Страница 16 от 26 ПърваПърва ... 61415161718 ... ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 388
Like Tree1Одобрявам

Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Re:Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

Тъкмо си помислих че съм объркал темата.

ftxS

ftx

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от Ivan19
    ... А дали това подгряване е само при Фуджитсу или е приложено също при инверторите на Дайкин?
    Наистина дали има такова чудо и при Дайкин, или са решили да си спестят такива екстри, щот са мноо яки...

4. Тук е от
    Dec 2010

Здравейте, и аз съм от потърпевшите на тази марка,
    можем ли да обобщим има ли лек проблема?

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от wizli
    Здравейте, и аз съм от потърпевшите на тази марка,
    можем ли да обобщим има ли лек проблема?

Кой проблем и в какво точно се състои проблема при теб???Опиши как се държи климатика ти в какво помещение кавадратура/кубатура е, изложение на помещението, при какъв режим и зададена вътрешна температура и при колко градуса външна се спроявява проблема, изолация и т.н.
    Иначе помощ трудно ще получиш, без да си конкретизирал проблема в твоя случай.

6. Тук е от
    Dec 2010

Живея в блок ново строителство с изолация.
    В хола и спалнята са сложени Дайкин FTXS 25 G /октомври 2009/, но никак не съм доволен, топлят добре, но комфорта е никакъв:
    външните тела бръмчат страхотно и предават вибрациите върху стените, все едно по една пералня са ми вързали пред прозорците...
    Все още се надявам да има дефект или корекция на монтажа, чакам Ванко68 да си ги види /дано дойде по-скоро/.
    Едното външно е по-шумно, другото с повече вибрации, които са по-гадни. Вибрациите имаше и лятото при охлаждане.

Прочетох темата и първото което направих подлепих решетките отпред с гафер, което елиминира част от бръмченето.
    Сега въпроса ми е какво мога да направя със вибрациите: да сложа тампони, шайби за промяна на наклона към прозореца, друго?

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Пробвай с тампони с прекъсната шпилка.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2009

Ако са още гаранционни машините да ги погледне все пак който е монтирал,ако не - слагай тампони както те е посъветвал колегата edi1.

10. Novice
    Тук е от
    Nov 2009

Re:Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните те

Здравейте!
    Да се включа и аз със същия климатик и същия проблем като на моя градски biro
    Климатика е монтиран през декември 2009 и миналата зима ме топлеше без проблеми, но последните дни в Русе бяха с постоянна мъгла и температури около -12. Бученето и вибрациите от външното тяло на моменти бяха толкова силни, че имах чувството, че всеки момент ще падне от стойките. Днес няма мъгла и шумовете изчезнаха, макар че температурата е -8 (навън). Това означава ли, че причината е била обледеняване, с което Дайкина не може да се справи?
    Ще бъда благодарен да чуя мнението на rkk, vanko68, а така също и на cameo.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Миналата година мислех, че ATXS-a бучи, а подовия FVXS работи добре, но както казва mike47 тази година и подовия се раздрънча Външните тела само с ръка да ги разклатя докато си почиват и подрънкват от леда във ръбовете и фугите.

12. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    И къде го видя това осиране?
    Оплакали са се двама души -драма голяма! 99% от мненията на колегите нагоре са, че проблема е в монтажа.
    Само проблеми с тия прехвалени яйца!!!
    Това, че във форумчето ви са само двама, не означава, че в действителност са само толкова.
    *бал съм ви и дайкините прехвалени. Повече никога "марков" климатик от БГ.

https://www.youtube.com/watch?v=e7qiJBGpFi0#ws -силиконораха решетката (неам думи)

https://www.youtube.com/watch?v=rt2ovx8RUjs#ws - (напълниха отделението на компресора с абсорбиращ материал - дабъл неам думи)

https://www.youtube.com/watch?v=FaRRuYuj0tM#ws (кефа е на бучки)

и други модели (да не каже някой, че си вадя инфо само от една бракма): https://www.youtube.com/watch?v=Ju8MehuvqQE#ws

И айде да помоля промотиращите марката да земат да замълчат за минутка!

13. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

може би си сред малкото каръци(я некачествен монтаж,я дефект)моя FTYN35,вече втора година не съм виждал лед по него,а някога се заслушвам за да го чуя,ма.................трудна работа.не съм промотор на дайкин,но имам и опит с КИТАЙЧЕТА.................и сега вече купувам само тази марка(нищо против другите).но наистина си прав,че не е приятно да изсипеш една шапка пари и да се получават гафове.но пак си мисля,че в повечето случаи е виновен монтажника,а не машината.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2010

ftxs50-rx не мога да разбера дали работи външното тяло
    като цяло съм много доволен от машината
    вечер е нямало случай да не направи 26 градуса-на толкова къпем малкия
    това е в 26-27 квадрата хол
    през останалото време на 22 градуса като подържа23.5-23.8
    с on- off режима свикнах

16. Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Добрич

И моя е така, като на клипчето ,и аз така го побутвам да се сети да млъкне ама не не млъква
    Между другото с такова клипче снимано от мен ходих при фирмата която го монтира и продавача ми казва че неговия у тях даже повече бръмчал и какво толкова те хора ги били зглобявали и при транспорта ги били хвърляли и колко километра бил пътувал тоя климатик с влака.....и такива ти, но бръмченето беше няколко пъти по-силно при мен.
    Нооо не беше познал и след една седмица ми го смени с нова машина RXS25G е тя е по-тиха звучи точно като климатиците от мнението по нагоре.
    Сега съм му купил и тампони ,защото вибрацията се предава по стената и се чува в стаята.
    Понеже имам и друг Даикин от доста години мога да кажа че, Чешките Даикини нямат нищо общо като изработка със климатиците на Даикин пройзведени в Белгия тя и цената затова е такава/визирам подовите/.

17. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Абсолютни простотии се пишат тука и не случайно разредих посещенията си във този форум.Не смятам изобщо да коментирам-купете си китайски боклуци и си пийте спокойно ракията със мезе...успехи.

18. Тук е от
    Nov 2009

Понякога и на мен едното ми външно тяло на FTXS25G издава лек тракащ звук, но говорим за много лек звук , не винаги и само от едното външно тяло. ПРекарах известно време в подлагания, усуквания на климатика за да разбера дали е от монтажа и вкрайна сметка след множество отваряния, спирания и пускния разбрах че вибрациите се създават от перката на вентилатора. Въпреки че е окачен на тампони след като се развърти и започва да се тресе. При спиране на климатика , огъване с ръка на перката около оста си във всички посоки по няколко пъти следват няколко пускания на климатика в които вибрациите са осезаемо по-малко и не се генерират никакви паразитни шумове и тракания.
    На колегите с тракащите климатици разгледайте как стои въпроса с перката на фана.
    Колегите занимаващи се с монтаж кажете колко струва една перка да се смени (само витлото без самия двигател)?
    Изобщо не съм се занимавал да викам поддържащата фирма за сега понеже при мен за сега се получава да претраква на 3-4 дена веднъж за 10 минути и то се чува само нощем ако е изключително тихо или пък са на прозореца. Останалите климатици са просто котенца - само по свистенето на въздуха се разбира че работят.
    Даже съм се замислял да разменя перките на двата климатика и да видя какъв ще е ефекта. Ако ролите се разменят е ясно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 26 ПърваПърва ... 61415161718 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 18
    Последно: 06-04-14, 16:51
  2. Сравнение на тавите на външните тела на климатици
    От deian във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 89
    Последно: 17-02-12, 17:16
  3. За външните тела на климатиците
    От dragozow във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 12
    Последно: 24-12-11, 23:48
  4. Дайкин FTXS25G
    От stiliyan77 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 11
    Последно: 20-12-10, 15:11
  5. Наклон на външните тела ?
    От valerko във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 17-06-10, 15:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе