Страница 28 от 41 ПърваПърва ... 18262728293038 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 605
Like Tree15Одобрявам

Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Re:Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Е , да той работи. Въпроса е , какъв е резултата?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Само не ми стана как някои търговци в БГ казват " препоръчва се само за преходните сезони ", а ДАИКИН ЕВРОПА твърди , че нямало проблем . Кое е разтегливо незнам . Бих желал нещо като не ми хареса ( както и на други хора) да мога да го върна , а не да се гъна като права лопата на пролет и да се чудя как да излезна от положение ...Дано ме разбра !

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Само да вметна. Принципа на работа на климатика (защото той не е печка) е такъв, че стандартната машина може да топли през преходните сезони без проблем. Ако топли при -15 градуса е бонус. За бога хора ако искате да се топлите цяла зима с климатик, и да разчитате на него, си купете ТОП машина. За топлене при -20, с малко шум и голям комфорт се иска висш пилотаж. А висшия пилотаж в климатиците (и не само) струва пари.

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ако ще пишете общи писма не забравяйте и по-големите фтх-ове на които им вдигнаха цените , и аз ще се включа към списъка.

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Само да вметна. Принципа на работа на климатика (защото той не е печка) е такъв, че стандартната машина може да топли през преходните сезони без проблем. Ако топли при -15 градуса е бонус. За бога хора ако искате да се топлите цяла зима с климатик, и да разчитате на него, си купете ТОП машина. За топлене при -20, с малко шум и голям комфорт се иска висш пилотаж. А висшия пилотаж в климатиците (и не само) струва пари.
    Да бе да, и най-смотаният модел за японският пазар си работи безпроблемно на -15*, истината е , че в България се продават боклуци.

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Хайде сега FTX50/60GV се оказаха железни машини от тях няма какво да се оплаквате. Особено за парите дето бяха. Нямаха аналог. Дори Daikin разбраха, че са ги направили по-добри и качиха цената, защото никой не им купуваше S серията.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328997572[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от BLUE1
    Да бе да, и най-смотаният модел за японският пазар си работи безпроблемно на -15*, истината е , че в България се продават боклуци.
    ... Ами ние работим и продаваме в България, разбира се, че говоря за българския пазар и за стандартите на големите фирми в Европа. За машините за Япония не коментирам нищо. Там е друг свят.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328997540[/time]_________________________________________________

... Ами ние работим и продаваме в България, разбира се, че говоря за българския пазар и за стандартите на големите фирми в Европа. За машините за Япония не коментирам нищо. Там е друг свят.
    [/quote]

Е в тази връзка се опитвам да обясня на някой хора, че не е въпроса до парата, но как да сваля 12 годишната си Тошиба купена за смешна сума преди 6 години и да забуча някой "върхов" европейски модел за 2К лева с по-скапана характеристика, ма той бил нов и на 220 волта пък моя бил "изхвърлен"....

10. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

BLUE, колко пари ги плаща климите? Едва ли са чак толкова евтини

Толкова горе-долу?

http://dramaxclima.com/index.php?opt...d=19&Itemid=62

Дори и така да е пак е въпрос на късмет си мисля. Едва ли всички клими втора ръка държат по 6 години.

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

бабати, ами преди доста години съм го написал някъде във форума, но LDR-а с двата национала ми дойдоха под 2000 лева, ако не се лъжа тошибата беше 800 лева , а националите по 400 лева, но това беш през 2005~6 година. Никога не са се разваляли.

12. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Камата си го е казал "Риск пИчели, риск губи" :D:D Ту парЦ! :P:P

Честито на печелившите

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от babati
    Камата си го е казал "Риск пИчели, риск губи" :D:D Ту парЦ! :P:P

Честито на печелившите
    Лично аз не съм рискувал изобщо, просто знам какво и как да търся.

14.  

15. jon
    jon е офлайн

Тук е от
    Mar 2011

... Въпреки всичко, когато човек купува най-слабия модел от гамата на дадена марка е нормално да му светне една лампа в главата и да се попита защо е така. Освен ако не си много наивен да мислиш, че между най-слабия модел и топ-модела на една марка няма разлика, освен цената.
    Колега, за моите 15 квадрата колко повече пари да дам? "100"-ица ли да си взема според теб?
    При условие, че съм среден апартамент и навсякъде около мен живеят хора?
    Какво значи най-слаб и какво значи най-силен модел???
    Значи ли че Мерцедесите А класа спират на всеки 30 километра, за да си почине примерно колата? И за това са по-евтини от S класата?
    Значи ли, че е нормално като си взема цветен телевизор от по-нисък клас на някоя марка, през 30 минути да започва да ми дава черно-бяло за около 10 минути?
    Истината е, че по-евтини климатици от този се справят доста по-добре и с по-малко разход на ток. Една Тошиба да речем, дори Fujitsu, които също не са от своите "топ-модели".

Тук проблема не е в работата при -15 градуса. Проблема е, че дори и при 0 до -1 градуса климатика с марка Дайкин се държи по същия начин - гОла вОда. Разбираш ли?!
    Ако марката е наистина марка и държи на себе си, би трябвало да направят нещо по отношение на обезщетения за клиентите си. На всеки се случва да допусне грешка, важното е какво биха направили за да я поправят и клиентите да са доволни. Аз съм навит да пишем до основния вносител за България. Тяхно задължение е да се обърнат към производителя и да се помисли какво е най-добре да се направи, защото това си е чисто подвеждане на потребителя.
    Това обръщение може да е подкрепено с копие от едно писмо примерно до Комисията за защита на потребителите в България. До колкото знам има и такава за ЕС...

16. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

железни са защото успяват да стоплят през 45-те минути работа АКО си преоразмерил достатъчно.
    поне ще мога да се отърва от него на разумна цена, а и нали си е марка - продава.

17. jon
    jon е офлайн

Тук е от
    Mar 2011

А висшия пилотаж в климатиците (и не само) струва пари.
    И какви пари струва... комшията отгоре с Нео-то се справя много по-добре....... и му е по-малка сметката за тока.

В книжката трябваше да пише поне - "Под нулата спира да работи като инвертор". А не че бачкал до - 15.
    То щом размразява, значи бачка, сигурно и на -40 ще бачка, ама файдата вътре е никаква, защото от честия дефрост температурата постепенно пада. Ето затова съм на мнение, че това си е пълна заблуда на потребителя.

18. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

... Въпреки всичко, когато човек купува най-слабия модел от гамата на дадена марка е нормално да му светне една лампа в главата и да се попита защо е така. Освен ако не си много наивен да мислиш, че между най-слабия модел и топ-модела на една марка няма разлика, освен цената.
    С риск да го кажа за десети път тези дни, ще го направя - при Sharp не е така. Дадох 1070 лева за най-нисък клас Sharp и не съжалявам за нито лев! Машината работи перфектно дори и на -13 и топли 18 квадрата (зле изолирани) без да се зори, въпреки че по сервизно е до -7. Машината е тиха, дефроства само при нужда дори и на -13 (тоест никога не се бъг-ва по отношение на дефростите), умна е и си върши работата добре. Не бих го заменил, върши ми идеална работа! Та има марки, които не правят компромиси с качеството (по отношение на комфорта; ясно е че в ниския клас са спестени материали...), вероятно и при Тошиба е така. До скоро и за MHI имах такова мнение, но четейки тук из форума, напоследък малко поизгубих вяра в тях. Макар че от моето MHI засега съм доволен. Много се надъхвам и на Саньо в последно време така като чета форума.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 41 ПърваПърва ... 18262728293038 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin FTX35JV vs. Panasonic cs-e12pkew-cu-e12pke-etherea-2013
    От SK7 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 4
    Последно: 06-10-13, 20:01
  2. Daikin FTX35JV или Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От Gost 1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 01-06-12, 15:43
  3. Daikin FTX35JV или Daikin FTXS35J
    От nrjize във форум Климатици Daikin
    Отговори: 45
    Последно: 20-04-12, 23:49
  4. Daikin FTX35JV - струва ли си?
    От newmanGB във форум Климатици Daikin
    Отговори: 60
    Последно: 27-06-11, 21:58
  5. Fujitsu ASYA12LGC или Daikin FTX35JV ?
    От vannnnkata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 34
    Последно: 28-10-10, 13:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе