Защо махнахте моят и на Юлиян постовете.
Защото има доволни хора от този модел,или защото един човек се жалва
и всички минават в негова защита?
Защо всичко да е само ЧЕРНО ?
Защо махнахте моят и на Юлиян постовете.
Защото има доволни хора от този модел,или защото един човек се жалва
и всички минават в негова защита?
Защо всичко да е само ЧЕРНО ?
estqwerty,
сервизното за моделите FTX 20......50 е едно и също. Следователно трябва да има този джъмпер. Като свалиш горния капак ще видиш голяма вертикална платка. J5 се намира до куплунга на 3-те температурни датчика. Представлява калайдисано мостче. Резва се с клещи - резачки . Трябва климатика да е спрян от тока , за да може после при рестарт да възприеме липсата на мостчето. Ако има отрицателен ефект резването - запоявяш с капка тинол.
п.п. Все си мисля , че там е ключа за бараката ...Пробвай и пиши !
Нито едно от двете,просто се обади на Атаро Клима и си задай въпросите към тях за да разбереш най накрая че моделът така е произведен със времеви дефрост.Защото е произведен за друг климат да обслужва.А друг е въпроса кой какво му харесва.На мене не ми харесва този климатик и е много скъп въпреки това 1505 лв с монтажа.Та той е по зле от Mitsubishi GE25 един комшия го има работи прилично без излишни дефрости за 1200лв. с монтаж .Първоначално публикувано от ferdi
В момента им върви промоция от 7% http://www.ataro.bg/bg/images/files/...0CATALOGUE.pdf нито съм продавач нито съм им PR всеки сам да си решава.
в крайна сметка излезе че външното на 50 ГВ е огледално отражение с това на FTXL35G - освен електрониката може би. еднакви компресор перка топлообменик - излезе една 12-ка с хубав коп.
Все пак не пишете глупости!!!!!!!
ferdi, де да беше само един човека дето се жалва... много повече са, не четеш ли? А колко ли още са тези дето не знаят за форума, но вече са ужилени от "мерцедеса" дайкин... (как беше... дай-кинти... )
По-скоро един-двама са "уж" доволните от модела, при това е пределно ясно че не са потребители, а по-скоро търговци с тлъсти комисионни.
Не мисля, че съществува по-тъпо нещо за един климатик от дефроста на време (при това забележителните 28 минути). Това последното вече беше потвърдено и от технически лица.
Еееее стига сте писали глупости де!!!!!Първоначално публикувано от gnf
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329503069[/time]_________________________________________________
Все пак имат доблеста да публикуват данни при минус 10, за които аз категорично мога да кажа че са абсолютно верни и не само това, ами при минус 10 ДАЙКИНЪТ отдава даже и по голяма мощност.
Да, не са графики ами таблици. Като са глупости качи тука сервизно с не глупости да видим.Първоначално публикувано от ya
г-н jon това че ftx серията е скапана не означава че Дайкин е "дай-кинти" това е най добрият производител на климатици много по напред от всички други производители !!!Някой се изхвърли че Уруру Сарара не стрували ми като нямаш парички естествено че не струват!Първоначално публикувано от jon
... Направо другите не могат да ги настигнат.
[quote=plovdiv10 ]
г-н jon това че ftx серията е скапана не означава че Дайкин е "дай-кинти" това е най добрият производител на климатици много по напред от всички други производители !!!Някой се изхвърли че Уруру Сарара не стрували ми като нямаш парички естествено че не струват! Повече които коментират никога не са имали Уруру Сарара но си дават мнението кой им пише софтуера!Имал съм почти всички марки климатици на българският пазар всичко се разваля Мицубиши изгоря му платка(цена=2500лв) самата платка 800лв. Тошиба инверторна умря тази зима и ред други.. кошници!!!! Дайкин ,Fujitsu LCC,LGC без грешка при -25 градуса на LCC му замръзна тръбата и се наводни цялото но не спря да бачка !!!!KFR-35 китайски обикновен работи без грешка при -25 и мъгла!
http://klimacontrol.com/klimatici.php?c=70 целият постоянно се заледяваше при големият студ и не можеше да се размръзне хубаво целият се клатеше и накрая след като изтече гаранцията и като се затопли почна да работи като ермомелка спря да духа топло и умря По голям боклук и от мидея не съм видял ама тя поне беше на половината на парите на тези ермомелка !!!!!!!!Първоначално публикувано от edi1
За тоя климатик и аз по форума съм чел че не бил мн сполучлив...
0.63 kg R410
29 / 8 kg тела
степените са му 30/35/40 dB
750W компресор
отопление 0.9-4.1 - номинал 3.2
май за доста малко помещение е тоя климатик
То по-слаб от този модел марката няма. И 10-ката е до -10 градуса, не до -15.