Страница 10 от 41 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 605
Like Tree15Одобрявам

Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Цитат Първоначално публикувано от rist
    Това не го разбрах, бях дал постове на Джулиян, а не твои.
    Не помня в тази тема да съм споменавал, че имам LGC, но ти ми пускаш линкове с мнения, свързани със сравняването на 2-та модела. От там заключих, че или си цъкнал да видиш мои постове в други теми или си запомнил нещо за мен, прехвърляйки разни теми. Това имах предвид . Аз също, четейки, съм запомнил разни неща за някои колеги.

2.  

3. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Само глупости сте наръсили...Подкрепям мнението на РИСТ...профешанъл е за отопление...25 и 35 ФТХ стават с преоразмеряване и уговорки...Фуджитсу са същата боза ...но с по лошо качество .

4. Member
    Тук е от
    Oct 2010

RKK,що реши така?
    И спрете да се водите по писанията на няколко човека,да не ги казвам.
    Изобщо не работи така климатика,и заставам твърдо зад думите си.
    Изчислен при мен-63w на кубик работи просто перфектно.
    deian-не с това писание няма как да се съгласят много климатични фирми.

5. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

Може и да влияе на хладилния процес, не знам, трябва да се опита, а и може да сложи капилярен термостат за да се включва корекцията когато температурата е под +5 градуса примерно. А дали не става въпрос за петъчна бройка, или пък за оная прословута 0.1%-на, или пък за 50-100гр. фреон. Единственното ми оплакване до сега от нетоплещ достатъчно(с дълъг цикъл на размразяване) ДАЙКИН(преди година) е било свързано само със 50-100гр. фреон и нищо повече, и аз тогава тръгнах с датчици, формули и други .................но не оказа се фреонеца.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Здравейте и от мен. Отдавна чета форума и тук намирам интересни и компетентни мнения. Досега се сдържах да се изкажа по какъвто и да е въпрос, обаче сега не издържам. Та значи положението е следното. Стая 41м3, южна, дървена доста добра дограма, отдолу баба и дядо ескимоси, отгоре никой не топли( 30 процента е покрив ), вътре 2 см фибран на тавана и външната стена, която на 75 процента е врато-прозорец. Моите наблюдения: климатика е FTX25JV, кога размразява не съм забелязъл ( много на рядко е), на 23 градуса денонощно е настроен. Няколко коментара по-горе бе споменато,че за основно отоплемие не става - става пич. Сравнен с работата на другите два в къщи - Panasonic CS-TE9DKE (5.5 годишни) е на същото ниво. Логаритъма на работа трудно ще го разгадаете, ама без личен опит с климатика, моля не заблуждавайте хората, че не става. Айде от мен.

7. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

Ами и аз това се мъча да убедя останалите участници, че климатика е добър и икономичен, и съм нямял нито едно оплакване от нетоплене, просто търсим решение за случай при който клиентът не е доволен, и търсим ефективно решение, въпреки че ще се окаже че е по добре по често и за кратко , отколкото по рядко при силно заскрежена питка за дълго време , в крайна сметка престоите процентно са почти едни и същи като по честото е свързано с работа с чист топлоообм. и съответно малко по висок КОП, така че нещата се компенсират

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Интересно наблюдение ;

FTX35JV - при нормални зададени температури 21, 22, 23 градуса на автовентилатор и външна температура под нулата дефрост на 28 мин.
    Тази сутрин пробвах да задам 29 градуса и вентилатор на 1 ,при външна -8 градуса ...дефрост не направи поне 1 час , но нямах време да чакам защото излизах и усилих вентилатора на AUTO . Дефроста последва след 2,3 мин.
    По времето на този час от вътрешното тяло излизаше струя 50 градуса.
    Нека някой специалист на изтълкува това състояние , какво общо има натоварването с дефроста ?

10. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Не знам за дефроста, ама факта, че на този студ тази сутрин климатика изкарва 50 градуса е красноречив за модела и марката.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от rist
    Не знам за дефроста, ама факта, че на този студ тази сутрин климатика изкарва 50 градуса е красноречив за модела и марката.
    Все пак е на скорост 1 на вътрешния вентилатор ...После пробвах на максимална - пета(5) - даваше 44 градуса при -8 , след което реши да дефроства

12. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от ya
    Ами и аз това се мъча да убедя останалите участници, че климатика е добър и икономичен, и съм нямял нито едно оплакване от нетоплене, просто търсим решение за случай при който клиентът не е доволен, и търсим ефективно решение, въпреки че ще се окаже че е по добре по често и за кратко , отколкото по рядко при силно заскрежена питка за дълго време , в крайна сметка престоите процентно са почти едни и същи като по честото е свързано с работа с чист топлоообм. и съответно малко по висок КОП, така че нещата се компенсират
    ако говорим за мъгливо време при около 0 градуса съм съгласен че по чести дефрости са по добре от колкото по рядко. Моя при такова време често заскрежава и не се сеща да пусне дефрост... но когато навънка е сухо е абсурдно да дефроства на всеки 28 мин (като климатика не се е натоварвал през това време).

Предлагам dimon да пусне една анкета като опше проблема с един единствен въпрос в нея "нормално ли е при тези условия КЛИМАТИК да дефроства на всеки 28 мин" (за да се избегне пуполизъм от рода "дайкин са супер климатици или дайкин не си заслужават парите" Нека да разгледаме проблема без да намесваме "Дайкин" във въпроса? Да говорим принципно - при еди какви си загуби настроена температура еди каква си, вентилатор, компресор натоварени до каква степен и външна температура - дефрост на 28 мин.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Не е нормално да дефроства при тези условия . Това не ми е първия климатик и имам наблюдения . Не може при 0 градуса , вътрешна температура 22 градуса на автовентилатор ...отвън компресора почти не чува ( мърка) и ХОП дефрост . Мой роднина има FTX25GV , при същите условия и неговия прави така . Слухтяхме 3 часа у тях . Според сервиза такъв е софтуера .Само че като го купуваш най-малкото нещо за кото се сетих да питам дали се дефроства на 28 мин !!!

14.  

15. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

При по високи градуси и по ниска скорост -имаме по голям ток, по топъл фреон и по топла външна питка съответно и по топъл датчик , та затова е по рядко дефростването, това е мноето мнение

16. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Ще се изредите ли да кажете точно в какви условия са монтирани тези машини с честите дефрости! Хора , или климите не са си на мястото или нямат фреонец..... за друго не се сещам... Не всеки монтиран климатик от този модел прави на 28 мин дефрост, не бързайте да заклеймите марката само защото у вас се държи по едикакъв си начин!

17. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Някой ще ще ми припомни ли, какви са всички условия за влизане на машината в дефрост?

Не за първи път из форума се говори за проблем от този род, предния път агитката на фанатиците се кълнеше, че всичко е нормално.

Да, ама не: по спомен едно от условията беше компресора да е работил минимум Х време в режим отопление. От написаното в тази тема излиза, че всички останали условия са изпълнени и се чака само горното - ако е така, значи или алгоритъма е много калпав, или някой температурен датчик не отчита правилно.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Започнах и аз да засичам интервалите на дефрост : Daikin FVXS25FV външна темп. -7* , зададена 23* работи 30 мин. и след това размразява 12мин.

Отворил съм вратата да топли и коридора, но от кухнята помага Daikin ATXS25E настроен на 21*

Външния топлообменник е чист и според мен няма нужда от тези чести дефрости, но това е великата марка Дайкин и кой съм аз да казвам от какво няма нужда

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 41 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin FTX35JV vs. Panasonic cs-e12pkew-cu-e12pke-etherea-2013
    От SK7 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 4
    Последно: 06-10-13, 20:01
  2. Daikin FTX35JV или Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От Gost 1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 01-06-12, 15:43
  3. Daikin FTX35JV или Daikin FTXS35J
    От nrjize във форум Климатици Daikin
    Отговори: 45
    Последно: 20-04-12, 23:49
  4. Daikin FTX35JV - струва ли си?
    От newmanGB във форум Климатици Daikin
    Отговори: 60
    Последно: 27-06-11, 21:58
  5. Fujitsu ASYA12LGC или Daikin FTX35JV ?
    От vannnnkata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 34
    Последно: 28-10-10, 13:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе