Страница 18 от 26 ПърваПърва ... 81617181920 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 388
Like Tree1Одобрявам

Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Re:Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

... До тук в класацията ми е едно LG, което видях в Благоевград. Така тракаше, че се чуваше през три преки. Не знам съседите как търпят. Аз полудявам от такъв шум и бих го споминал веднага. Тракането беше наистина зверско!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Moят нов FTXS25G... не тресе , но се чуват леки тънки ламаринени звуци . Достатъчно е да го натисна с ръка нанякъде и спират за известно време . Ламарината на корпуса е много тънка - може да се огъне с пръсти - затова е предразположен към тънки вибрации.
    При тръгване се получава доста по-голяма вибрация , като че ли целия климатик леко се разклаща и се виждат да подскачат задната решетка и цялото тяло ...за около 1-2 сек . Мисля , че е от вентилатора , защото компресора тръгва с много тънък звук и по-високи обороти ...
    Относно качеството :
    моят е чешки : още след разопаковането се видя как целия топлообменник на външното тяло (задната страна) е в деруги и черти вследствие на монтирането на задната решетка , освен това в долния ъгъл на малката част на ламелите има около 5 кв.см натиснати ламели . По вътрешното тяло също има на 2,3 места натиснати ламели . Това ми говори достатъчно красноречиво за нивото на качеството в най-модерния им завод в Чехия . ЗИРО КОНТРОЛ ПОЛИС ли се казваше ?!!! Където всеки детайл се проверявал ....
    Като пуснеш вътрешните клапи да се местят наляво - надясно , като стигнат до крайно ляво започват да тракат все едно нещо не е припаснато . Като започнат да се връщат - бива. Ама тва не го ползваме - за кво ми е !? Без тва е в ъгъла и трябва да духа само надясно.
    В сравнение с FTX35JV съм много по-доволен . 1. Вътрешното тяло е много безшумно , на стария свистеше доста неприятно , дори и на скорост 1 , все едно като износени лагери .
    2. Не се размразяваме на всеки 28 мин при Т < или = 0 , което е голяма екстра за мен , макар че понякога прави по някой ненужен дефрост Старият правеше задължителен на 28 мин .
    3. Чувства се как климатика работи с лекота , дори при -2 понякога работи на on/off
    Дрънченето на външното тяло не се чува вътре , но като се постопли ще се оправя някак си за да не дразни...
    Поставен е на много меки тампони от Auto+ по 4 лв за бр.Два големи диаметра отгоре и долу с малък диаметър по средата - двоен конус . Меки са и при -10 градуса. Не се чува никакъв брум вкъщи . Само ако залепиш ухо за стената зад него се чува звука на компресора предаван по тръбите . Дрънченето на решетката беше решено на първо време със забиването на 2 клечки за зъби на 2 места по средата и ...между нея и корпуса .
    Абе искало е още малко за да се доизпипа . Не е като старото матриал ...

4. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    А преди известно време се твърдеше от някои съфорумци, които продаваха основно Дайкин, че едва ли не всеки детайл (като болтчета, гайкички, шайбички и прочие) са минавали под строгия контрол на ОТК отдела им. Все едно са били в завода и са наблюдавали задълбочено точно този процес.
    Да ,аз го твърдя.Да,бил съм в завода и мога да говоря за качеството ...
    Никой не е безгрешен,дори и този отгоре...Ако се сещате доста автомобилни фирми връщат хиляди дефектни бройки за доработване...така че нищо ново.
    Стоя зад думите си - Дайкин има много високо качество.

П.П. Климатици продава шефа ми,аз само си продавам труда...

5. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Дайкин са климаци с високо качество и към тях винаги има огромни очаквания да нямат и най-малкото притракване. Очаква се от тях да са ниво за онези безумно скъпи хотели в Дубай, където нощувката струва хиляди долари. И като следствие на това всеки малък шум който чуе някой нов собственик от климатика си бива изкарван тук във форума като огромен проблем. Но така е големите винаги са били обект на атаки. В същото време на Фуджицу, които се препоръчват много повече в този форум, външните им тела са си същински трактори пред тези на Дайкин (и това е правило, а не изключение), но това не се счита въобще за проблем. На Дайкин обаче ако от някъде нещо му тракне за секунда - ааауу страшна работа.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Oтносно притракването :

Прави ми впечатление , че когато компресора тръгва или спира в режим дефрост става с много плавни обороти и тялото не потрепва. Когато обаче работи на отопление и например свалим с 1 градус надолу зададената температура компресора спира с удар и разклаща цялото тяло , в същото време вентилатора се върти още известно време . След като е бил спрял компресора и вдигнем пак с градус нагоре пускането на компресора пак става с разклащане на тялото . Все едно се пуска компресор на конвенционален климатик . Особенността при мен е , че е на много меки тампони и дори само да натисна тялото леко отгоре с ръка удара от тръгването и спирането почти се губи. Може би трябва да сложа по-твърди тампони . Без тампоните при отрицателни температури с стаята се чува брум - изкочестотно буботене , което дразни .

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Ква секунда тракането от решетката си е константа при ниски температури, толкова ли не можаха да я уплатнят тази решетка - и това ми било климатик с високо качество. Просто цената не отговаря на изделието.

На подовите климатици при изключване на компресора се затваря долната клапа, а това предизвиква ужасно скърцане, при което не може да се спи. Защо е необходимо затваряне на долната клапа изобщо? И не можаха ли да не я облепват със скърцащ полиетиленов материал?

С подобни недомислици климатиците от Дайкин спадат на нивата на непретенциозните ефтини климатици, но си държат цените от стари лаври.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2009

Всичко това нямаше да прави огромно впечатление ако фирмите в България си работеха професионално.
    Какво се случва в някой "бели страни". Имаш проблем с климатика - външното тяло. Пристига екипчето , демонтира външното тяло, монтират ти оборотно за възможно най-кратко време и ти казват чао за сега.
    Ремонтират си го където и както си трябва и се уговарят с теб кога ще ти е удобно да се извърши смяната след ремонта.

Да кажем че сме още по клоните и сме много далеч от това. Ако поне фирмите си ремонтираха климатиците както трябва (в гаранция са да го .....пип.....) нямаше да има проблеми. Имаш грижи, поглежда го "сервизния специалист" и се заменя каквото е необходимо.

Не! Тук ще ти дойдат въоръжени с тампони, туби силикон, омекотяващи ленти и никой няма да потърси проблема, а ще се бори с резултата - това е предварително изгубена битка. С времето която и да е механика се разтраква все повече и повече. Въпроса тук в БГ е да се избута гаранционния период.

Хората с тракащи климатици страдат не от Daikin, а от фирмата която се занимава с поддръжката. Това е моето мнение.

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от barabata
    Всичко това нямаше да прави огромно впечатление ако фирмите в България си работеха професионално.
    Какво се случва в някой "бели страни". Имаш проблем с климатика - външното тяло. Пристига екипчето , демонтира външното тяло, монтират ти оборотно за възможно най-кратко време и ти казват чао за сега.
    Ремонтират си го където и както си трябва и се уговарят с теб кога ще ти е удобно да се извърши смяната след ремонта.

Да кажем че сме още по клоните и сме много далеч от това. Ако поне фирмите си ремонтираха климатиците както трябва (в гаранция са да го .....пип.....) нямаше да има проблеми. Имаш грижи, поглежда го "сервизния специалист" и се заменя каквото е необходимо.

Не! Тук ще ти дойдат въоръжени с тампони, туби силикон, омекотяващи ленти и никой няма да потърси проблема, а ще се бори с резултата - това е предварително изгубена битка. С времето която и да е механика се разтраква все повече и повече. Въпроса тук в БГ е да се избута гаранционния период.

Хората с тракащи климатици страдат не от Daikin, а от фирмата която се занимава с поддръжката. Това е моето мнение.
    +1 и от мен. Аз като си купувах клима, бях с ясното съзнание, че е възможно да има някакви проблеми. Тогава си казах "ако има нещо, гаранционен е и подлежи на ремонт". Да, ама не! Тръгна се по пътя на хилядите обаждания и обещания...

11. Novice
    Тук е от
    Nov 2009

Браво! Много добре казано! Това е същността на проблема.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Аз се обадих, дойдоха да прегледат пациента и стигнаха до същото заключение като мен. Казаха че поръчват целия комплект двигател с перка и ще ги сменят когато дойдат новите части.
    Като ги сменят ще видим как ще се държи.

Самата перка е с вграден гумен тампон , който се усуква при малки обороти ( като тръгва) - затова може виждаш неправилната форма при развъртане. Мотора не е на тампони - на твърдо е . Не знам при теб какъв звук се чува при тръгване и спиране . При мен стигнах до извода че се опират двата реда ламели на двойния топлообменник .
    При тръгване компресора леко разклаща тялото и се чува стърженето на ламелите , което след малко изчезва след вдигане на оборотите . После се появява периодично от време на време ...Тъпа работа , ама не виждам как може да се оправи .

13. Тук е от
    Nov 2009

Вече го описвах по-горе. При развъртане няма никакви проблеми до една определена скорост. След като бъде надвишена тази скорост се получава трептенето и т.н. Нормално е при самото развъртане още в началото да разтриса. Който и де е двигател или уред с въртящи се елементи с достатъчна маса да породят достатъчно голям момент си разтрисат в началото - автомобили, перални, ...

14.  

15. INK
    INK е офлайн

Тук е от
    Mar 2011

Много правилно казано !!! Няма такъв тип работа в БГ !!!
    Зарових се по темата за вибрациите, защото при мен при 10 пъти по-скъпа система на ДАЙКИН ( Алтерма ), пусната да работи м.02.2011 имам същите ужасни вибрации на външното тяло, които се разпространяват из цялата къща и инсталаторите вече от чудене как да се измъкнат ми предлагат да преинсталираме външното тяло от стената на земята. Аз като пряк потърпевш от вибрациите, очевидно съм много по-заинтересован да намеря решение на проблема и по този повод, въпреки че не съм специалист, ровя, търся, предлагам решения, купувам тампони, а те кротко се съгласяват, протакат изпълнението им, чакат да отмине студеното време и "проблема" да изчезне сам !?!
    Накратко с проблема: вибрации от външното тяло на ДАЙКИН/Алтерма, предизвикващи нискочестотен брум предаван дори и след преоразмерени тампони RB-STO4 на АЕРОФЛЕКС от машината на стойката, която е твърдо анкерирана към бетонна стена на къща. Вибрациите са при ниски температури когато почне да развива перката и след определени обороти стават все по-отчетливи и силни. Търся спешно решение преди да се стопли, за да не го отлагам с 1 година.

16. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от rist
    Дайкин са климаци с високо качество и към тях винаги има огромни очаквания да нямат и най-малкото притракване. Очаква се от тях да са ниво за онези безумно скъпи хотели в Дубай, където нощувката струва хиляди долари. И като следствие на това всеки малък шум който чуе някой нов собственик от климатика си бива изкарван тук във форума като огромен проблем. Но така е големите винаги са били обект на атаки. В същото време на Фуджицу, които се препоръчват много повече в този форум, външните им тела са си същински трактори пред тези на Дайкин (и това е правило, а не изключение), но това не се счита въобще за проблем. На Дайкин обаче ако от някъде нещо му тракне за секунда - ааауу страшна работа.
    +1

17. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от avast3
    Вземи си Fujitsu, за да можеш да усетиш насладата от паразитни шумове. С тези климатици Daikin, не можете да усетите истинската наслада от пукане, пъшкане, тракане, фучене и други музикални теми . Чудя се, как до сега не е издаден албум с музиката на композитора Fujitsu.
    Някой пак се изказва неподготвен при Fujitsu такива паразитни шумове като от клиповете няма .Всички тези шумове на моделите FTX и FTXS имат много лесно обяснение производството на техните елемети (решетки перки и т.н) се извършва от не настроени правилно машини(без да се изисква голяма точност) за тяхното производтво тези хлабини които тракат пък се дължат на те толкова качествен монтаж което се дължи на това че завода в Чехия все още няма достатъчно опит с климатиците както забеляза един колега с климатиците от Белгия и Япония няма такъв проблем.
    п.с Това че един климатик се сглобява в Чехия или Белгия не го прави тяхно производство на самата страна (бъркате страна производител със страната в която се сглобява климатика) Дайкин имат огромни заводи за компресори и елемети в Китай ! Всеки сам да си направи изводите къде "реално" е прозведен неговият FTX и FTXS

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

ilia1984, благодаря, че не оставяш творчеството ми незабелязано! А, на последният ти пост съм отговорил предварително. Нужно е само да прочетеш изречението под картинката, която съм ползвал в профила си.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 26 ПърваПърва ... 81617181920 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 18
    Последно: 06-04-14, 16:51
  2. Сравнение на тавите на външните тела на климатици
    От deian във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 89
    Последно: 17-02-12, 17:16
  3. За външните тела на климатиците
    От dragozow във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 12
    Последно: 24-12-11, 23:48
  4. Дайкин FTXS25G
    От stiliyan77 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 11
    Последно: 20-12-10, 15:11
  5. Наклон на външните тела ?
    От valerko във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 17-06-10, 15:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе