За жалост, не е такава.
Ама за машините с които той спи, не се налага да питаме, а направо четем. За което аз лично съм му благодарен.
Добър ден, купих от Италия 2 климатика дайкин FTXM35M BTU R-32 . Трябва да поръчам кабели за инсталацията но нямам представа какви? 1/4"+3/8" или 1/4"+1/2" или 3/8"-5/8" ?
С доставката 2300евро до Германия.
По сервизно кабелите са 4 жила по 1.5 mm² между вътрешното и външното и 3 жила по 1.5 mm² към контакта.
Според мен пита за тръбите Liquid Ф6,35мм, Gas Ф9,5мм или 1/4" на 3/8"
8-ма страница http://www.daikintech.co.uk/Data/Spl...ok_EEDEN16.pdf
Можем само да гадаем за какво пита.
И все пак получи отговор и за кабела и за тръбите.
Дефрости на по 30 минути наблюдават ли се?
Не съм забелязал, но и не съм следил много. Поддържа си зададената температура, тих е, не прави течение, няма хладна струя и няма пукания на пластмаси, за разлика от Нокрията. За цена 1466лв, мисля сделката е много добра. Аз по спомени го бях взел около 1700.
На децата съм сложил подова 25ца, една идея по шумна е.
Благодаря колега за инфото.
В момента обмислям монтаж на климатици във всяка стая. Препоръчаха ми Daikin Perfera (бил А+++ и за отопление, и за охлаждане, с някакви сензори за движение и т.н.). Но тъй като външните тела ще се монтират на покрива, трябва да проверя дали има вариант за мултисплит.
По моите скромни изчисления, топлозагубите по помещения са:
хол с кухня 38м2 - 1.7kW
спалня 1 18м2 - 0.98kW
спалня 2 16м2 - 0.87kW
спалня 3 18м2 - 1.06kW
Какво трябва да е вътрешното тяло по мощност, за да отоплява/охлажда спокойно хола? За спалните мисля да сложа 9-ки.