Страница 35 от 41 ПърваПърва ... 253334353637 ... ПоследноПоследно
Резултати от 511 до 525 от общо 605
Like Tree15Одобрявам

Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010

Re:Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Преди 1 година от Атаро клима техническото лице беше наясно с келявия дефрост на ftx-са.Човека каза така вече след всичко казано: октомври 2010год. ftx35jv-нов модел току що пуснат за продан.
    -Аз предупредих за това поведение на климатика на отдела по продажбите но като че ли никой не ми повярва или обърна внимание...Този човек ми съдейства и нареди да ми го заменят с другият модел.Като ми показа инфо от Daikin на което ми даде да видя че моделът така е произведен с точното описание на алгоритъма на дефрост .Под -2 започва времеви дефрост на 44 мин...34 мин....и 22 мин. ако не се лъжа в зависимост от някакъв фактор не обърнах внимание за подробността.Интересуваше ме друго как да изляза от ситуацията.Та климатика няма проблем такъв си е .Излязоха коректни и разбрани .Даже нареди на момичетата от сега нататък да предупреждава всеки който иска да закупи този модел за дефростта а всеки сам да си решава дали да купува.Преди една година писах тука за проблема който имах ама не ми се гласува доверие за него.Продължавам да твърдя че в Дайкин има нещо окултно.Не можеш да помогнеш на никои без да го иска.Казваш...пишеш ..не купувай Даикин избягвай за сега марката все едно с хипнотизирани хора комуникираш.И този който го имам и той има времеви дефрости не нужни но са рядкост на 4часа... поне е търпимо .

2.  

3. Тук е от
    Dec 2007

Много е пренаселено и няма как да те поканя ...
    Иначе както писах и по-нагоре си работят перфектно !
    Единия е на 25C другия е на 21C и двата са на ауто и си поддържат зададеното! (по 20к/м са стайте без съседи от никаде и на калкан !!!) като беше студа -18 свалиха с 1-2 градуса от зададеното.
    Понякога наистина полудяват за дефрости , ама като върне газта на вътре 1 мин. и спира дефроста и почва да си духа или да не духа според температурата

То е по -интересно да пишат потребители в тази тема , а не дилъри на други марки

4. Тук е от
    Feb 2012

Здравейте!
    Нека всеки, който има конкретни и обосновани предложения, за да изложим проблема с този модел климатик, да ги систематизира тук в темата. Започвам да подготвям доводите и ще ми е нужна помощта ви. Също чакам да се появят още желаещи да се включат.
    Добре е, че се получи раздумка между клиенти и търговци. Това е полезно и за двете страни. Когато има обратна връзка -> доволни клиенти -> успешен бизнес

Имам въпрос към търговците на климатици - За тази "екстра" с 28 минутното размразяване /зададено по време, а не при необходимост/ при Daikin FTX 25/35 JV знаехте ли, когато моделът се появи на българския пазар или в движение се научи?

п.п. Да бях попаднала на съвестни търговци, сега нямаше да се радвам, че от два дни грее слънце и ме топли, вместо климатика
    Моят търговец каза, че купува Daikin от Атаро клима - гр.Пловдив. Свързах се с фирмата, но те не са го чували. Можело да е прекупвач. Сега ще трябва да започна с него пред комисията. Така или иначе платежните документи и гаранцията са от неговата фирма. Исках първо да разговарям с вносител, за да чуя тяхното становище, но явно не зная кой е внесъл моя климатик.
    Тези търговци или не си дават сметка как си провалят сами бизнеса или толкова могат

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Откакто сме в EU няма значени кой е внесъл твоя климатик. Вече няма официален или наречен с какви ли не думи представител. Може да има само представителство, но то няма търговски функции. Няма нищо незаконно някой да си внесе климатици и да ги продава. Ако документите ти са от продавача, както е редно, се разбираш с него. Ако той те е подвел за тази машина, започваш от него. Ако ти си си я избрала то няма какво да искаш.

6. jon
    jon е офлайн

Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Откакто сме в EU няма значени кой е внесъл твоя климатик. Вече няма официален или наречен с какви ли не думи представител. Може да има само представителство, но то няма търговски функции. Няма нищо незаконно някой да си внесе климатици и да ги продава. Ако документите ти са от продавача, както е редно, се разбираш с него. Ако той те е подвел за тази машина, започваш от него. Ако ти си си я избрала то няма какво да искаш.
    Mega, както вече писах, първото което ни подведе с жена ми беше, че в сайтовете в интернет този модел климатици се представя като идеален за това, за което го искахме. Никъде не пише че под нулата не става за отопление. Напротив! Като основна характеристика (без екстри - оченца, сензори и т.н.) е представен почти по същия начин като по-скъпите модели. Не знам чия е вината за това подвеждане, но не е моя като потребител.

И второ лично на мен в магазина ми беше препоръчан от продавача този климатик за стопляне през зимните дни.
    Аз не съм балък, но явно някой иска да ме/ни направи на такъв/такива. Имах парите в джоба и можеха да ми кажат да си взема друг за тази сума или поне да ме уговорят, че ако не съм доволен ще ми го заменят. Но нямаше такова нещо. Да, аз държах на марката Дайкин, но можеха да ми кажат че в действителност не става за топлене по-ниския клас.
    Между другото вече изобщо не държа на тази марка, то е ясно. Особено след като разбрах, че и официални лица от фирмата са пратили клиенти (dimon) за зелен хайвер...

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Jon, не се сърди, но ако беше открил форума преди а не след покупката нямаше да имаш този проблем. Идеята ми е, че в днешно време не бива да вярваш на никакви реклами, това и 5 годишната ми дъщеря го знае. Постъпили сте много прибързано. Аз когато не разбирам от нещо, търся информация и едва след като съм запознат правя покупка. Пак ще кажа, ако избора е на продавача е добре да си поеме отговорност. Разбирам те, разочарован си, но от тук ще имаш тежка битка според мен.

Имаш шанс, само ако продавача ти се окаже разбран или направят нещо от Daikin пред Атаро или MMC. С комисия за защита на потребителя няма шанс. Там работят нископлатени юристи, обикновено нямат опит и когато търговеца отиде при тях с по-светнат адвокат и всичко приключва много бързо.

Понеже се срещат и хора, при които машината работи добре. Проверете дали по-новите версии на модела не са с оправен дефрост. Това не може да не го знаят в Атаро или MMC. Ако някой ще го признае, това е в личен разговор. Отивате и си говорите с техниците на уше, те са най-запознати с проблемите.

8.  

9. jon
    jon е офлайн

Тук е от
    Mar 2011

Mega, аз мисля че имаме достатъчно шансове. Да, съжалявам че не открих този форум по-рано.
    Но съгласи се, че моделът е съвсем нов. Когато го закупихме все още нямаше дори и тук отзвук за него. Всичко тръгна от dimon.
    Не мисли че не съм търсил коментари за него. Просто нямаше. Ето затова грешката не е моя. Вината е на производителя, а също и на търговеца. Длъжни са да си изтеглят дефектната стока от пазара и да обезщетят купувачите. Така се прави на запад, а ние тук нали сме в ЕС. Реално не би трябвало да има разлика.
    Ще видим кой ще спечели, няма да се откажем и ще пробваме.
    Пак ще кажа - дори аз лично да не успея, това не е толкова важно. Важното е да няма други заблудени!!!
    Все пак стандарта ни никак не е висок и 1400-1500 лв са си достатъчно сериозна сума. Ето защо не държа да победя в личен план на всяка цена. Защото реално вече съм успял. Надявам се повече хора да прочетат тази тема!!!

10. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Винаги е добре да вдигнете шум и да разлаяте кучетата за да се промени нещо. Един съвет ако пишете мейли то ги изпращайте едновременно до няколко адресата. Например Атаро, MMC, Daikin Europe ... Когато получателя види, че е пратен не само до него а го получават и други, тогава отговора е бърз и не е с общи приказки.

p.s. Това едно време го знам от кореспонденцията ми с корейците. Ако пратиш мейл на г-н Ким, то може и да ти отговори след две седмици и с общи думи, все едно не ти казва нищо. Но ако изпратиш същия мейл до г-н Ким, неговия колега, тяхния началник и до още 2-3 места, то става чудо.

11. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Jon, не се сърди, но ако беше открил форума преди а не след покупката нямаше да имаш този проблем.
    Постъпили сте много прибързано. Аз когато не разбирам от нещо, търся информация и едва след като съм запознат правя покупка.
    Благодарение на форумите и в частност този, защото е най-подробния/мащабния за климатична техника, марката Дайкин се издигна в култ. От уста на уста между приятели Дайкин все още се счита за "недостижима". Тука се пишеше, че всички други марки дефектират, създават някакви проблеми, но само тези на "Мерцедеса" не, или ако възникне някакъв проблеми, то това е защото му е направен калпав монтаж.
    Сега вече май никой не пише от тези, които боготворяха "Мерцедеса". Защо се скриха, защо ги няма, за да препоръчват като the best of the best някой модел на Дайкин?

12. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

gnf, тук се пише също и, че Hitachi е великата сила, несравнима и неземна. Започнаха вече оплаквания, как искат за платка 1000 лв. и т.н. Започнаха оплаквания от сервиза и липса на части. Но когато колегата Climamarket няколко пъти намекна, дори натърти, че това им е огромен проблем, някой дали го прочете? Истината е, че ако клиент си е наумил нещо, каквото и да прочете не го спира.

... а не мислиш ли, че има и по-добри марки от "Мерцедес"? А не мислиш ли, че е редно да гледаме моделите а не марките?

13. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

gnf, тук се пише също и, че Hitachi е великата сила, несравнима и неземна.
    Тези хвалби за Хитачи тръгнаха от Аруба, трябва него да питаме що така

... а не мислиш ли, че има и по-добри марки от "Мерцедес"? А не мислиш ли, че е редно да гледаме моделите а не марките?
    Точно така, само че окултниците не мислят така и не представят нещата с истинските им имена.
    Трябва да се гледат моделите, то затова са създадени тези серии, но и по този начин да гледаме на климатизаторите си мисля, че Дайкин пак се надценяват излишно.
    Примерно, какво повече по значимост предлага серията Профешинъл на Дайкин спрямо GE..VA на МЕ (при все, че МЕ-то се води средна хубост)? А в момента между двата модела има драстична разлика в цената!

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Абе аз от доста време не харесвам ДАЙКИН и пописвах срещу тях,.с АРУБА-та и РИСТ поспорвахме по въпроса, ама май се оказах донякъде прав.А ХИТАЧИ-то /като изключим Н1/ си е сила, хич не го закачайте, тук с АРУБА-та сме на едно мнение .Моя гад вече 5 години не мога да го уморя, тези дни - на 19.02 навършва 5 годинки, торта ще му поръчвам и от септември тръгва на предучилищна .

16. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

В тази тема се оплаквате от софтуера, а има ли някой да се оплаква от хардуера. Нещо да се разваля, хардуерно да не работи добре, цените на частите да са високи, да ги чакате с месеци, да нямате избор да си ги купите от различни фирми и така нататък. Казвате, че по усещане хардуера има мощност, но е спънат от софтуерна циклична функция.

След като някой си там Ви показал документация, че под -2° климатика разскрежавал през 28 минути, ами излъжете го този датчик, че е +20° и вижте няма ли да се оправи.

17. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

Няма!!! ако се лъже че е по топло става по лошо

18. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

димон беше пробвал мисля но така и не успя и смени машинката.
    тази зима в големия студ забелязах че моя скъси времето на дефростите - може да се лъже в тази насока. пак ще ги има пак ще са на време но по 4 5 минути.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 35 от 41 ПърваПърва ... 253334353637 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin FTX35JV vs. Panasonic cs-e12pkew-cu-e12pke-etherea-2013
    От SK7 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 4
    Последно: 06-10-13, 20:01
  2. Daikin FTX35JV или Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От Gost 1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 01-06-12, 15:43
  3. Daikin FTX35JV или Daikin FTXS35J
    От nrjize във форум Климатици Daikin
    Отговори: 45
    Последно: 20-04-12, 23:49
  4. Daikin FTX35JV - струва ли си?
    От newmanGB във форум Климатици Daikin
    Отговори: 60
    Последно: 27-06-11, 21:58
  5. Fujitsu ASYA12LGC или Daikin FTX35JV ?
    От vannnnkata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 34
    Последно: 28-10-10, 13:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе