Страница 9 от 41 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 605
Like Tree15Одобрявам

Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Re:Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

предполагам е това файла? вярно е 40 и дори 90 мин дадено но ми изглежда старичък - модела е от преди 2000-ната.

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Аз в този форум съм писал преди много време че затова махнах моите инвертори 2бр митсубиши 1 тошиба и 1корона. Значи митсубишитата размразяваха на 20 минути тошибата на 2 дни при първите не стоплят тошибата пък бучеше и събираше дост скреж докато размрази иначе перфектно размразяваше. Та затова всичките ги замених с нови конвенционални. А относно даикина също писах че не е това за което го превъзнасят. Просто се примирете с фактите.

4. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

Да точно това е

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

може ли да помоля dimon за снимки и как да се сметне какво трябва да се препои по датчика.
    темата върви към хепи енд. човека не пише, надявам се два три дена да не е имал проблем с дефростите и проблема да е решен окончателно.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Глупаво е да си вземеш най-евтиния модел на една марка и ядосвайки се от компромисите с които е направен да си вадиш изводи за всичките и модели. Напразно ли Профешанъл серията струва с по 300-400 лв повече?

Гледам моите как работя напълно безпроблемно и въобще не ме занимават със себе си и като чета тука за проблемите на други марки и модели само се затвърждава убеждението, че съм направил правилния избор. Съжалявам за проблемите ви, не злорадствам, знам че е много неприятно.

7. Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Шумен

моя е ftxs20d вчера размразяваше на 22 мин. аднес при -10 в Шумен вече 1 час и половина не , значи не е по време

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Искам да задам въпрос, но не знам точно, към кого да го адресирам - дали към техниците и търговците във форума или към ползвателите на въпросния Дайкин. Щом като този модел има толкова недоклатен алгоритъм на размразяване, защо чак сега сега се отваря тема за това? Този модел не се произвежда от вчера. Май, имаше изказвания, че модела е малко слаб за 12-ка. Тук-там във форума, може и да има някой изолиран пост по въпроса, който да съм пропуснал, но като цяло има само хвалби за "Мерцедес"-а на климатиците, а аз хвалбите обикновено ги чета по диагонал. Миналата година, този модел беше един от вариантите при избора ми на климатик. Тук-там, някой подхвърляше,че този модел не е толкова добър, но този "малък недостатък" не се обсъждаше. В крайна сметка, си взех машина от друга марка, от същия ценови клас. Реших да се доверя на хора, които познавам и които без недомлъвки ще ми кажат недостатъците на модела, който си избрах. Не че е черешката на тортата, но поне ме топли. А, аз за това съм го купил, а не да работи 20 минути, от които 5-10 минути отиват да се "развърти" след размразяване.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2009

JV моделите на Дайкин не са по-лоши от LGC моделите на Фуджицу, не си вади погрешни впечатления. Виж наблюденията на ползвател на двата модела:

цък
    цък
    цък

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Изобщо не съм съгласен с теб, rist.
    Да сравним 12LGC и FTX35J:
    охлаждане:
    0.9-3.4-4.9 kW при консумация 250-895-1400 W СРЕЩУ 1.3-3.2-3.8 kW при консумация 290-980-1300 W
    (само погледни как Дайкинът харчи 1,3 kW за да отдаде 3,8 kW, а Фуджицуто харчи със 100 W повече за да отдаде с 1,1 kW повече!!! Без коментар.)
    отопление:
    0.9-4.0-5.6 kW при консумация 250-970-1990 W срещу 1.3-3.5-4.8 kW при консумация 290-930-1290 W
    (COP 4.12 при половин киловат по-висока мощност срещу 3.76 при едва 3.5 kW?!?)
    Че и двата модела не са цвете е ясно, но единият определено е по-добър и той е LGC.
    FTX-J (25 и 35) изобщо не е климатик за основно отопление според мен - не ми се нахвърляйте, това е мое мнение.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Никой няма да ти се нахвърля бе моде (честито между другото, не знам кого си станал такъв, аз вчера забелязах).

Според мен би могъл да топли ако се преоразмери. Показах мненията на ползвател на двата модела, на който нямам причина да не вярвам.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от rist
    JV моделите на Дайкин не са по-лоши от LGC моделите на Фуджицу, не си вади погрешни впечатления. Виж наблюденията на ползвател на двата модела:
    Радвам се, че моето творчество се чете. Щом знаеш, че климатика е 12LGC и е купен миналата година...

Цитат Първоначално публикувано от rist
    Според мен би могъл да топли ако се преоразмери.
    ?!?!?! Значи, ако примерно, на помещение 15 м2 с поносими топлозагуби, сложа FTX-JV 35-ца, имам някакъв шанс да се стопля при Т≤-10º?

П.П. Целта ми не е да предизвиквам спор или да си ги мерим, кой е по-по-най. Просто зададох въпрос, понеже ми е странно, че чак сега се обсъжда нещо в поведението на въпросния модел, което на мен никак не ми допада, а предполагам и ма хората, притежаващи модела. Аз лично не намирам за нормално да се напише софтуер, който при комбинация от N-броя фактори, да задейства обезскрежаване през 20-25 минути.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от avast3
    Радвам се, че моето творчество се чете. Щом знаеш, че климатика е 12LGC и е купен миналата година...
    Това не го разбрах, бях дал постове на Джулиян, а не твои.

Цитат Първоначално публикувано от avast3
    ?!?!?! Значи, ако примерно, на помещение 15 м2 с поносими топлозагуби, сложа FTX-JV 35-ца, имам някакъв шанс да се стопля при Т≤-10º
    Да, аз мисля че би могъл.

16. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

Този климатик е велик....имама предвид ДАЙКИН FTX50G. Днес при минус 10 обескрежи на 150 минути като продължи 7.5 минути(ефективно) общо с престоите към 10.5 минути и си беше скрежасал яко почти запълни ламелките, обаче после при минус 6 си обескрежи на 44 минути. Та тъй аз си мисля че ако трябва да се "ХАКВА" някой датчик, то това е този за външна температура и то в посока по ниска температурата. Едно 50кома последователно според мен би свършило работа си мисля аз, но и логиките на обескрежаването показват същото.

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Външният датчик за околна температура участва и в хладилния процес. Не е желателно да се променят външните датчици за температура.

18. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

може дефрост алгоритама да е като на тошибите - имах една картинка тук някъде
    около 0 до -4 е най дълъг, по късичък от -4 до -6 и после под -6 стават съвсем късички времената за дефрост.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 41 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin FTX35JV vs. Panasonic cs-e12pkew-cu-e12pke-etherea-2013
    От SK7 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 4
    Последно: 06-10-13, 20:01
  2. Daikin FTX35JV или Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От Gost 1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 01-06-12, 15:43
  3. Daikin FTX35JV или Daikin FTXS35J
    От nrjize във форум Климатици Daikin
    Отговори: 45
    Последно: 20-04-12, 23:49
  4. Daikin FTX35JV - струва ли си?
    От newmanGB във форум Климатици Daikin
    Отговори: 60
    Последно: 27-06-11, 21:58
  5. Fujitsu ASYA12LGC или Daikin FTX35JV ?
    От vannnnkata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 34
    Последно: 28-10-10, 13:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе