 5 сантиметра в бетона или панела дюбелът е допрял до арматура.

    Като се знаеш що за човек си не можа ли да прецениш, че климатикът не е уред за теб. Купи си нещо което при работа не шуми, като например електрически радиатор - ТОВА Е ИЗВИНЕНИЕ НА НЯКОЙ КОЙТО НЕ Е СЛОЖИЛ ПРАВИЛНО МАШИНАТА

    ЗА ВСИЧКО СИ ИМА ТАКТИКА ВЪПРОСА Е ДА СИ ОБУЧЕН И КОМПЕТЕНТЕН - проблемите разбира се са много и е въпрос на лично отношение дали иска една фирма просто да си продаде климатика или да си продаде климатика както трябва ! и пак за съжаление са малко фирмите коитог оправят.


    и както казва saissais

    Е , сега да събаряме гадния блок ли? Или да търсим другаде проблема?


    просто плащаш като ти сложат климатика и го видиш как работи , щом не могат да го подкарат значи да си го вземат и викаш друга фирма. Няма какво да се занимаваш с комисиии -

    има една фирма която съм я забелязал че работи точно така: първо слагат, демонстрират и после плащаш на всичкото отгоре са вносители !
    та невъзможни неща няма


    vanko68 написа
    edi1-фибран се слага абсолютно навсякъде .Има си различни видове за всяка нужда-по-плътни за пода,за да се стъпва върху него,по-леки на тавана,за да се увеличи изолацията.
    www.fibran.bg/eco2.htm -ето ти таблица за проложенията му.

    е ако опаковаш една кутия цялата с фибран от къде аджаба ще излезе влагата след като нямаш нито вентилация нито "дишашта" дограма - при изолацията не е важно само да се запечата, а е важно къде ще се изведе влагата и конденза за да не създава проблеми. водата се е доказала че винаги си намира път и не може просто да я "запечаташ" трябва д а я отведеш.

  17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #194

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    Всякакви варианти за монтаж са възможни. Външното тяло може да се монтира на покрива или долу на "кота 0" до стената на сградата, стига разстоянието да е в диапазона на разрешеното от производителя за монтаж и клиента да си плати допълнителните метри. Колкото повече метри по добре за монтажната фирма, повече приходи. Никой няма да Ви откаже монтаж с 15 метра тръбен път.

    Няма смисъл си мисля да се ползват ултразвукови и прочие апарати при монтажа. Монтажа на климатик като дейност все пак е една тъпа и елементарна задача, която може да се върши и от не толкова грамотни хора, каквито са и повечето монтажници. Чак от толкова голямо престараване при монтаж няма нужда, цената трябва да определя качеството. Много ли са или малко от 160 до 300 лв. за монтаж е въпрос на гледна точка.

    Нали се срещат много мнения, че монтажните фирми вземали много пари и в този бизнес всичко е розово и има големи печалби. Имайте в предвид че се работи с хора а всеки един от тях възприема заобикалящият го свят по различен начин. Искам да кажа, че винаги ще има все за нещо мрънкащи и недоволни.

  18. Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    204
    #195

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    Много интересно започва да става тук. Апарати за намиране на арматури, монтаж и заплащане на цялата техника, когато го видиш че аджеба вече работи както на клиента му харесвало.... Абе хора, защо имам усещането, че тук много знаещи, а малко можещи. Къде първо изяждаш хляба, а после плащаш. Как така някой си харчи 2000 лв, а после решава, че това не му харесва. Как познахте, че има още поне 2-3 варианта за да бъдат сложени тези клими на др места. Съгласен съм, че само с един дюбел тази стойка не бива да е, ама как всичките давате акъли на човека как и къде да се жалва, а никой не попита какво са му предложили или какво са искали да направят за да му се угоди на този човек.... Някой не допусна ли, че клиентът сам може да е посочил мястото на монтаж.... Сякаш не е лошо тук да пишат наистина знаещите и можещите, за да извлечем полза и другите, които искаме да се научим...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 20 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Размисли и страсти
    От nmdimitrov във форум Хладилна техника
    Отговори: 1
    Последно: 04-01-15, 23:09
  2. Размисли за субтитри и звук
    От abv във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 9
    Последно: 08-05-12, 16:54
  3. Наблюдение и размисли относно хладилници
    От compressor във форум Бяла техника
    Отговори: 3
    Последно: 29-01-07, 15:20
  4. Малко страсти - о/с Р4@5.2 vs. FX55 :)
    От FearMe във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 11
    Последно: 07-08-06, 10:29
  5. Бай Стамат или малко размисли...
    От DarkRose във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 16
    Последно: 02-12-05, 22:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе