Страница 39 от 41 ПърваПърва ... 293738394041 ПоследноПоследно
Резултати от 571 до 585 от общо 605
Like Tree15Одобрявам

Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2009

Re:Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Малко темата отива в една неправилна насока
    Първоначално ставаше въпрос за кофти серията FTX35JV от която масово има оплаквания.Аз все още чакам новата платка която ми обещаха от ММС с уверението,че са сменили на един техен клеинт вече и нямало проблем повече, а странното беше,че имали само моето и на този човек опакване....
    Помолиха ме да им дам платката която ще свалят за да я изпратят в Дайкин за анализ, защото другия човек не си я давал?????!!!!

Утре ще дойдат и ще видим какво ще стане

П.С.
    Тръгнах да пиша,че не бива да се наслагва мнението за един модел от климатиците за всички останали!Аз лично имам още 2 FTXS25/35D и те си работеха и топлеха и НЕ дефростваха през 30мин и при -20 градуса, ткаа че за мен те са перфектни!

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от veskol
    Здравейте,

ето и аз най после се реших да пиша по темата след като я следа от миналата зима. Купих си с голям мерак Уруру Сарара. Те бяха приказки то бяха реклами дето няма друго такова чудо на техниката. Но за съжаление имам съшия проблем на около 20 мин. дефроства около 10 мин. Икакво излиза на практика не може да вдигне температурата. За тези 10 мин. стаята изтива и след това за 20 мин не може да вдигне зададената температура. Моделът е от от най големите 50 струва 4300 лева с поставянето. Срам ме е да кажа че съм дал толкова пари и да не мога да се стопля. Направо съм извън нерви имам чувството че ако отида до офиса откъдето го купих ще направя някоя беля. А от там нагли та нагли нищо му нямало такъв бил модела. Вече втора зима. Съчуствам на всички които имат същия проблем и ви съветвам не купувайте Уруру Сарара за 4300 лева. Ще си стоите на студено.
    А помещението е?

4. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ай да видим какво ще стане с тази платка.

я го хвани и направи едно видео - предполагам стига да хванеш два последователни дефроста - и пусни часовника на фотото - да можем да го пуснем в ю-туба па да разправят че работел после климатика.
    от там и дайкинците няма как да го смъкнат. и майли/майни що не им работи машината.

5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010

Интересно ми е и на мене,но разсъждавайки за платката ако е нова то имат и нова серия климатик FTX.Такъв още не съм видял да се продава това са евтини номера.А моят Дайкин вчера в1:00часа на -3 гр. дефрост за 5 мин. при чиста пита.Сутринта пак дефрост айде било е -10 за 15мин дефростна.Снощи много ме ядоса идваше ми да му метна дистанционното на -3гр. при чиста пита.

6. Тук е от
    Feb 2012

Pri -20 nyama kak da stane taya rabota s klimaticite.Samo parno mu e maykata.Tuk v ruse beshe mn. zle rabotata.FTX 50G na DAIKIN ni sazdade mn.yadove.Vsichki 9 br.montirani lyato 2011 se obledyavaha po edin i sasht nachin.I to pri okolo-7,a pri -12 veche blokiraha totalno.Lichno az gi razmrazyavah vsichkite minalia mesec.Malko paradoksalno shte vi prozvuchi,no trite br.FTXN50k koito sa montirani sashtoto lyato raboteha bezuprechno,bez led i topleha...Nyamam obyasnenie za tova.
    Пиши на кирилица!

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

То вече за ДАЙКИН от няколко години всичко е възможно.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2008

Колеги, относно деф. на един клим.,забелязвам в нас простата Мидея-MSM3-12HR,за 1 месец кофичката от маслини,която стои под нея, понеже вн.тяло е на терасата е почти вече пълна.Вътрешната темп. е изключително важна за деф.Стаята е юг,нормално остъкляване PVC-пищов,гипс картон с каменна вата отвътре,ет. 2 изцяло втр.стая.Темп. без отопление не пада под 14-15гр.Когато дефростира Мидеята,по нея няма грам лед,само лекичко скреж,но след като спре копресора,вент.издухва пара и вода отдолу въобще не капе.От тук си мисля,че тези модели на Дайкин не отговарят реално на мощноста,която е посочена на тях,затова са монтирани в по-големи и по-студени помещения и от тук идва проблема.Не е вината във фирмите,които ги продават,а може би в завода производител.

10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

batigoool : наистина интересна работа. как така са блокирали бе?!? да не са спирани?

11. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от TODORIN777
    Интересно ми е и на мене,но разсъждавайки за платката ако е нова то имат и нова серия климатик FTX.Такъв още не съм видял да се продава това са евтини номера.А моят Дайкин вчера в1:00часа на -3 гр. дефрост за 5 мин. при чиста пита.Сутринта пак дефрост айде било е -10 за 15мин дефростна.Снощи много ме ядоса идваше ми да му метна дистанционното на -3гр. при чиста пита.
    Нали се разбрахме вече за FTXS-вете ...на 240 мин ( 4 часа) правят контролен дефрост ...да има там , да не са валат. Засичал съм го в 4 последователни дефроста по часовник . Малките им събратя го правят на 28 мин. Пак бива.

12. Тук е от
    Dec 2007

Не мога да ви разбера , защо решихте , че ако е друга-нова платката или софтуера то трябва да е от нов модел климатик ?
    Като върнат примерно "Мазда5" за дефектни спирачки от "мазда6" ли и слагат ,или си и отстраняват "детските болести " ?

13. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Под нов модел се имаше предвид - модел с изчистени бъгове. Тоест платка с нов софтуер.

14.  

15. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Не вярвам в митът за уж някакъв нов софтуер, който по чудодеен начин щял да оправи нещата.

Молбата към Daikin: Моля, направете корекции в софтуера по начин да могат климатиците ни от 1200 лева да работят като другите Ви модели от 2000 лева. Отговор: Ако направим тези корекции и започнат да работят по същият начин няма ли хората, от които в момента вземаме повече пари да спрат да ни ги дават при положение, че има минимална хардуерна разлика между скъпата и евтината машина.

Някой от инверторните серии модели на Toshiba: 7-ца, 10-ка, 13-ка, 16-ка и 18-ка са с абсолютно един и същ хардуер, като разликата е само в софтуера. И какво излиза, че дерат кожи за един и същ продукт при разлика в цената стотици левове. Разликата между 7-ца и 18-ка е 1000 лева.

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Някой от инверторните серии модели на Toshiba: 7-ца, 10-ка, 13-ка, 16-ка и 18-ка са с абсолютно един и същ хардуер, като разликата е само в софтуера. И какво излиза, че дерат кожи за един и същ продукт при разлика в цената стотици левове. Разликата между 7-ца и 18-ка е 1000 лева.
    Факт, но пък като купиш 10-ка например, знаеш, че си взел яка машина, щом я развъртат до 18-ка да кажем. Защо не развъртят един Дайкин 9-ка до 18-ка? Защото ще увехне.

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

На ДАЙКИН, като гледам, номинала му винаги е качен близо до максимала.Почти всички машини са с номинал над 72% от максималното топлоотдаване.

18. Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от deian
    А помещението
    40 kв/м преди да го купя идваха на оглед исках да съм сигурен че ще мога да го отоплявам. казаха ми да взема най големия да има малко запас. И другото което ми казаха че ако с този климатик не го стопля това помещение няма с какво друго. А сега стоим на студено и се налага да включваме допълнително радиатор.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin FTX35JV vs. Panasonic cs-e12pkew-cu-e12pke-etherea-2013
    От SK7 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 4
    Последно: 06-10-13, 20:01
  2. Daikin FTX35JV или Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От Gost 1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 01-06-12, 15:43
  3. Daikin FTX35JV или Daikin FTXS35J
    От nrjize във форум Климатици Daikin
    Отговори: 45
    Последно: 20-04-12, 23:49
  4. Daikin FTX35JV - струва ли си?
    От newmanGB във форум Климатици Daikin
    Отговори: 60
    Последно: 27-06-11, 21:58
  5. Fujitsu ASYA12LGC или Daikin FTX35JV ?
    От vannnnkata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 34
    Последно: 28-10-10, 13:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе