Мислиш ли? :rolleyes:Първоначално публикувано от MisterT
Мислиш ли? :rolleyes:Първоначално публикувано от MisterT
Ще се повторя ама FTX-S при минусови температури се държи по абсолютно същия начин-28 минути-размразяване...Ще го махам ми се струва.Все пак е 25-ца и е в 14кв.По колко вата се падат при номинал 3.4кв.Оразмерил съм го като японците-над 100в на кубик.Някой каза че не ставали за отопление и ще се окаже прав.Подов-за отопление,ми за какво друго ако не за отопление ама уви не става.Тъкмо докато си пиша и поредния дефрост.Вън е -8 а климатика е настроен на 18 и хапва между 400 и 500в,тоест изобщо не е натоварен и пак си прави същото което описах.Голяма тайна ще остане за мен защо изобщо специалистите хвалят и горещо препоръчват моделите от тази марка за отопление.Значи или не знаят за поведението им или имат интерес да крият това което знаят.FTX-овете явно работят по същия начин.Вбъдеще аз няма да препоръчам на свой познат климатик Дайкин ако става дума за отопление.Междувременно докато пиша дефроста свърши-сега газ до 750в. и постепенно на 450. и така 28 минути(за да съм напълно честен някой път пропуска и отива до час)Тошибата в другата стая изгори 2 пъти по-малко ток за същия период.
до ferdi давам ти 200 лв ако докажеш че ftx 35 jv работи като един марков климатик като daikin,все пак е daikin нали са номер 1 в климатиците...като наи-добрия ми го препоръчаха,е кво техникер ли да си взема та да ме грее
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328906561[/time]_________________________________________________
Климатици DAIKIN Най-добрият избор на най-добра цена Икономични,надеждни,тихи...и евтини www.impas-klima.com дабе-да
Моят (FVXS35F) нещо се побърка. В момента е -16 градуса, вее жега както при +2 градуса навън, не е дефроствал от сутринта, задал съм му 22 градуса, в стаята вече е 24.
По новините чух, че днес имало много по-малко потребление на ток. Може да са оправили напрежението, досега постоянно мигаха лампите. Няма да се учудя ако на това се дължи подобрението в работата му. Рестартирайте си климатиците.
Вчера моя ТОШО ІІІ го хванах да работи на 195 волта без никакъв проблем, направо ме учуди.
Нормално-при толкова много замръзнали консуматори по стойките...Първоначално публикувано от aruba_man
Аха! 'лъзгаш се в правилната посока . Аз отдавна се замислям за стабилизатори на напрежение. Все едно си имам стари руски лампови телевизори в къщи. Идилия!Първоначално публикувано от aruba_man
до ferdi давам ти 200 лв ако докажеш че ftx 35 jv работи като един марков климатик като daikin,все пак е daikin нали са номер 1 в климатиците...като наи-добрия ми го препоръчаха,е кво техникер ли да си взема та да ме грее
Ти май четеш между редовете и затова нещо не се разбираме.
В момента дори не е спирал цяла нощ-оставен е на 21 гр.,нощен режим,температура в стаята 21гр.
По-напред в същата тема съм водил подобни тематики.
Имам и засичане на колко е дефроста при мен.Вземи прочети и кажи къде да дойда за кинтите.
Но при мен УСЛОВИЯТА при които работи са доста добри.
Един климатик може да работи зле ,както при теб,но на друго място да е точно за там.
Здрасти, колега. Поздрави и на останалите участници в темата.Първоначално публикувано от thesaint11
Писах тук миналата зима /в началните страници на темата/. Имам същият модел Дайкин FTX 35 JV и разбира се същият проблем с дефроста на всеки 28 минути. Закупих го лятото на 2010 г.
Зимата на 2010-2011, както вече писах, разбрах че най-вероятно съм се прецакал жестоко. Това лято след ремонт подобрих още повече изолацията. На моята квадратура отговаря дори и 9-ка, но прецених да си взема 12-ка, за да има аванс. Продавачката с цялата си наглост ме убеди, че имала същия и правел яко жега у тях "миналата зима". /само дето сега се чудя дали изобщо е бил произвеждан по-рано от 2010 - тоест нищо чудно да ме е излъгала и за това/.
Та сега, след ремонта, резултатът е същия. Само дето зимата е по-тежка. Но климатика над 19-20 градуса не вдига заради скапания дефрост през има-няма 30 минути. Направо ми идва да съдя всеки продавач или техник който твърди, че модела бил "окей". Не за клас C, а за D е направо!!!
Голяма сметка за ток и никакво отопление. Да не говорим и 1400 лв + монтажа, които платих през 2010.
За тия пари щях да си взема два климатика, които щяха да работят по-добре от този и сигурно общо по-малко ток щяха да горят.
Много съм разочарован и се чудя какво да правя. Гаранцията ми изтича август тази година. Моля ви дайте съвет какво да правя...
Колега thesaint11, кажи дали има нещо ново при теб. Почвам да се чудя дали да не направим някакво групово оплакване до производителя, изготвено съвсем официално, ако трябва и съгласувано с някаква международна организация за защита на потребителите. Незнам вече... чудя се как може да има такива тарикати...
Остави, че марката си прави страхотна антиреклама, ами и тъпите продавачи не искат да си признават.
Наскоро им звънях на мойте да ги питам какво да правя, понеже от честите и напълно ненужни дефрости изтичащата вода е замръзнала и дъното на климатика е цялото в лед. Дупката за водата е запушена и т.н. И ония моля ви се ми викат че било напълно нормално и че трябвало да му хвърля няколко кофи с гореща вода на климатика.
Представяте ли си... от седми етаж на блока да мятам кофи по стената... разбирам да си бях взел примерно Нео, ама.... тия хора са болни просто.......
... Защо си мислиш, че климатиците не замръзват? Че машината е калпава е така, но и друга да имаш не е гаранция, че няма да замръзне. Ако не искаш да играеш с топлата вода или слагаш нагревател на тавата или сменяш начина на отопление.
... Хем имаш изтичаща вода, хем ненужни дефрости. Тя тази вода от някъде идва преди да стане на лед. От къде ли?
Не знам от къде идва водата, може би става някакъв конденз при дефроста, но по питата на външното тяло на климатика ми никога не е имало лед, а той размразява постоянно. Само в най-големия студ имаше два тънки реда съвсем леко образувана скреж. Но това нищо не е просто.Първоначално публикувано от Mega
То няма как да се образува тоя лед, разбираш ли? Климатика ми от почти месец не е спирал да размразява на всеки 28 минути с някои изключения, когато интервала за 1-2 дефроста ставаше около час.
Водата която изтича не е много, но когато навън е студено тя замръзва още преди да се е оттекла и така се запушва тавата. Разбирам да размразява защото се е обледенил, но той се обледенява откъм тавата защото ненужно размразява, при това твърде на често!
Този модел климатик е боклук, това е.
И не може да ми го продавате за тези пари. Щом е ефективен само през летния сезон, значи реалната му цена трябва да е 600-700 лв. Тогава вече ще има общо с истината. Всичко друго е измама спрямо клиента! Това не е инвертор, а гълтачка на ток...
ПП: Чудя се къде изчезна колегата "bleky" дето си хвалеше климатика, реколта 2011 . Нещо откакто паднаха градусите не се е вясвал изобщо да сподели какво става с машината... Започна да ме съмнява нещо.
Ами кофти е машината, толкова си може. Търсете отговорност от този, който ви е убедил, че става за отопление. Принципно писането по форумите е по-полезно преди покупката, отколкото след това. Обърне ли се колата пътища много.
Продавачът също е подведен от производителя- ДАЙКИН ! Производителят твърди, че може да работи и под -15 .
Пишете групово писмо на ДАЙКИНЦИТЕ , че не е вярно това , което гарантират и да ви връщат парите + компенсация за зимните сметки ...примерно по 700-800 лв за една зима .За друго решение не ми идва на ум !
Късмет!!!
FTX-овете са за Гърция и Испания ..., но не и за България !
... Ама тя машината работи под -15. Вътрят се вентилаторите и компресора. Деже дефрости прави.
Daikin ако имат сериозно отношение към клиента биха могли да излезнат много елегантно от ситуацията с една сервизна акция по безплатна смяна на софтуера на тези модели с по-читав. Но едва ли...
... Въпреки всичко, когато човек купува най-слабия модел от гамата на дадена марка е нормално да му светне една лампа в главата и да се попита защо е така. Освен ако не си много наивен да мислиш, че между най-слабия модел и топ-модела на една марка няма разлика, освен цената.
Предполагам си разбрал вече, че понятието "работи" при този вид техника е доста разтегливоПървоначално публикувано от dimon