Страница 29 от 41 ПърваПърва ... 19272829303139 ... ПоследноПоследно
Резултати от 421 до 435 от общо 605
Like Tree15Одобрявам

Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Re:Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Само да предложа нещо , което така и не пробвах да направя на моя FTX, понеже имах за кратко време.
    В сервизното описание на последна страница се говори за един джъмпер J5. Намира се на външното тяло и представлява мостче с дължина към 1см. Когато се прекъсне ( отреже с клещи) машината влиза в усилен дефрост контрол. Да не би в това да е решението , да трябва да се клъцне с клещите и да стане нормална машина ...
    Има няква логика - когато го има да дефроства на време , а когато го няма да е критерий.
    Ако дефроста стане още по-чест - да речем на 5 мин за 10 мин , запояваме мостчето обратно .

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Явно съм нацелил някаква мострена бройка,защото тази зима виеха много климатици,и ФТХ естествено.
    Но не спря и температурната разлика в стаята е 1 градус.
    Термометъра е сложен на другия край на стаята-спалня 17.5м2.
    Модел 2011г. се води ,не знам но може и да има някаква вероятност да поправили софта.
    Тайванско чадо е,за протокола.
    Днес ще пробвам вечерта за едно бързо отчетче за дефрост,на колко време колко трае.

4. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от BLUE1
    Лично аз не съм рискувал изобщо, просто знам какво и как да търся.
    Май знаеш,и от къде?

5. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    Май знаеш,и от къде?
    Аре изплюйте камъчето, де :P Пратете на лично фирмата

Ахааааа, намерих го

radop разходи се до Пловдив НТТ-3 е фирмата и в София ще ти го монтират и няма да те излъжат. А ако не бързаш много може да вземеш клима от високия клас на 3-4 години. Моят е тошиба дайсекай от 2001 и с мотажа ми струва 950 лева.
    Лично аз не съм рискувал изобщо, просто знам какво и как да търся.
    Не вярвам да отваряш климите и компресорите Въпрос на късмет е В темата за 100V гледам има доста оплакали се

6. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Последно климатикът направи дефрост 10.40-10.55 заработи отново
    Условия при които работи:
    София-температура -2,-3,вятър умерен.
    Настроена темп.23гр.
    Постигната темп.22.5гр.
    Стая северозападна спалня-17.5м2.
    Изолация външна и вътрешна-тухла.
    Настроен на трета степен на вентилатор.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329046162[/time]_________________________________________________

ПС североизточна

7. jon
    jon е офлайн

Тук е от
    Mar 2011

Навън в момента е -1, -2 градуса. Дефроста продължава да е на време - на всеки 28 минути. Вкъщи не може да вдигне повече от 20 до 20,5 градуса при зададени 24 на трета степен на вентилатора.
    Чудех се дали да не разбъзикам външния датчик. Реших първо да го отдалеча от питата, само че изобщо не успях да измъкна "тръбичката" от мястото й.
    Според вас кое би имало по-добър ефект - затоплянето на този датчик или допълнително понижаване на температурата му? Чудя се дали да не пробвам да увия долния му край с някакъв плат или друг вид изолация... Специалистите какво биха ме посъветвали? (от електроника не разбирам изобщо)

Между другото намерих начин да го изкарвам от периодичния дефрост, подобен на изключването на климатика но по-добър. Само че това разбира се не е трайно решение. Когато се изключва климатика точно преди размразяване, се губи много време докато после пак започне работа. (около 4-5 минути се губят, а и може да е опасно толкова често спиране и пускане)
    Аз на няколко пъти направих друго. Всеки път когато климатика изведнъж спре за да размразява /на 28-мата минута/, аз веднага от MODE му сменям режима от топлене (с картинката слънце) на ауто (А). Понеже винаги има няколко секунди преди да започне да дефроства, то това време ми е достатъчно за да успея да променя режима.
    Резултатът е, че климатика прескача дефроста, започва почти веднага да духа леко хладно, след което аз веднага пак го връщам на режим топлене (със слънцето). Духането спира веднага и след около 30 секунди започва пак да духа като вече постепенно въздуха става горещ. Тоест дефроста е прескочен! И така до следващите 28 минути, когато отново вътр. тяло спре да духа, което е знак за пореден дефрост.
    Не е много удобен този начин, но когато сте си у дома и дистанционното постоянно ви е под ръка, работата става. Губят се около 2 минути, през които обаче няма дефрост от 7-8 минути /т.е. пести се енергия/, няма и лъхане на леден въздух навътре. Ако иска някой да пробва как ще се държи машината при него по описания начин (при мен температурата се вдигна на 21-22 градуса след около два цикъла - при зададени 24 градуса и трета степен на вентилатора).

Поздрави.

8.  

9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

jon, Имаш ли с какво да замериш изходящата струя на климатика. Ако имаш пусни го на максимални градуси и кажи колко градуса е издухваната струя?

10. jon
    jon е офлайн

Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    jon, Имаш ли с какво да замериш изходящата струя на климатика. Ако имаш пусни го на максимални градуси и кажи колко градуса е издухваната струя?
    Окей , ще пробвам. Но нямам живачен термометър, а само два електронни. Дали ще свършат работа според теб?

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Сложи и двата на изхода да видим какво ще покажат?

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Днес забелязах едно нещо при подовия ми дайкин, което съм на 100% сигурен, че е така и при другите модели-задам ли му повече от 2 градуса разлика да достига =дефрост на всеки 55 до 70 минути.Петък срещу събота и събота серщу недея обаче температурата през нощта вместо да съм задал 18 градуса съм задал 20 градуса, днес сутринта в 8.30 се включва по програматор на 24 градуса, външната температура беше -6.7 градуса.Преди 2 минути ги достигна, като в началото дефростваше редовно на 50-70 минути, а сега на 2 часа и 30 минути до 4 часа по един дефрост прави.

Настройте си FTX-вете на 22 максимум 23 градуса и ги оставате така денонощно.Вентилатора на автоматичен.

Този климатик е като мерцедес-бавно и важно.Ако искате бърза реакция и максимално кратко време за достигане на зададената температура то фуджицу е вашата марка, може би и тошиба(нямам такъв, който има да каже дали реагират бързо на зададена температура).

Истината обаче е че климатика не струва и е боклук.По-добре едно топлещо LG-S 9/12AT за 700/800 лева отколкото FTX 25/35JV за 1200/1400 лева ...

П.П. То аз затова и казах, че с покупките на дайкин приключих-по добре трактор/въртолет(фуджицу), но топлещ зимата, отколкото мерцедес(дайкин) -вентилатор, който да си гледам треперейки под юргана и "начесвайки" на ум майката на продавача, търговеца, вносителя и производителя...

Той климамаркет е прав като казва, че това което се случи с панасоник се(ще се) случи и с други марки климатици.ГГЗ-алчността е погубила доста хора/фирми...

13. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от jon
    Окей , ще пробвам. Но нямам живачен термометър, а само два електронни. Дали ще свършат работа според теб?
    Още един начин да не прави дефрост мога да ти кажа , макар че е против логиката .
    Ако се сега да речем го държиш на 22 , сложи го на 28 градуса да се врътне яката и ще видиш , че поне час няма да размрази !
    Относно външния датчик - пробвал съм да го държа на топло - нямаше ефект. Ефект имаше когато го държах на студено - преместих го вътре между питата и перката . Но ефекта беше един ден ( не знам защо) , на следващия ден почна пак по старому. Иначе ваденето е лесно - издърпваш шлаухата от скобата , може да разтвориш леко скобичката с помощта на клещи с дълги човки като дърпаш дръжките на отваряне ...

14.  

15. jon
    jon е офлайн

Тук е от
    Mar 2011

Така...
    Включих на 30 градуса дистанционното, вентилатора на макс. Като загря хубаво, държах около десет минути термометрите.
    Единият много бавно качваше (цифровия). Стигна до 41 и продължаваше да качва, обаче аз измалях. Другият обаче (от тези със стрелките) качваше градусите много бързо. Максимума който показва е 52 градуса и съответно го достигна. Незнам дали, но ако имаше още деления можеше и да вдигне още.
    52 градуса добре ли е според теб?

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Така, какво имаме: 20 градуса в стаята (входящи) 52 на изход и -1 външна. Разлика 32 градуса. Ако това не може да стопли 17 квадрата значи, че имаш огромни топлозагуби. При мен цяла зима MHI 12-ка в 28 квадрата не е качвало струята повече от 38 градуса и държи 22-23 градуса.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Така значи какво имаме: 20 градуса в стаята (входящи) 52 на изход и -1 външна. Разлика 32 градуса. Ако това не може да стопли 17 квадрата значи, че имаш огромни топлозагуби. При мен цяла зима MHI 12-ка в 28 квадрата не е качвало струята повече от 38 градуса и държи 22-23 градуса.
    Разликата е 32 .
    Нека колегата jon , aко иска да остави климатизатора така за да видим кога ще дефростне . Обзалагам се , че няма да спре на 28-та минута .

18. jon
    jon е офлайн

Тук е от
    Mar 2011

Така значи какво имаме: 20 градуса в стаята (входящи) 52 на изход и -1 външна. Разлика 32 градуса. Ако това не може да стопли 17 квадрата значи, че имаш огромни топлозагуби. При мен цяла зима MHI 12-ка в 28 квадрата не е качвало струята повече от 38 градуса и държи 22-23 градуса.
    Откъде тия топлозагуби - среден апартамент, навсякъде има хора. Чисто нова дограма, ролетни щори. Само външна изолация нямам.
    Нали не мислиш че мога да държа тоя климатик така на 30 градуса? Тогава по-евтино ще ми е да се топля с ел. печка. Поне шума от измъчения компресор няма да го има.....
    Нали ти казах какъв е проблема. НЕ Е В ТОПЛОЗАГУБИТЕ, А В ПОСТОЯННИЯ ДЕФРОСТ!
    Почне ли да дефроства губи по 1-2 градуса. Няма как да стопли пущината. Мъчи заради дефростите и само ми скача тока. Като направя така, че да ги прескочи, си се вдигат градусите. Как тогава ще се вдигат ако има съществени топлинни загуби?! Пълен боклук, това е.
    По-добре да си бях взел някво евтино LG. Да не говорим че можех и Мицуба да си взема за почти същите пари като тоя Дайкин... много ме е яд вече.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 29 от 41 ПърваПърва ... 19272829303139 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin FTX35JV vs. Panasonic cs-e12pkew-cu-e12pke-etherea-2013
    От SK7 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 4
    Последно: 06-10-13, 20:01
  2. Daikin FTX35JV или Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От Gost 1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 01-06-12, 15:43
  3. Daikin FTX35JV или Daikin FTXS35J
    От nrjize във форум Климатици Daikin
    Отговори: 45
    Последно: 20-04-12, 23:49
  4. Daikin FTX35JV - струва ли си?
    От newmanGB във форум Климатици Daikin
    Отговори: 60
    Последно: 27-06-11, 21:58
  5. Fujitsu ASYA12LGC или Daikin FTX35JV ?
    От vannnnkata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 34
    Последно: 28-10-10, 13:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе