Аз в този форум съм писал преди много време че затова махнах моите инвертори 2бр митсубиши 1 тошиба и 1корона. Значи митсубишитата размразяваха на 20 минути тошибата на 2 дни при първите не стоплят тошибата пък бучеше и събираше дост скреж докато размрази иначе перфектно размразяваше. Та затова всичките ги замених с нови конвенционални. А относно даикина също писах че не е това за което го превъзнасят. Просто се примирете с фактите.
може ли да помоля dimon за снимки и как да се сметне какво трябва да се препои по датчика.
темата върви към хепи енд. човека не пише, надявам се два три дена да не е имал проблем с дефростите и проблема да е решен окончателно.
Глупаво е да си вземеш най-евтиния модел на една марка и ядосвайки се от компромисите с които е направен да си вадиш изводи за всичките и модели. Напразно ли Профешанъл серията струва с по 300-400 лв повече?
Гледам моите как работя напълно безпроблемно и въобще не ме занимават със себе си и като чета тука за проблемите на други марки и модели само се затвърждава убеждението, че съм направил правилния избор. Съжалявам за проблемите ви, не злорадствам, знам че е много неприятно.
моя е ftxs20d вчера размразяваше на 22 мин. аднес при -10 в Шумен вече 1 час и половина не , значи не е по време
Искам да задам въпрос, но не знам точно, към кого да го адресирам - дали към техниците и търговците във форума или към ползвателите на въпросния Дайкин. Щом като този модел има толкова недоклатен алгоритъм на размразяване, защо чак сега сега се отваря тема за това? Този модел не се произвежда от вчера. Май, имаше изказвания, че модела е малко слаб за 12-ка. Тук-там във форума, може и да има някой изолиран пост по въпроса, който да съм пропуснал, но като цяло има само хвалби за "Мерцедес"-а на климатиците, а аз хвалбите обикновено ги чета по диагонал. Миналата година, този модел беше един от вариантите при избора ми на климатик. Тук-там, някой подхвърляше,че този модел не е толкова добър, но този "малък недостатък" не се обсъждаше. В крайна сметка, си взех машина от друга марка, от същия ценови клас. Реших да се доверя на хора, които познавам и които без недомлъвки ще ми кажат недостатъците на модела, който си избрах. Не че е черешката на тортата, но поне ме топли. А, аз за това съм го купил, а не да работи 20 минути, от които 5-10 минути отиват да се "развърти" след размразяване.
Изобщо не съм съгласен с теб, rist.
Да сравним 12LGC и FTX35J:
охлаждане:
0.9-3.4-4.9 kW при консумация 250-895-1400 W СРЕЩУ 1.3-3.2-3.8 kW при консумация 290-980-1300 W
(само погледни как Дайкинът харчи 1,3 kW за да отдаде 3,8 kW, а Фуджицуто харчи със 100 W повече за да отдаде с 1,1 kW повече!!! Без коментар.)
отопление:
0.9-4.0-5.6 kW при консумация 250-970-1990 W срещу 1.3-3.5-4.8 kW при консумация 290-930-1290 W
(COP 4.12 при половин киловат по-висока мощност срещу 3.76 при едва 3.5 kW?!?)
Че и двата модела не са цвете е ясно, но единият определено е по-добър и той е LGC.
FTX-J (25 и 35) изобщо не е климатик за основно отопление според мен - не ми се нахвърляйте, това е мое мнение.
Никой няма да ти се нахвърля бе моде (честито между другото, не знам кого си станал такъв, аз вчера забелязах).
Според мен би могъл да топли ако се преоразмери. Показах мненията на ползвател на двата модела, на който нямам причина да не вярвам.
Радвам се, че моето творчество се чете. Щом знаеш, че климатика е 12LGC и е купен миналата година...Първоначално публикувано от rist
?!?!?! Значи, ако примерно, на помещение 15 м2 с поносими топлозагуби, сложа FTX-JV 35-ца, имам някакъв шанс да се стопля при Т≤-10º?Първоначално публикувано от rist
П.П. Целта ми не е да предизвиквам спор или да си ги мерим, кой е по-по-най. Просто зададох въпрос, понеже ми е странно, че чак сега се обсъжда нещо в поведението на въпросния модел, което на мен никак не ми допада, а предполагам и ма хората, притежаващи модела. Аз лично не намирам за нормално да се напише софтуер, който при комбинация от N-броя фактори, да задейства обезскрежаване през 20-25 минути.
Това не го разбрах, бях дал постове на Джулиян, а не твои.Първоначално публикувано от avast3
Да, аз мисля че би могъл.Първоначално публикувано от avast3
Този климатик е велик....имама предвид ДАЙКИН FTX50G. Днес при минус 10 обескрежи на 150 минути като продължи 7.5 минути(ефективно) общо с престоите към 10.5 минути и си беше скрежасал яко почти запълни ламелките, обаче после при минус 6 си обескрежи на 44 минути. Та тъй аз си мисля че ако трябва да се "ХАКВА" някой датчик, то това е този за външна температура и то в посока по ниска температурата. Едно 50кома последователно според мен би свършило работа си мисля аз, но и логиките на обескрежаването показват същото.
Външният датчик за околна температура участва и в хладилния процес. Не е желателно да се променят външните датчици за температура.
може дефрост алгоритама да е като на тошибите - имах една картинка тук някъде
около 0 до -4 е най дълъг, по късичък от -4 до -6 и после под -6 стават съвсем късички времената за дефрост.