Страница 20 от 41 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 605
Like Tree15Одобрявам

Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2007

Re:Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Цитат Първоначално публикувано от naughty hacker
    сега се зачетох по предните страници. явно си си играл доста.

и все пак най-безболезнен начин (според мен) е да се гаси за 10-15 секунди от дистанционното (не през реле) малко преди да му дойде време за дефрост.

така му нулираме броячите, а микороконтролер ще дебне външна влажност, температура и ще преценява дали да задейства рестартиране или не..

се колегата Mega бяхме обсъждали да дебна наличието на лед (бяло) по питата и чак тогаз да позволя дефрост, като все пак пускаме 2-3 дефроста на ден за профилактика.

Незнам дали съм видял правилно , но и като го загасиш от далечното си го прави дефроста (когато трябва ако е магливо и т.н.) но не и на време... и си гасне чак след дефроста....
    Защо просто не намерите инфо производителите как са го отстранили , за 5 път казвам , че произведените 2011 го нямат този проблем ... Нямам нищо общо с дистрибуция и Т.Н. на тази фирма но ми е интересно дали проблема е отстранен , или само аз си вношавам ?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2010

сега се зачетох по предните страници. явно си си играл доста.

и все пак най-безболезнен начин (според мен) е да се гаси за 10-15 секунди от дистанционното (не през реле) малко преди да му дойде време за дефрост.

така му нулираме броячите, а микороконтролер ще дебне външна влажност, температура и ще преценява дали да задейства рестартиране или не..

се колегата Mega бяхме обсъждали да дебна наличието на лед (бяло) по питата и чак тогаз да позволя дефрост, като все пак пускаме 2-3 дефроста на ден за профилактика.

Това пък въобще не е добра идея да се "гаси" климатика за 10-15 сек през 20 мин. И какъв е смисъла - все едно си прави дефрост . И без това не може да се спира и пуска само за 10 сек- трябва да се изчака 2-3 мин защитно време преди да тръгне наново компресора...

4. Тук е от
    Jan 2003

Цитат Първоначално публикувано от dimon
    Това пък въобще не е добра идея да се "гаси" климатика за 10-15 сек през 20 мин. И какъв е смисъла - все едно си прави дефрост . И без това не може да се спира и пуска само за 10 сек- трябва да се изчака 2-3 мин защитно време преди да тръгне наново компресора...
    не прави дефрост, защото при гасене се нулират броячите. ще се гаси 2-3 минути преди да му дойде времето за дефрост. пробвай.
    2-3 минути защитно време е по-добре от 15 духане на хладно, така ли е?
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1326099780[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от bleky
    Защо просто не намерите инфо производителите как са го отстранили , за 5 път казвам , че произведените 2011 го нямат този проблем ... Нямам нищо общо с дистрибуция и Т.Н. на тази фирма но ми е интересно дали проблема е отстранен , или само аз си вношавам ?
    не ми се занимава да нося платка за подмяна фирмуеър на вътрешно/външно тяло. не съм и гаранционен, така че ще ми струва солено освен това, няма гаранция, че изобщо става по този начин и дали изобщо са го оправили или при теб просто бачка по-добре.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Защо не пробваш по метода на колегата "ya" ? Най-лесно е и според него е ефективно . Само 1 резистор .

6. Тук е от
    Jan 2003

Защо не пробваш по метода на колегата "ya" ? Най-лесно е и според него е ефективно . Само 1 резистор .
    нямам разумно обяснение

вече пробвах в обратна посока, тоест да се лъже за по-топло и се разочаровах. явно като набера сили пак да разглабям ще пробвам пак..

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Май-май по-лесно е да го смените с климатик, предвиден за основно отопление.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2007

освен това, няма гаранция, че изобщо става по този начин и дали изобщо са го оправили или при теб просто бачка по-добре.
    Da никой нищо не споделя за съжаление ...

10. Member
    Тук е от
    Dec 2010

нямам разумно обяснение

вече пробвах в обратна посока, тоест да се лъже за по-топло и се разочаровах. явно като набера сили пак да разглабям ще пробвам пак..
    Според мен Дайкин са решили, че около нулата е най-вероятно да става обледеняване и там дефроста е на време. При по-ниски температури (примерно -5'c) въздуха е сух , вероятноста за обледеняване е малка и дефроста да е на критерий.
    Наблюдавай при -5...-8'c как се държи машината и ще си направиш извод!
    Инересно е пък, че когато си играех с моя FTX при зададена голяма температура ( примерно 28-29 -30) дефрост не правеше с часове, обаче като я намалявах на 22 и си знаеше временцето около 25 мин .

11. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

На едно място "оправянето" на честите дефрости се получи след дозареждане на 80-100гр. Така и не можах да разбера дали фабрично е бил недозареден или с дозареждането се е повишила и температурата около датчика на външната питка който е главният отговорник за обескрежаването.
    Вярно че модела бе FTXS35D.

12. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от ya
    На едно място "оправянето" на честите дефрости се получи след дозареждане на 80-100гр. Така и не можах да разбера дали фабрично е бил недозареден или с дозареждането се е повишила и температурата около датчика на външната питка който е главният отговорник за обескрежаването.
    Вярно че модела бе FTXS35D.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Taя зима няма изревали за честите дефрости на FTX-вете . Бравос , да не би пък ДАИКИН да са написали/задраскали още един ред в програмата за дефроста ?
    Нещо не ми се вярва...

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Явно не си чел добре форума.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Що бе, чета го добре... Просто не е имало големи студове и се чудя дали при -5 да речем спира дефростването на време... :rolleyes:

17. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Taя зима няма изревали за честите дефрости на FTX-вете . Бравос , да не би пък ДАИКИН да са написали/задраскали още един ред в програмата за дефроста ?
    Нещо не ми се вярва...
    Или пък,доста да е намалял броят на нови собственици на дайкин, в сравнение с преди?

18. Member
    Тук е от
    Oct 2010

бомба е при мен,а димоне знаеш как и къде го ползвам.
    А и сложих ролетна щора и на практика се получава така че прескача градусите.
    Доволно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 41 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin FTX35JV vs. Panasonic cs-e12pkew-cu-e12pke-etherea-2013
    От SK7 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 4
    Последно: 06-10-13, 20:01
  2. Daikin FTX35JV или Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От Gost 1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 01-06-12, 15:43
  3. Daikin FTX35JV или Daikin FTXS35J
    От nrjize във форум Климатици Daikin
    Отговори: 45
    Последно: 20-04-12, 23:49
  4. Daikin FTX35JV - струва ли си?
    От newmanGB във форум Климатици Daikin
    Отговори: 60
    Последно: 27-06-11, 21:58
  5. Fujitsu ASYA12LGC или Daikin FTX35JV ?
    От vannnnkata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 34
    Последно: 28-10-10, 13:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе