Да вземе някой да направи тема " климатик за сурови условия и за помещения с големи загуби", че да няма после кой ми ср* а в гащите....
Особено пък ако стане истинска зима, не като последните 2-3.
п.с. цитата е от поста на bobi
Да вземе някой да направи тема " климатик за сурови условия и за помещения с големи загуби", че да няма после кой ми ср* а в гащите....
Особено пък ако стане истинска зима, не като последните 2-3.
п.с. цитата е от поста на bobi
Оставете го този дайкин 3..4 дена на задание 23..24 и ще си дойдат нещата на място.
Климатика FTXC35B или FTXC35C е?При FTXC35C не се забелязва толкова чест дефрост.Питах 2-ма клиенти под 0гр. дали дефростват през 30 мин. и на 2-мата отговара беше не.За FTXC35B съм сигурен че дефроства на 30 мин.под 0 градуса ,но при FTXC35C не се забелязват чести дефрости.
да В е стария модел ,за него има разностранни мнения .. някои казват че дефроства често ,други не
Той, човека си е написал, че е B модела. Чел е толкова и накрая си е сложил старият проблемен модел.
Аз пък от прочетените коментари, останах с впечатление, че и B-то е с оправен дефрост. С този модел е и баща ми.
Боже, чета си думите наопаки!!!
Днес, като ми остане време, ще кача снимчица на табелката, въпреки, че назад съм наблегнал съвсем ясно, с всичките му буквици и циВрици.
Склонен съм, това тясно форумно общество да сформира комисия от трима изтъкнати колеги, която каня да посети домът ми. Ще се запознаем, ще се види кое (кой), какво, как, къде, колко, кого и защо. Надявам се някой умее да борави с материята!
Осигурявам всичко друго, без канцеларски материали
Внимателните знаят адреса, за останалите ще го напиша пак.
Аз мога да споделя за ftxc35c от тази сутрин 8 часа до 9:40 трети дефрост няма никакво заскрежаване по външното сух студ -6 -7 .и аз мислех че ще дефростват по рядко но уви добречи са работни помещения и скоро ще се пусне гас с Котел и ще се ползват само за охлаждане климатиците, иначе успяват да стоплят 25кв помещения с вътрешна изолация с дневна консумация около 9кв
Нали само "бобчетата" бяха с дефрости на 28мин. А те са FTXB-C
Хванат един дефрост от 6.25ч, до момента.
Започна в 9.10ч, като продължи до 9.15ч- точно 5 минути, при външна Т -3 градуса, на чиста пита.
Зададени 22, постигнати преди дефроста 20.8 градуса.
Охранява 14м2 + още 22м2, споделени с още една 7ца, също в 14м2. Тоест, поверил съм му 25м2, а как си разпределят общо 50те, с другото добиче, си е тяхна работа.
След дефроста развъртя плавно до 990 вата. След около минута мощността започна да пада, а след около 8-10 минути Т достигна 21.3 градуса.
В момента Т е 21.8 гр., консумация 411 вата, вече е 10.50ч, дефрости няма.
Външна -1гр.
Не виждам защо трябва да съм недоволен, след като хайванчето се справя абсолютно по същият начин и при -6, -7гр.
Напротив, доволен съм. Препоръчвам Този климатик!
Този пост е редактиран от Трифон Панайотов Трифонов; 25-01-22 в 11:57.
Не, не е шумен. За мен е перфектан, а всеки може да прецени от следващото видео.
https://photos.app.goo.gl/mKtz59ss2m1PT5sUA
Докато снимам Годежа, пропуснах да цъкна хронометъра. Според математиката- начало дефрост, продължителност видео, край видео, дефроста е продължил точно 5 минути.
Вижда се, че е на слънце. Макар външната, на сянка, да е -1, сензора му, а и реалната при него е плюсова. След "принудителният" Офф, падна си на минимума- 190 вата. Вероятно се е понапекъл.
- - - - - - - - - -
Не си чел достатъчно, друже.
Цитатът е от 16.12.2021г.
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...ensira-21.html
Този пост е редактиран от Трифон Панайотов Трифонов; 25-01-22 в 13:01.
Ако правилно разбирам, това повишаване на консумацията след дефроста и липсата на на въздушна труя е функцията Draught prevention, която намаля вентилатора на макс, докато загрее климатика с цел да не духа студен въздух, не знам дали това е стандартна функция и при другите марки, но е много хитро.