biro, все пак за да си сигурен че не е от леда, трябваше да го изключиш докато наливаш водата. Докато работи, перката отнема голяма част от топлината и, която би помогнала за доброто размразяване.
biro, все пак за да си сигурен че не е от леда, трябваше да го изключиш докато наливаш водата. Докато работи, перката отнема голяма част от топлината и, която би помогнала за доброто размразяване.
Близо два месеца от както тези прословути Дайкини се зверят , нямаме миг спокойствие.За кой ли път говорих с техниците , но вече за радикални мерки .Ако трябва да разглобяват външните тела , компресор или тампоните му да подменят не ме интересува -искам спокойствие, че ми идва да ги потроша преди да ми се свършили нервите.
https://www.youtube.com/watch?v=3fv4cJNpn48 сложих фотоапарата върху корпуса на климатика като разчистих снега, както направих и с другото видео. Щом се чуват кучетата на вън смятай колко е тих. В стаята изобщо не се чува външното тяло, само звука от лек бриз. Нищо общо със Сиестата.Първоначално публикувано от m_dikov
Redasi, и на мен ми идва да го потроша този бучащия. Тази нощ ходих да го изключа защото в спалнята също се чува как вибрира..
В момента околната температура е над 0 или около +2.Зададени са на 25 градуса климатиците и се чува този брум , макар че е малко по-слабо при отворени врати.С два климатика Хитачи на мои познати , които са зададени през цялата зима над 26 градуса няма такова нещо , въпреки че климатиците би трябвало да се тормозят, т.к. са отворени вратите.
Току що влязох в кухнята и шума от климатика едва се долавяше.... но това е защото аспиратора беше пуснат. Е съгласен съм климатика ми е тих в сравнение с аспиратора
И тук температурата навън се повиши до -2 и вибрациите отслабнаха даже почти изчезнаха. Да кажат специалистите защо при ниски температури дайкина тресе и необходимо ли е да му инсталирам духалка до външното тяло да му е топло през зимата?
Лед под компресора.Викай ги да го отворят и сам ще се убедиш. Имаше едни Тошиби с кечета под компресора и като се напояха с вода,след замръзване ставаха същите.
След продължително къпане с топла вода се оправиха нещата, ще видим през нощта като стегне студа как се държи.
Да не е различна формата на тавата на ARXS външните тела? Или тампоните на компресора да са други?
Тавата не е. Виж,за тампоните не знам...А пък ти ми даде една идея....То ако се има впредвид,че е правен за Италията,да не би да са монтирали тампони,които при наште -15,-20 гр да се втвърдяват?
Биро,явно проблема се изясни.Въпроса сега е този,че няма начин да събира лед под компресора,ако наклоните са правилни.Ти ли ги мери или се довери на монтажниците? И ако ти си ги мерил,имай впредвид,че даже 5 мм разлика в двата края сават "резултат" като при теб.
Точно това ми беше мисълта. Знам ли... всичко може.
При следваща възможност ще подменя оригиналните с такива от G серията.И ще дам отзиви веднага.
Наклона не съм го мерил щото не знам как. Тампоните на компресора е възможно да се втвърдяват при много ниски температури, но изглежда колегите с G серията се оплакват от същия проблем. Явно има значение за къде е правен модела. И от тук на там кво правиме? Сутринта се обадих във фирмата казаха ще пратят техник още никой не е дошъл, ще взема да си лягам - не мога да го чакам повече че ми се доспа![]()
Е, ако не е дошъл до сега, едва ли ще дойде днес.
Не мисля, че има някаква разлика между ATXS и FTXS-D, където и да е по климатика, даже и по тампоните.. Всяко производство на какъвто и да е модел е придружено със страшно много документация, спецификации, сервизни, инструкции за монтаж, упътвания за употреба и това на всички европейски езици. Включва и пренастройки на всички машини по поточните линии за нов модел, така, че много по-евтино е да се зададе производство на модел, който вече е произвеждан.Първоначално публикувано от vanko68
ATXS се продаваха и 2008г пролетта, както и тогава, така и 2009 г се продадоха хиляди бройки в Б-я. Вярно е че 2008/2009 г зимата не беше много студена, но не съм чувал за проблеми.
vclima, не схващаш ли иронията?Първоначално публикувано от vclima
Аз все още не съм заспал! Прочетох коментарите, които ме заинтересуваха.ДАЛИ ПРОБЛЕМА Е В ТАМПОНИТЕ?В този момент когато пиша при външна температура около 0 гр. , за първи път от дълго време зверовете се укротиха( не се чува бръмчене от външните тела) и вероятно ще спим спокойно.Мирът дойде и в нашият дом.Кога ли ще свърши зимата?