Още ли има фирми, които само и само да приберат пари продават летни климатици за отопление?
Още ли има фирми, които само и само да приберат пари продават летни климатици за отопление?
От твоита гледна точка може би!?!От мойта е друго(а тя е на търговец и сервиз),последните години сме сложили много FTX35 и оплакванията които имаме от тези машини са основно от силно бучане от външното тяло и напоследък имаме и няколко броики с нетипичен шум във вътрешното тяло.Засега нямаме НИКАКВО оплакване от нетоплещ FTX а щом клиентите са доволни и аз съм доволен.Първоначално публикувано от dimon
Някой ще си признае ли, по колко W/m³ му е оразмерен климатика.
Да, оразмеряването е много важно.Трябва да има и някакво съответствие с характеристиките на помещението, пък и зависи на каква температура си свикнал и искаш да поддържаш.При мен например ТОШО ІІІ е оразмерен на около 72 вата на кубик, ДЖЕНЕРАЛА е на около 60 вата на кубик, ХИТАЧИ е на около 76 вата на кубик.Това по номинал, без да смятам, че двете машини се развъртат над 6 кв.Но при мен условията се различават от масовите - имам външни зидове на къщата, дебели 48 см и външна изолация 8 и 10 см, в зависимост от географската посока на стените.Та това оразмеряване, което за повечето сгради и помещения може да е недостатъчно, при мен е съвсем достатъчно.
Имах абсолютно същият климатик FTX35 поставих го в 14кв/м мисля че е преоразмерен.Но има нещо друго когато го смених си говорих с един инженер и двамата видяхме в сервизното че дефроста му започва на -2гр на време.Този климатик на -10 гр. неможе да излезне от дефрост на всеки 22мин.Такъв е климатика нищо не може да се направи не е за този климат.Лош избор за отопление.При тези чести дефрости не би трябвало да го продават за клас А.Добре че ми го замениха излезнаха разбрани ,поне си казаха че е така.Дефрост на време...Първоначално публикувано от valen1
При мен бе абсолютно същата история : FTX35 , 14 кв.м. кухня , вътрешен апартамент , дограмизиран , изолиран и т.н. Добре че и при мен проявиха разбиране и ми го замениха за FTXS.., благодарение на съвета на Тодоринчо - мамин , сладък...![]()
Няма да лошо тука самите търговци да се обърнат към вносителите и да им обяснят за този проблем.Ако трябва изобщо да не зареждат от този модел-FTX.Не само марката Дайкин ще пострада а ми и самите търговци заради един калпав модел да си изядат хляба.И не на последно място трябва да компенсират изгорелите по някакъв начин:връщане на парите,подмяна с друг модел или с подмяна на софтуера ако е възможно.
Какви вносители и търговци? Когато купувате най-слабия модел на марката не ви ли светва, че не е направен да работи зимата? Това е лятна машина, която може да се ползва и пролет и есен. Ако я ползвате зимата и работи, това по-скоро е късмет а не даденост. Да вземем да пишем на Дайкин, че климатика им от най-ниския клас работи като климатик от нисък клас ли? Едва ли не го знаят това. За това има други машини предвидени за работа през зимата. Да не забравяме, че климатика е машина измислена за охлаждане.
... Изгорелите ще ги компенсира, този, който ги е убедил, че с това ще се стоплят зимата. Аз лично ако клиент иска да се топли с подобна машина го карам да подпише протокол, че е запознат с рисковете и поема лична отговорност!
Според мен и самата му цена вкарва в заблуждение. 1300 лева не са малко пари. Аз също го препоръчах на един познат като си взех FTX50GV, мислех си, че е същия змей, само че 12-ка. Добре че оня отиде в Техното и взе някаква Тошиба на промоция. Повече от 700-800 лева не трябва да струва този климатик. За над 1000 лева има къде по-хубави машини.
Aruba, нали знаеш, че нещо струва толкова, колкото някой е склонен да даде за него. Явно има хора дето си дават парите за нищо. След това пишат по форумите, че от Дайкин са криви. Има и друг тип, питат, разпитват, проверяват. Идват във форума, не е срамно да попиташ. Никой не се ражда научен. И след това взимат аргументирано решение. Каквото и да си говорим FTX25/35 е най-спорната машина във форума. Ако някой си направи труда да напише модела в Google, за 10 минути ще разбере колко струва.
Ако си купил Дачия, но не вози като Мерцедес кой е виновен, сигурно от Дачия?
То като се обърне колата, пътища много. Ако се върнеш в темите 2 години назад ще видиш, че моделът беше много препоръчван, понеже беше Дайкин и никой не се съмняваше в качествата му. И сравнението ти с колите не е коректно. Цената му изобщо не е в класа на Дачия, отива някъде към Фолксваген. Затова наистина не трябва да вози като Дачия.![]()
А сега пък куповачите виновни"НЕ Е ЛУД ТОЗИ КОЙТО ЯДЕ БАНИЦАТА А ТОЗИ КОЙТО МУ Я ДАВА''.Търговците сте тези кото трябва да предупреждавате и коректно да презентирате дадена стока.Който на своя глава си е решил ,че FTX ще му свърши работа сам си е виновен,ама продавача ако го е измамил кой е виновен тогава?Поне не го пишете,че на отпление е до -15гр.да не изгорят и други!!!
п.п . А ако си купиш Мерцедес и вози като Дачия ,Дачия ли е виновна?
... Както казах, ако си измамен от продавача се обръщаш към него за компенсация или смяна на машината. За това при мен, когато клиента си е наумил нещо и не иска да чуе какво му се казва се подписва протокол. За да няма след това, ама аз исках друго...
necata2, Нали не си очаквал да купиш FTX35 и да работи като Daiseikai или Sanyo? Ако е така, още с това ти започват проблемите.
Много ми е интересно от къде един обикновен потребител трябва да подозира, че една машина на която пише че отоплява до -15 всъщност е проектирана за отопление в преходните сезони. Аз също гледах този модел като избирах климатик за спалнята и нито един търговец не ми загатна, че модела е ялов и не става за отопление. Вина тук има и производителят и търговците..потребителя не е длъжен да знае кое от какъв клас е!!!
MisterT, Прозиводителя ясно е дефинирал класовете машини. Освен по техчниески данни, можеш да се ориентираш и по цената. Трябва да си наивен да мислиш, че Дайкин продават климатик за 1300 лв. и същия за 1900? Явно се различават по нещо? По какво ли? Иначе си прав, търговеца е длъжен да ти каже всичко за машината. Когато обаче не поема лична отговорност за думите си, в България на никой не му дреме. Отиди в големите вериги магазини и питай за най-смотания климатик да видиш, как ще ти обяснят, че е върха на сладоледа, само и само да ти приберат парите.
Апропо ти защо си взе ME GE25VA а не Daikin FTX25?