Страница 4 от 26 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 388
Like Tree1Одобрявам

Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

Ако искаш да не пука и тресе със сигурност - ТОШИБА........SAVP-E.Няма шум, пукане и тресене нито вътре, нито вън.Освен това една особеност - на ръчна турбината има 5 степени, но на АУТО са 9, от които три степени под най-ниската на ръчна.Спи се идеално, нищо не се чува.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните те

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Пак същата молба.
    Ето даже видео https://www.youtube.com/watch?v=HUJYRMfn6wI

Резулатата до момента вибрации - бешумни 4:3 ( 3xFTXS25G+1xATXS25E : 2xFTXS25G + 1xFTXS35G )

barabata, моя ATXS доста го понамачкаха монтажниците.

no_one, И аз мисля че проблема е в климатика, и на итонг и на панел тресе. Другия подовия пак казвам на панел е монтиран БЕЗ тампони и не се забелязва че работи.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Тампоните трябва да бъдат с прекъснат болт.Ако слагате гумени ленти между климатика и стойката нищо няма да се получи.
    Аз, даже допълнително дупча отсртани тампона точно между двата болта за да направя по мек тампона.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Тампоните са с прекъснат болт, във формата на пясъчен часовник. Доста меки са с пръсти се мачкат. Като разклатя климатика се полюшва лесно, личи си че е стъпил на "окачване".

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от biro
    Ето даже видео https://www.youtube.com/watch?v=HUJYRMfn6wI

Резулатата до момента вибрации - бешумни 4:3 ( 3xFTXS25G+1xATXS25E : 2xFTXS25G + 1xFTXS35G )

barabata, моя ATXS доста го понамачкаха монтажниците.

no_one, И аз мисля че проблема е в климатика, и на итонг и на панел тресе. Другия подовия пак казвам на панел е монтиран БЕЗ тампони и не се забелязва че работи.
    Биро ти направо ме утрепа.Такъв брум-шум от дайкин не съм мислел, че може да има и в най-смелите си предположения.Една част о т шума май е от издухвания въздух от външното тяло, но друга съществена част не се знае от къде е ?Определено външното тяло на 50-ка ми не издава такива шумове-брумове.Изглежда настина климатика си е такъв.

Дали е възможно тръбите м/у вътрешно и външно да са причина-било ъгли, било негодно свързване с външното/вътрешното тяло ?
    Това 25-ца ли е?

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Пич,забелязвам на видеото две неща,които не ми харесват- имаш лед по дъното на климатика ,и се вижда как има шушулки над него,тоест тече вода наблизо и може да заледява дуното на тавата.Това бучене е САМО от това. Вземи гореща вода,поливай здраво долу в тавата,докато се разледи и пиши пак как е с бученето. С гаранция има лед под компресора и така той не може да си вибрира нормално в тампоните си.Така се получава точно както казваш,че бучи при всички обороти. Ако е от итонга,щеше да е само на определени обороти,където ще изпадне в резонанс.

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Пич,забелязвам на видеото две неща,които не ми харесват- имаш лед по дъното на климатика ,и се вижда как има шушулки над него,тоест тече вода наблизо и може да заледява дуното на тавата.Това бучене е САМО от това. Вземи гореща вода,поливай здраво долу в тавата,докато се разледи и пиши пак как е с бученето. С гаранция има лед под компресора и така той не може да си вибрира нормално в тампоните си.Така се получава точно както казваш,че бучи при всички обороти. Ако е от итонга,щеше да е само на определени обороти,където ще изпадне в резонанс.
    Нищо чудно Ванко68 да е прав.Вчера и днес разглеждах инструкциите за монтаж и експлоатация на подовия дайкин 50-ка.В тях за монтажа на външното тяло изрично е указано ако е на открито отгоре да му се направи заслон-има дори и картинка унагледено как да се напправи заслона с наклон напред да се отича водата, а не да се стича по топлообменника и да се заледява.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

justify, аз като приказвам не говоря обяснявам, че бучи трещи прави земетресение ама няма кой да ми вярва

vanko68, другия климатик дето споменавам през цялото време е в същото положение. има лед в тавата ама ей го на работи като спящо коте. Висулките са така в целия град, нававля 50-60см сняг и вчера почна да се топи. Ей сега отивам да поливам с гореща вода пък да видим.

11. Banned
    Тук е от
    Jun 2009

биро, можеш ли да запишеш и другия дайкин как работи за да имаме база за сравнение, аз също имам сиеста, верно че и тя боботи на определени обороти но не е така, а за лед в тавата е абсурд. откакто е монтиран на 21.12.2009г. въобще лед не е имало в тавата, чиста е все е дно е пролет

12. Тук е от
    Jan 2010

Абсолютно по същият начин са и моите 25-ци на Дайкин.Омръзна ми почти всеки ден да поливам тавичките с гореща вода , но ефекта е слаб , понякога без такъв.При външни температура около нулата поутихват, но стане ли по-студено стават "зверове".В апартамента няма къде да се скриеш от ужасния шум.Действително външните тела започват да работят с по-високи вибрации , от които започва да тресе и радиатора.Правилно е казал човека , като мини земетресение.За уточнение: монтирани са тампони с прекъсната шпилка ,конусовидни , макар че видимо изглеждат твърди.Но такива силни са вибрациите , че чак радиатора , ПВЦ-дограмата тресат.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

biro, мерси за видеото. Зверих се но не можах да видя стойките ти с колко дюбела са хванати за стената. Измери дали нямаш наклон към страната на компресора.
    Аз исках Redasi да даде снимки или видео. Очаквам. Ти също си виж наклона.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ако под компресора има лед поради малкия наклон към него,понякога само с поливане не можеш да го премахнеш.Добре е да се отвори и да се погледне..Трябва и проверка с нивела и в двете плоскости.

16. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Ако под компресора има лед поради малкия наклон към него,понякога само с поливане не можеш да го премахнеш.Добре е да се отвори и да се погледне..Трябва и проверка с нивела и в двете плоскости.
    На въшните тела е направена повторна нивелация с лек наклон назад , към отвора на тавичката , монтираха тампоните.Отвориха горния капак и почистиха леда на тавичките.Като начало работиха по-добре , но след време взеха да работят както си бяха.Гледах Хитачито на един другар , когато мойте тресяха , а неговото работеше безшумно ,при пипане на външното тяло се усещаше едвам доловими вибрации,макар че цялата тавичка бе в лед и от отворите висяха грамадни ледени висулки.

17. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Аз продължавам да си мисля, че с този лед търсите под вола теле, и дано да греша.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Налях му около 12 литра гореща вода. Шума утихна, но се оказа че е утихнал защото климатика повишил оборотите да компенсира отворения прозорец (1100W консумация). След малко като климатизира помещението и консумацията започна да пада същите вибрации и шум се появиха отново. Сега в момента видимо няма лед, но вибрацията остана. Нямам нивелир в момента да ви кажа как е нивелиран.

deian, стойките са хванати с 4 дюбела в стената.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 26 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 18
    Последно: 06-04-14, 16:51
  2. Сравнение на тавите на външните тела на климатици
    От deian във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 89
    Последно: 17-02-12, 17:16
  3. За външните тела на климатиците
    От dragozow във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 12
    Последно: 24-12-11, 23:48
  4. Дайкин FTXS25G
    От stiliyan77 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 11
    Последно: 20-12-10, 15:11
  5. Наклон на външните тела ?
    От valerko във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 17-06-10, 15:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе