Тази Тошиба пише, че е за помещение от 80 куб.м. Като я гледам така, не бих я взел и за 50 куб.м. Така че , ако е ползвана в по-голямо помещение, нищо чудно да е сдала багажа.
Тази Тошиба пише, че е за помещение от 80 куб.м. Като я гледам така, не бих я взел и за 50 куб.м. Така че , ако е ползвана в по-голямо помещение, нищо чудно да е сдала багажа.
Точно това е описанието, когато поради силното заскрежаване на външният топлообменник течен фреон навлиза в компресора и го оставя без или с минимално количество масло. За механично износване може да се съди по засиленият шум от компресора (тракащ), накрая блокира или изгаря, а може и двете.Първоначално публикувано от plovdiv10
Тази 10ка е най-слабия модел на Тошиба и топли максимум 45 кубика и въпреки това външните са доста шумни.
г-н plovdiv10, то и за 5 бона има много хубави климатици и за 10 даже.Първоначално публикувано от plovdiv10
Става въпрос обаче, че масовата част от българина не може да си позволи голяма цифра. Такъв ни е стандарта на живот. За тях 1300-1500 лв е горна граница за добра инвестиция, това всъщност е "голяма сума" за тях. Е в тоя ценови диапазон (до около 1500 лв, стандартна стая 18 кв.м.) почти всички други климатици са по-добри от дайкин. Просто защото нямат безумието "дефрост на време".
Е за това е настоящата тема, ако не си разбрал все още. В този ценови диапазон Дайкина работи като "дай кинти" на вятъра. (Макар че до колкото разбрах има и от по-скъпата серия модели с дефрост на време, което пък е още по-голям майтап)
Друг е проблема, че от Дайкин си представят серията "Комфорт" действително като нещо, което ще ти свърши работа всеки сезон и незнам просто как са решили да го кръстят "комфорт". Цяла нощ дефрост, това сигурно е някакъв майтап с клиента. Това не е инвертор, а пълен булшит.
Да де ама струва, като гледам, колкото ФТХ-35 - та за какво говорим тогава....Първоначално публикувано от lavsho
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329569363[/time]_________________________________________________
Е добре, като всички климатици в тоя диапазон са по-добри от Дайкин, що си купи Дайкин. Това на мазохизъм ми заприлича. Пък аз, като му чета данните - въобще не ми изглежда да е добър - охлаждане 3.2; отопление 3.5.Първоначално публикувано от jon
Някой бил казал че е Мерцедес. Е аз, ако имам 40 000лв. няма да гледам Мерцедес, ама примерно едно Пежо ще е супер.
tony34al, нито аз съм мазохист, нито твоя умствен капацитет е кой знае колко висок. Поне според това, което си написал като въпрос към мен.
Кое не ти изглежда да е добро в 16-17 квадрата стаичка, среден апартамент? Не ми разправяй смешки, моля те.
Купих си Дайкин заради славата, която се носи. Вече е ясно, че е по-скоро фалшиво напомпана. Не може машините ти от нисък и среден клас да дефростват на време и да имаш претенции да си номер 1 на пазара.
Това е първият ми климатик, сигурно и затова направих грешката. Друг път Дайкин обаче не бих си взел (поне за моделите под 2000 лв., но пък по-скъпи не ми и трябват, защото помещенията ми у дома не са големи, нито пък е особено студено. Но и да бяха май пак не бих рискувал...). Същото вече съветвам всички свои познати, близки и роднини.
А който вече е изгорял, халал да муй......
стига с тия глупави оффтопици на кой какво му е изгоряло. давайте по темата.
какво стана с писмото/подписка ?
някой звъня ли на някой от официалните представители ?
аз поразгледах каквото има за моя модел - големите са с дип ключета на отделна платка, но е описан само 1 позиция от 4, или от 16. кой както го приема. някакво lockal setings sw4 dip ключе 2 се мести от офф на он за да разшириш обхвата на охлаждане от -10 до -15.
димон дай линк с сервизното в което е твоя джъмпер - събрал съм една камара но не мога да го открия.
Жена ми писа до няколко различни служители в един от оф. представители. Засега няма никакъв отговор.
Общо взето сме и малко хора, и май работата не върви добре.
Мога още сега да пусна жалбата в комисията, но ще е само срещу моя продавач. Целта беше да се постигне нещо на по-високо ниво, за да няма повече подведени, а и да се намери някакво решение на софтуерния проблем. Поне да се ползват климатиците в що годе нормален режим.
Тази тема е най посещавана от всички други в този форум и цяла година никои не може да се изкаже компетентно ,как да си решите проблема !.
Разгледайте руските форуми , ако там изобщо се продават и използват климатици на 100% са го решили вече , ама едва ли... там си е за кюмбета не е за дайкини
Аз работя в друга свера и братушките са ме спасявали многократно и безвъзмезно ... но за климатици незнам .
На мен си ми работят , иначе одавна да съм с резаците по идеята по-нагоре и какво ли не още ...
Този софтуер на какъв чип е записан ?
В Москва парното за апартамент от 90 квадрата е 4 долара на месец, метрото им е отоплено с парно на газ, училища, обществени и правителствени сгради, изобщо не се топлят с климатици...
отоплението с климатици е екзотика за тях, топлят се на газ, а като не стига количеството газ "режат" доставките за Европа...
Що се отнася до проблема обсъждан в тази тема, ако имаше желание/воля отдавна да е решен проблема...
Явно тактиката на дайкин се изразява в два подхода
1.Официална позиция за пред обществото(потенциалните купувачи/балъци на дайкин): Нашите климатици са перфектни няма проблем при нас, проблема е за всеки отделен случай, и това не е проблем на FTX 25/35 JV серията, а проблем на психично болните им собственици които са развили "климатично-дефростова параноя".
2.Неофициална позиция(за вече закупилите JV серията): "Вече ви взехме парите бре балъци, за какво уревахте орталъка -няма да ви ги върнем, нито ще си поправяме модела, нашите вентилатори толкова струват 1500лв бройката, за тези пари само с името daikin не можете да се снимате, вие искате климатик да си купите... аре, кучета ви яли ...."
4$ блазе им .
Аз погледнах сметката от миналата година януари 320 лв. за парно а си беше пролет тогава ...сега люта зима и е 160 лева за ток с 3 климатика ... е не е същото като комфорт , ама си е топло даже повече от парното ... същото е и с емтела ... като ги смених и сметките на 1/2.
Koгато търсих сервизно на прословутия модел го намреих в Дайчи -*****. След много прехвърляния попаднах на техник , който ми прати сервизното, обаче човекът остана зашеметен , че в България се топлим с климатици...
Отзиви за отопление с FTX...J човекът нямаше, т.к. ги ползвали само за охлаждане...
Не пресилвай нещата....И в Швеция,и в Норвегия има климатици за отопление,в Канада също....
В Швеция и Норвегия едва ли зимата имат температури -30°, -50° и при това да се задържат продължително време, каквито са нормални за *****. Какви климатици, какви пет лева от -25° надолу. Прави са руснаците да ни се чудят, защото представите им за зима и студ са други. Да не си мислите, че не са пробвали климатиците за топлене, ама не става.
Осреднени ниски температури за месеците Януари и Февруари:
Стокхолм Швеция -5,3°C
Осло Норвегия -6,8°C
Москва ***** -9,8°C
Самара ***** -13,1°C
Магадан ***** -18,7°C
Красноярск ***** -19,4°C
Новосибирск ***** -20,1°C
Томск ***** -20,9°C
Чита ***** -32,5°C
Якутск ***** -42,8°C
Здравейте,
ето и аз най после се реших да пиша по темата след като я следа от миналата зима. Купих си с голям мерак Уруру Сарара. Те бяха приказки то бяха реклами дето няма друго такова чудо на техниката. Но за съжаление имам съшия проблем на около 20 мин. дефроства около 10 мин. Икакво излиза на практика не може да вдигне температурата. За тези 10 мин. стаята изтива и след това за 20 мин не може да вдигне зададената температура. Моделът е от от най големите 50 струва 4300 лева с поставянето. Срам ме е да кажа че съм дал толкова пари и да не мога да се стопля. Направо съм извън нерви имам чувството че ако отида до офиса откъдето го купих ще направя някоя беля. А от там нагли та нагли нищо му нямало такъв бил модела. Вече втора зима. Съчуствам на всички които имат същия проблем и ви съветвам не купувайте Уруру Сарара за 4300 лева. Ще си стоите на студено.