Страница 23 от 41 ПърваПърва ... 13212223242533 ... ПоследноПоследно
Резултати от 331 до 345 от общо 605
Like Tree15Одобрявам

Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Re:Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Цитат Първоначално публикувано от TODORIN777
    Да направих го и за известно време се промениха дефростите на по редки.Но нали разбираш че не мога да стоя до него постоянно и да го следя.Сам трябва да се оправя.
    Щом и при тебе има ефект си правя извод, че когато работи дълго време при минусови температури, има някаква защита, така да се каже включва режим на по-чести дефрости. Сигурно затова няма оплаквания за замръзнали тави. Спирането и стартирането може да нулират защитата.

FTX50GV - за втора поредна година му замръзва тавата като стане -15. С подовия нямам проблем, хем е на по-кофти изложение.

2.  

3. boy
    boy е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Кво ще кажете тогава да пъхнем външния датчик в отделението на компресора (за зимата).Ще вижда примерно 10 г. външна температура и няма да прави дефрости по тази причина.Нека да даде мнение някой от специалистите дали е възможно и безопасно.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    FTX50GV - за втора поредна година му замръзва тавата като стане -15. С подовия нямам проблем, хем е на по-кофти изложение.
    И при мен така. Според мен се дължи на факта, че GV-то прави по-чести и по-кратки дефрости. В резултат се "стича" много малко вода и тя докато се добере до дупката и е замръзнала.
    Докато подовия първо че дефроства когато бая скреж се събере и като тръгне да дефроства доста време държи - към 10 минути при мен и бая вода сваля. На таз бая вода и е по-трудно да замръзне и съответно си изтича през дупката.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328534556[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от boy
    Кво ще кажете тогава да пъхнем външния датчик в отделението на компресора (за зимата).Ще вижда примерно 10 г. външна температура и няма да прави дефрости по тази причина.
    Вземи го облечи с някоя дрешка датчика

P.S. Като си спомня онова писание какво правят лапландците при различни температури май трябва да добавим:
    -15: и климатика иска под одялото

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

boy, ако не прави дефрости ще се превърне в ледена буца и ще счупи перката.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Аз вече съм го пробвал това-НЕ СТАВА.При мен стоя около 40 дни вътре, но вече беше изяснено че дефроста се включва по температурна разлика между датчик на външното тяло отчиташ температурата на въздуха и тръбен датчик навъншното тяло който отчита тампвратурата на външния топлообменник колкото по -голяма е разликата толкова по-чест е дефроста .

Освен това изолацията на/над компресора на дайкина е страхотна и снега отгоре не се топи, докато на дженерала откъм страната на компресора просто сняг няма...

7. Тук е от
    Jan 2012

[quote=aruba_man ]
    Щом и при тебе има ефект си правя извод, че когато работи дълго време при минусови температури, има някаква защита, така да се каже включва режим на по-чести дефрости. Сигурно затова няма оплаквания за замръзнали тави. Спирането и стартирането може да нулират защитата.

И аз забелязах абсолютно същото,(с изключването) и си мисля че , Daikin не е най удачния избор за отопление.
    Мое мнение все пак.
    FTXS35J
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328545799[/time]_________________________________________________

И аз забелязах абсолютно същото,(с изключването) и си мисля че , Daikin не е най удачния избор за отопление.
    Мое мнение все пак.
    FTXS35J

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2010

На FTX 35 JV съм пробвал да увеличавам и намалявам стойността на външния датчик , да увеличавам и намалявам стойността на датчика на топлообменника на външното тяло. Ефект имаше , но интересно защо траеше само един ден . На следващия ден почваше пак старата песен . След някоя от намесите не дефростваше по цяла нощ...Тъпо климатиче, стопи ми нервичките...
    При мен единствения начин да не дефроства бе да давам почти пълна мощност - да речем 28 градуса ...тогава външното тяло излиташе, но не не дефростваше в продължение на часове, то и без тва влага нямаше навън и нямаше нужда. Свалях ли обаче на 23 и си знаече 20-на минути - дефростче !!! А на 28 да го държа не става , е@ава мамата на икономията . Обяснението ми е , че нямам обяснение . Логиката му ми бе противна и затова си замина .

10. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Днес при мен цяла сутрин не дефроствал. Към 13-14 часа направи два дефроста през 30 минути и това беше. Температурите цял ден бяха около -4,-6. Но аз не съм критерий, като излизам го намалявам от 22 на 18 градуса и пак продължава да духа, не спира. Вътрешното е в коридор, между два външни прозореца и там е по-студено по принцип. Все си мисля, че ако е в нормално помещение ще е по-добре.

Тези дни ще гледам до пусна подовия в гаража - 18 м2, има изолация и при най-големия студ вътре е положителна температурата. Имаше бутилки с вода и не бяха замръзнали. Там ще си проличи вече.

11. Тук е от
    Jan 2012

Точно това и аз съм забелязал,а именно, че прави два,три пъти дефрос през 30мин и после пак когато трябва.
    Ние ли сме криви той ли(daikin),незнам къде е истината.

12. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Може така да му е заложено в софта. Така са преценили инженерите. При мен е в помещение със зверски загуби и при тези температури работи на висока мощност. Но категорично не мога да се съглася, че цял ден дефроства през 30 минути.

13. Тук е от
    Feb 2012

никои не намира разумно обяснение за6то размръзява толкова често каква е стратегията на daikin само те си знаят но все пак парите на са му малко то и сатова самите ние ре6аваме да дадем малко повече пари за по-добра стока но уви в краина сметка не купува6 уж не6то добро и след това да го побългарява6 то ако става вапрос за сравнение haer-а спира напално при минус 15 градуса а daikina не но и тои самия тогава не е ефективен за6тото се мота с безмислени дефрости и то4но там има топлозагуби и после докато навакса енергииният клас отива потдяволите
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328552119[/time]_________________________________________________

забравих да кажа 4е основното ми отопление е локално парно което почти не спира а само намалява но6тем та за топлозагуби е изли6но да говорим за6тото и без климатик не пада под 19 градуса та колкото и малко да работи пак си дефроства

14.  

15. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Според мен ето тук е ключът към палатката:

Цитат Първоначално публикувано от necata2
    При мен установих,че и подовия дефроства на 30 мин. само когато работи над номинал.Ако си работи под номинала дефроства само при нужда.Усетих го като от 22гр. му зададох 27гр. тогава за 2ч.направи 4 дефроса по часовник.След това върнах на 23гр. консумацията му падна на 400w-500w. и дефросите изчезнаха.Задната решетка съм я махнал още от първия сняг защото при мен действа като арматура и сабира лед и сняг.

16. Тук е от
    Aug 2011

Не знам дали ще съм от ползва, а и изчерох само първите страници. Имах същия проблем с моя климатик тошиба рас137 скв-е3 до преди няколко седмици. Размразяваше се на 20 минути даже един път на 14 за по 10 минути, все едно никаква работа. Зададена температура 25гр. вентилатор ауто, работа от сутрин до вечер. Е не се търпеше и викнаха човека който го монтира. Ровъчка нещо във външното тяло и спомена някакви сензори. След 10 минути каза: готово. И оттогава е по-добре. Размразява само като натрупа скреж на ребрата, отстрани и отзад, не знам как се казват. При минус няколко градуса размразява на по час, час и половина за по 10 до 15 минути, това предполагам е добре, нали?

П.С.Сега при нас е -4 градуса и последното размразяване свърши точно на кръгъл час в 7 часа, сега е 20:45 часа и все още не се е размразявал, така че пробвайте нещо със тези сензори може и при вас да стане, защото положението при мен беше отчайващо а сега мисля че е добре. Дано да съм била от полза и да решите проблема си.

17. Тук е от
    Feb 2012

разберете че дефрост трчбва да има само при нужда,тоес нали4ие на скреж иначе безмисленият дефрос убъркава вси4ко

18. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от mobikim
    забравих да кажа 4е основното ми отопление е локално парно което почти не спира а само намалява но6тем та за топлозагуби е изли6но да говорим за6тото и без климатик не пада под 19 градуса та колкото и малко да работи пак си дефроства
    Я си виж външното тяло дали е RXS? Да не са ти сложили ARXS или RX. Щом не пада температурата под 19 градуса, той трябва да работи он-офф.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 23 от 41 ПърваПърва ... 13212223242533 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin FTX35JV vs. Panasonic cs-e12pkew-cu-e12pke-etherea-2013
    От SK7 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 4
    Последно: 06-10-13, 20:01
  2. Daikin FTX35JV или Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От Gost 1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 01-06-12, 15:43
  3. Daikin FTX35JV или Daikin FTXS35J
    От nrjize във форум Климатици Daikin
    Отговори: 45
    Последно: 20-04-12, 23:49
  4. Daikin FTX35JV - струва ли си?
    От newmanGB във форум Климатици Daikin
    Отговори: 60
    Последно: 27-06-11, 21:58
  5. Fujitsu ASYA12LGC или Daikin FTX35JV ?
    От vannnnkata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 34
    Последно: 28-10-10, 13:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе