Страница 24 от 41 ПърваПърва ... 14222324252634 ... ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 605
Like Tree15Одобрявам

Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. boy
    boy е на линия
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Казвате -да работи под номинал-за да не дефроства.Добре но тогава какво трябва да прави 35-цата като номинала и е по-висок от 25-цата (FTX-S),а хардуерно са едни и същи.35-цата да не би да дефроства по-често.

2.  

3. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

25-ца се слага в около 15 м2, докато 35-ца в 20-25 (примерно). Съответно помещенията ще имат нужда от различна отоплителна мощност. Аз след тази зима, при разлика 100-200 лева от 9-ка до 12-ка бих слагал 12-ка в 15 м2. justify e много прав за оразмеряването.

4. Тук е от
    Feb 2012

до колкото разбирам моя ftx 35 jv1 е произведен в белгия,о6те каде ги произвеждат
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328557194[/time]_________________________________________________

а,и дриго всеки които чете този форум и се рови из нета то означава че не е доволен от неговия daikin пак казвам че марката е Fujitsu нито веднаж не ми се е налагало да пи6а из нета за каквито и да е проблеми.Daikin трябва да разберат че не пла6таме само за марка,но и за качество..........

5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010

Едно лирическо отклонение може да се е коментирало някъде по форума,но :

1.От няколко дена разглеждам сервизното на FTXS и най-ниската температура дадена във таблиците е -10 градуса.
    Ето това е дадено примерно 22гр/ 2.12-отдава/ 0.66kw -консумира/,но при -15 нищо не се дава.Колко отдава и колко консумира ако някой знае, дали изобщо е за работа на-15гр.

2.И сега го дават пак да падат температурите как ще е най-добре да ги държи ме -режима?Примерно зададени на по-ниска температура вент. ауто(примерно 20гр.) или по-висока примерно 24гр.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от TODORIN777
    Едно лирическо отклонение може да се е коментирало някъде по форума,но :

1.От няколко дена разглеждам сервизното на FTXS и най-ниската температура дадена във таблиците е -10 градуса.
    Ето това е дадено примерно 22гр/ 2.12-отдава/ 0.66kw -консумира/,но при -15 нищо не се дава.Колко отдава и колко консумира ако някой знае, дали изобщо е за работа на-15гр.

2.И сега го дават пак да падат температурите как ще е най-добре да ги държи ме -режима?Примерно зададени на по-ниска температура вент. ауто(примерно 20гр.) или по-висока примерно 24гр.
    Дръж си го на 23-24,но вентилатора НЕ на АУТО! Аутото много вдига консумацията,след дефрост може да ти задържи дълго на номинал и над него и за 30мин. пак дате вкара в дефрост.На 3-4 скорост е добре разтоварен компресора и стабилно подържа температурата.

7. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Аз след тази зима...
    Още 2-3 зими като сегашната и "голямата сила" със "змея" май ще ги понижиш в звание. Вече почна лека полека да намекваш, че се зорят; Джъсти се оказва прав за японското оразмеряване...

8.  

9. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Миналата зима имаше само -18 и то за една вечер. Такива много ниски температури със седмици им е за сефте. При -20 вече издъхват, наистина. Но е похвално, че се справят с такива помещения. Миналата седмица ходих в апартамента. В единия е 5-6 градуса, другия около 15 без отопление. Ако ги сложа там - ще пеят. Ти ела да видиш при мен какво е. Ако няма отопление вътре е по-студено отколкото навън.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от necata2
    Дръж си го на 23-24,но вентилатора НЕ на АУТО! Аутото много вдига консумацията,след дефрост може да ти задържи дълго на номинал и над него и за 30мин. пак дате вкара в дефрост.На 3-4 скорост е добре разтоварен компресора и стабилно подържа температурата.
    По мои наблюдения от последните дни на АУТО размразява по-рядко отколкото на вентилатор 3-4-5 степен. Предполагам, че това е такам защото от по-високата скорост на вентилатора има по-голям топлообмен и от там компресора се ускорява повече да навакса изстиването на вътрешния топлообменник.

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010

Да видим дали някой може да обясни това:
    Днеска в Пловдив има цял ден обилен снеговалеж.Климатика е една буца сняг, зададен на 24 гр.и не се сеща да дефроства топли си доволно .Тука е -6 гр. в момента а в стаята е 26 гр.Не знам от колко време не беше дефроствал видях че е заледил чак тавата ,затова го принудих да дефростне. Когато най-много трябва да дефроства познавайки го как работи сега направо ме изненадва.Консумира 480W разхода направо е добър за условията в които работи.Ще го видим до утре важно е да посържа вътрешната температура.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Същата работа като твойта(и аз съм от Пловдив)подовия за цял ден само 2 дефроса даже му ударих една метла ,че не се виждаше от снега иначе подържа 23гр. и при -3 още работи ОН-ОФ.

13. Тук е от
    Feb 2012

направо сам възмутен от боклуците на daikin.....на външното тяло пише,че е произведени в чехия а на вътрешното пише,че е произведено в таиланд е как така какво става по магазините никои не знае а иначе знаят да взимат парите.днес комшията се оказа,че е с съ6тия ftx 35 (боклук) и тои с проблеми,че не топли,че бръмчи и какволи оште не но гледам и при него съштото като при мен едното правено в чехия а другото нз си каде,е това ка4ество ли е ,и питам техниците за дефроста дали е нормално и те като развиха една смотана теория,4е така трябвало да прави,4е немогли да засечът проблема и незнам си какво по далече от daikin ftx 35
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328730240[/time]_________________________________________________

незнам как да пиша в саита на daikin да им кайа аз какви боклуци правчт мамка им..................................................................................................
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328730531[/time]_________________________________________________

купете си daikin за да се запознаете с всички техници в вашият град

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Ако пишеш малко по-грамотно може и да се съглася,че Дайкин са вид климатици.
    Защото в момента и едно Рено Лагуна му замръзна нафтата,но не съм писал нищо идиотско в форума на Рено.
    Сега по темата:Климатикът става ,но при определени обстоятелства,има лексикон на джустито,пиши и
    ще се изясни кой е по-по-най.А ако не ти харесва климатикът му фърли един бой,па каквото стане.

16. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Боклук!?!?!???Е ми защо не си купи Дайсейкай за 2500?!?За 1300 лв. толкова и това е достатъчно оразмерявайте си климатиците и няма да имате проблеми,вярно е че при доста студено време почват да бучат но чак пък боклук..не бих казал и да не забравяме че работния диапазон на тези климатици е -15 градуса.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от lavsho
    Боклук!?!?!???Е ми защо не си купи Дайсейкай за 2500?!?За 1300 лв. толкова и това е достатъчно оразмерявайте си климатиците и няма да имате проблеми,вярно е че при доста студено време почват да бучат но чак пък боклук..не бих казал и да не забравяме че работния диапазон на тези климатици е -15 градуса.
    Не си прав приятелю ! Не знам дали си виждал как работи тази машина или говориш по принцип .
    С моя скромен опит като ползвател на климатизатори мога да ти кажа ( за пореден път) , че това е най-голямото дръвце ( FTX25, 35 ) , което някога съм виждал. Наистина до НУЛАТА работи много добре, като се изключи фученето на въздуха от вътрешното тяло. От НУЛАТА надолу е пълна тргедия. Неслучайно някои търговци казват, че става само преходните сезони. Демек за есента , пролетта и навярно за лятото. Правил съм официално запитване до Дайкин - Австрия . Бях препратен към БГ представителите им .Това говори най-много за "голямото" им име , колко са сериозни , лоялни към клиентите и т.н. Понякога всички допускаме грешки с избора си и това е нормално. Но също така е нормално нещо , което не ти върши работа да бъде върнато на търговеца. Само че не и тук в Абсурдистан.
    За същите пари ( примерно 1300 лв) може да се закупи истински климатик , дори + включен монтаж, перфектно топлещ и при -15 , без дефрости на време и с повече екстри от FTX-а. Мога да цитирам модел на Панасоник, отговарящ на по-горното условие , от който останах просто очарован . Та ... за мен Дайкин просто се позовават на стара слава , която скоро ще бъде заровена дълбоко в земята .

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от lavsho
    Ами ако човека продава джапанки на пазара и климатиците са за него мъглява история? При желание(намерение) да закупи климатик се набухва на първия търгаш или чете форуми, къдет' се изявява каймака на гилдията и най-добрите кръжочници

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 24 от 41 ПърваПърва ... 14222324252634 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin FTX35JV vs. Panasonic cs-e12pkew-cu-e12pke-etherea-2013
    От SK7 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 4
    Последно: 06-10-13, 20:01
  2. Daikin FTX35JV или Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От Gost 1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 01-06-12, 15:43
  3. Daikin FTX35JV или Daikin FTXS35J
    От nrjize във форум Климатици Daikin
    Отговори: 45
    Последно: 20-04-12, 23:49
  4. Daikin FTX35JV - струва ли си?
    От newmanGB във форум Климатици Daikin
    Отговори: 60
    Последно: 27-06-11, 21:58
  5. Fujitsu ASYA12LGC или Daikin FTX35JV ?
    От vannnnkata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 34
    Последно: 28-10-10, 13:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе