Страница 36 от 41 ПърваПърва ... 263435363738 ... ПоследноПоследно
Резултати от 526 до 540 от общо 605
Like Tree15Одобрявам

Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2006

Re:Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Аз също имам едентичен проблем с моя FTXG35EV1BS! Внимателно изчетох темата и от прочетеното до тук излиза, че то презастраховане Даикин са осрали климатиците си!
    Моята машина издържа и топли на -27. Позатопли се -12 , -10 и започна с дефростите, 28 мин. топли 20 мин. дефроства и за това време стаята изтива! Външното тяло е сухо и чисто като бебешко дупе но той дефроства! Сега е -6 , -2 и си работи нормално. Извода е , че -10 е критична температура Старата песен от миналата година

п.п. Как се проверяваше за грешки с дистанционното?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Предлагам на Дайкин да сложи видеокамера на външното тяло и чрез софтуер за разпознаване на изображения да задейства системата за дефрост, когато камерата "види" обледяване.

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от biro
    Предлагам на Дайкин да сложи видеокамера на външното тяло и чрез софтуер за разпознаване на изображения да задейства системата за дефрост, когато камерата "види" обледяване.
    Това съм го мислил сериозно, с диод и фотодиод. Може да се програмира с хиляди нива на осветеност. Ще работи перфектно. Ще пуска дефрост само при скреж.

5. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Да им сложат един дебитомер .Като намали въздушния поток ,значи е запушена питата и тогава да размразява
    Моите са на земята и съм ги усетил като минавам пред тях как като натрупа скреж направо спира да духа и шума на вентилатора се променя.

6. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Само да не решат да слагат шумомер, че ще стане интересно, като се поразтропат.....

7. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Има и по-лесен начин за дефрост . Виждал съм го в едни стари климатици с жични управления.
    Външният вентилатор е подпрян с измервателен резистор ( нискоомен) . От общата им точка се мери пада на напрежението.Логиката е такава, че когато няма скреж въздуха минава през перката създава съпротивление и по този начин увеличава тока на вентилатора. Когато питата се задъни със скреж, въздуха почти не минава , на мотора му олеква- пада косумацията и идва ... defrost time.
    И така дефрост има само по необходимост , а не за кеф . Лошото е, че няма как да се изключи имащия се фабричен дефрост на скъпарските ни "модерни" машини...

8.  

9. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Мале много писано за тия даи-кинти днес. Аз преди години като писах срещу даикина само ме подиграваха ако някой му се рови да намери моите коментари.

10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Мале много писано за тия даи-кинти днес. Аз преди години като писах срещу даикина само ме подиграваха ако някой му се рови да намери моите коментари.
    Не си бил единственият когато си казах мнението за Comfort преди 1,5 г. ме нападнаха от всякъде и то с цел да предупредя хората.В момента на ftx35 са му и вдигнали цената в Атаро.Та за тези 1510лв. това което има в него и показва е убийствено висока цена.След тази зима имайки 2 -ри климатик и база за сравнение и това което показа през студовете и установеният му времеви дефрост не съм доволен от него.За това което показва и цената не оправдава парите си.Днес мислейки по въпроса ако бях си взел друг климатик за тези пари 1800лв сега нямаше да пиша във форума.Почнах да го чета и пиша от както имах ftx-са.Купих го защото който питаш ти казва купувай само Дайкин.Където и да влезнех и оглеждайки се по офиси масово дайкин.Като не знаеш питаш и гледаш не ми е минавало през акъла че най-нов модел за годината може да е гола вода,че имало и по-добри с повече екстри за тези пари.

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

TODORIN777, Като го сравниш с Daiseikai 6 как ти се вижда? Предвид, че разликата е около 400 лв. между двата.

12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010

Ами да започна от
    1. Комфорта на Дайсеикая че е много по-добър държа го на 22-23гр в 18кв/м топла и коридор често..Дайкина на 24-25гр. в 15кв/м
    2.При големият студ в Пловдив тем. стигна -24гр. Дайкина не можа да излезне от дефрости на всеки половин час Тошибата сутринта харчеше 710W тем. беше -21 и в стаята беше топло приятно.
    3.И Тошиба се дефроства но само когато е много заледен и много бързо за 10мин.Има плазмен филтър и йонизация няма миризми на прах само йонизатора се усеща.
    4.Дайкина му липсва мощност под -10гр усеща се ,докато другият си работи съвсем спокойно.
    5.Даикина не върви да го преместя нито в по-малко помещени защото ще работи on/off нито в по -голямо защото няма да стопля.
    6.Бях се засилил Ururu Sarara да купувам опазил ме господ. добре че взех Тошибата.
    7.Сигурен съм че тези който са писали софта за Comforta са писали и този на Професионала и Ururu Sarara.Това им е стила.
    8.В Даикин това което ми харесва и не мога да си кривя душата е тихото външно и вътрешно тяло.Хубаво дистанционно и много функций за управление.

13. Тук е от
    Feb 2012

колкото е по голем външният топлообменик-толкова по добре,а на ftx-са е едон от наи-малките ДА ЕБА И БОКЛУКА КАДЕТО СЪМ СИ ИЗБРАЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Когато имаш една скорост,а иначе кво правим?

16. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от TODORIN777
    4.Дайкина му липсва мощност под -10гр усеща се ,докато другият си работи съвсем спокойно.
    На Дайкин всички графики в сервизните са до -10оС. Защо ли?

17. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Тези хвалби за Хитачи тръгнаха от Аруба, трябва него да питаме що така
    Точно така, само че окултниците не мислят така и не представят нещата с истинските им имена.
    Трябва да се гледат моделите, то затова са създадени тези серии, но и по този начин да гледаме на климатизаторите си мисля, че Дайкин пак се надценяват излишно.
    Примерно, какво повече по значимост предлага серията Профешинъл на Дайкин спрямо GE..VA на МЕ (при все, че МЕ-то се води средна хубост)? А в момента между двата модела има драстична разлика в цената!
    То се видя, че хвалбите са основателни. Огледайте се по фасадите. Хитачитата са повече от Дайкин, Тошиба и Мицубиши, взети заедно. ТехноМаркет се убиха да продават D10/14EX3 na 900 и 1000 лева. Няма нито едно оплакване. Все един ако беше останал на студено, щеше да открие форума ми се струва, както тази зима го откриха много собственици на 100 волта, на Фуджитсу, на Дайкин и т.н. Това за платка и компресор по 1000 лева и в двата случая е за H1 серията, която наистина не е сполучлива, въпреки, че се води японска.

Подовият от 3 дена съм го сложил на ECONO режим, което не позволява на компресора да работи на пълна мощност и дефростите изчезнаха напълно. Проблемът ми е бил в топлозагубите, както и подозирах. Ако е в нормално помещение ще пее, щом и при -25 успяваше да прави 20 градуса.

Сега ако купувам климатици пак бих избрал същите, не виждам конкуренция в този ценови диапазон. Аз съм ги купувал, не защото са Дайкин, а защото за 1500 лева нямаше по-добра 18-ка и за 1700 нямаше по-добър подов, за студентките е ясно. До 1000 лева, да върши работа. Единствено за FTX50GV мисля, че не бих дал 2000 лева. С още някой лев бих скочил на Nocria 14.

18. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

FTX50GV - 1650 с монтажа. после падна още мисля до към 1300 и нещо, преди да го качат на ~2000.
    не струва нито лев отгоре.
    и втори път не бих сложил такъв само за едната тишина навън.
    в крайна сметка излезе че външното на 50 ГВ е огледално отражение с това на FTXL35G - освен електрониката може би. еднакви компресор перка топлообменик - излезе една 12-ка с хубав коп. ако някога се пукне електрониката ще пробвам да я сменя с такава

димон я провери 50 има ли го тоя джъмпер аз моя съм го отписал вече мога да пробвам. на есен ще изтекат двете години гаранция и отива в битовката на базата. но все си мисля че ще направи дефростите по-дълги и чести.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 36 от 41 ПърваПърва ... 263435363738 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin FTX35JV vs. Panasonic cs-e12pkew-cu-e12pke-etherea-2013
    От SK7 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 4
    Последно: 06-10-13, 20:01
  2. Daikin FTX35JV или Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От Gost 1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 01-06-12, 15:43
  3. Daikin FTX35JV или Daikin FTXS35J
    От nrjize във форум Климатици Daikin
    Отговори: 45
    Последно: 20-04-12, 23:49
  4. Daikin FTX35JV - струва ли си?
    От newmanGB във форум Климатици Daikin
    Отговори: 60
    Последно: 27-06-11, 21:58
  5. Fujitsu ASYA12LGC или Daikin FTX35JV ?
    От vannnnkata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 34
    Последно: 28-10-10, 13:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе