До нас има монтирани на комшии 2 климатика DAIKIN FTX50GV и
FTXG35J.Е толкова са тихи,че като застана под тях на 1 метър над главата само по прерката разбирам,че работят.Дори и снощи при -9 градуса пак си бачкаха супер тихо.
До нас има монтирани на комшии 2 климатика DAIKIN FTX50GV и
FTXG35J.Е толкова са тихи,че като застана под тях на 1 метър над главата само по прерката разбирам,че работят.Дори и снощи при -9 градуса пак си бачкаха супер тихо.
Вземи си Fujitsu, за да можеш да усетиш насладата от паразитни шумове. С тези климатици Daikin, не можете да усетите истинската наслада от пукане, пъшкане, тракане, фучене и други музикални темиПървоначално публикувано от sladi4kia
. Чудя се, как до сега не е издаден албум с музиката на композитора Fujitsu.
![]()
Господа ,не бих могъл при всяко оплакване да тичам да оправям чужди бакии в Русе ,Петрич ,Стара загора ,Видин...и др.Дали сте си парите и не са ви свършили качественно работата за която сте платили...ясно е ,но аз не мога да помогна с нищо.Първоначално публикувано от bobovo
Имам достатъчно работа и не остава време за почивка и за семейството ,камо ли да тичам из страната за подлагане на решетки...Съжалявам ,че сте имали лош късмет,да до късмет си е дори и да си дал повече от 2 бона...ако се довлече някой с кашоните и не знае защо е дошъл и какво ще стане ако изперка 50-ка на парапета на винкела...гамени дал бог достатъчно.
А за всяка болка има "билка"...но се дава лекарство само след преглед на "болния"...
Иначе ще стане като тези екстрасенси по ТВ дето лекуват по телефона...и решават проблемите на цялото семейство докато гледат умно една свещ...
rkk, сложил си Русе на първо място, похвалноСериозно как е възможно Дайкин да не помисли за решетките? Толкова ли не можаха да си ги направят фабрично така, че да не дрънчат? Е не е ли прехвалена марката в този случай? А монтажа няма отношение към дрънкащата решетка. Както и да е, решетката ми дрънка само на подовия, но аз от него съм доволен, защото топли идеално и не тресе.
Обаче дървото ATXS е нещо съвсем различно, там решетката не дрънчи, самата стена дрънчи при това е с тампони. Нивелиран е, не събира лед, топли (по-некомфортно от подовия , защото е високо на стената) добре - какво да му е на монтажа? Ето твоя колега дето идва да го види каза, че монтажа е наред, бърка да намести компресора, може би леко се подобри работата на климатика, но ей го на пак си вибрира понякога. Не допускаш ли, че проблема може да е производствен? А какво ще стане ако дойдеш и констатираш, че климатика е монтиран добре, къде ще е проблема тогава?
може ли да направим една статистика колко от шумните Дайкини са монтирани на парапет на тераса и колко не са?
Здравейте!
Преди време аз отворих тази тема.Отдавна не съм се включвал, защото намерих частично решение на проблема.Проблема е в неправилната нивелация и от "музикалния" панел.Двата Дайкина , модел Профешънъл 25 са с меки тампони , както и новия ( от вече , в края на миналата година) Дайсекай 3 , 13-ца.Резултати : Дайкина в кухнята , който най-много шумеше , че чак вътре не се стоеше миналата зима сега въобще не се чува.Промените са в повторната нивелация , външното тяло е леко повдигнато от страна на компресора , наклонен надълбочина към дренажния отвор, меки тампони и изолирани двата закрепващи към стената болта - изключително тих е .Вторият Дайкин е с подобна нивелация , но само предните тампони са с прекъсната шпилка-чува се брума , шума при натоварване , но по-поносимо в сравнение от предишната зима.Дайсекай 3 ,-с меки тампони , излючително тихо отвън външно тяло , но понякога при по сериозно натоварване се чува вътре много слабо (Няма да го чуя , ако не се вслушвам като копой).Винаги има решени.За мен лично проблема е в "музикалния "панел.Панелите са различни.
"изолирани двата закрепващи към стената болта"
това с гумените падове, които се слагат между стойката на климатика и стената или по друг начин?
благодаря!
Здравейте! Извинявам се, че пускам същия въпрос и в тази тема, но в другата остана незабелязан някакси, а и ми се струва, че тази е по-подходящата. Бих искал да попитам и аз за моя Дайкин. Моделът е FTX25GV, закупен преди 2,5 години и използван основно за охлаждане на помещение 20 м2 и в преходните сезони за отопление, когато температурата е над 0 градуса. Отплявам се на газ, но сутрин, преди да излезем за работа, пускаме климатика за около 30-40 мин. и се чува един странен шум (със сигурност не е вибраци). Та се чудя дали това е шум от размразяване - няма видим обледяване или просто в началните минути се затормозява до достигане на желаната температура? Шумът се чува от външното тяло и се получава само, когато температурата е под или около 0 градуса. Живея в Стара Загора. Благодаря!
Не че е незабелязан, просто фактите са превратно изложени и донякъде оставам с убеждение че ни лъжеш.А тук и да има балами не са чак толкова много.Първоначално публикувано от Ivan19
Или ползваш климатика за отопление или не го ползваш.Хем се топлиш на газ, но защо тогава използваш климатика???За да затопля по-добре ламелите на радиатора на парното на газ ли???
Нещо няма логика или аз не я схващам.
Защо пускаш климатик при положение че се топлиш на газ???
Предполагам, че не казваш всичко или казваш полуистини и поради това и никой не иска да се ангажира с отговор.
За да получиш изобщо отговор бъди коректен и ще получиш коректен отговор.
Иначе ако помещението не е отоплявано изобщо и за отопление пускаш само климатика-нормално е да бръмчи-тормози се хайванчето когато го "гънеш" на нула и под нула градуса, а пък нас ни пращаш за зелен хайвер, че се топлиш на газ?!?!?!?!
И ако подължаваш да го пускаш на 0 и под 0 градуса може да не му се радваш дълго време...![]()
преди да почне да духа вътрешното тяло ли е? едно много ниско много монотонно много много тихо "мммммммммммммммммммммммммм" ?Първоначално публикувано от Ivan19
защото аз имам такъв звук и си мисля че е някакъв вид подгряване на компресора / или само компресора, четох по други теми че за да подгрят компресора се пуска ток/честота която не завърта а само затопля машинката.
снимай клипче с някой цифров фотоапарат и го пусни да се чуе.
...да бре, ама той не го пуска с щепсела в контакта, а с дистанционното, тоест климатика е постоянно включен в мрежата....Първоначално публикувано от estqwerty
Издържало е климатичето близо 3 годинки,но като продължава да го пуска "...около и под нулата..." в един момент ще зарадва някой сервиз, който ще му "загрее" джоба...
![]()
моля да ме извините за прекалено лаишкия въпрос, но: последните писания означават ли, че е вредно често да оставяш температурата в стаята да падне около 0-та и да пускаш климатика? т.е., е по-добре да се оставя и нощем на някаква минимална температура?
Да, машините зимата е много по-добре да си работят.Аз ги пускам октомври и ги спирам април.
Може би човека просто иска да притопли набързо САМО една стая без да ръчка крановете на цялата инсталация в жилището? А може би си прав относно подозрението си (дори и да си седнал на столПървоначално публикувано от justify
)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Адаш (Ivan19), опиши наистина по-подробно поведението на машината и това което те притеснява, за да може някой собственик на този модел (марка) да вземе конкретно отношение съгласно опита си.
А пък това че сме градски може само да те радва впредвид топлото време тази зима. Ма...ка му и временце, откога го чакам да смръзне да сравня възможностите на техниката, а пък то не ще...и не ще...и не ще. Външния термометър под -4;-5 градуса не съм го виждал. И го дават все по-топло.
Каква е тази стая с температура около 0-та? Ако верно е такъв студ вътре по-добре е отопление на въглища.Първоначално публикувано от mce