Нужно ли е да пуска и humidify като режим? Японските си пускат овлажняването едновременно с режим отопление по дефоулт. После само процентите.
Нужно ли е да пуска и humidify като режим? Японските си пускат овлажняването едновременно с режим отопление по дефоулт. После само процентите.
То не се чете, много ситно...
Прегледах цялото упътване за модела. Дай го на "MOISTURISING" вместо на HI. Това е режима, който поддържа максимална влага на въздуха. Ако и той не ти вдигне влагата, търси помощ от сервиз. ИЛИ СИ РЕСТАРТИРАЙ ДИСТАНЦИОННОТО КАКТО ТИ КАЗАХ ПО-РАНО!!! Уруруто ти работи до -10 градуса.
Ако въздухът отвън е сух и липсва конденз или побеляване по питата, няма как да ти вдигне влажността тази функция. Уруруто използва това, че на отопление външното тяло винаги е с няколко градуса по-студено от околната среда. Влагата от въздуха би трябвало да кондензира върху охладения диск и от там вентилаторът я вкарва вътре.
Щом няма кондензация по питата, съответно и по диска количеството влага, което се отлага ще е минимално, особено, ако климатикът работи на минимум и разликата с температурата на околният въздух е незначителна. А през лятото в режим охлаждане овлажняващата функция не може да работи по обясними причини - външното тяло винаги е по-топло от околния въздух.
Разбирам. Възможно и това да е причината в момента да не може да вдигне.
Не знам от къде си .В момента в Пловдив е около 0 градуса и 95 % влажност.
Има супер гъста мъгла.
Този пост е редактиран от avenger; 27-12-17 в 21:10.
Това е в момента в Бургас, не знам Варна скоро да се е местила към Сахара... Като гледам синоптик.бг във Варна е 87% влажност
Джакич..... Ама много си далеч от истината за работата на системата. С две думи блока на Уруруто няма нищо общо с хладилната система на външното и мощността на която работи и дали кондензира или заскрежава изпарителя. Гледай на него като на кутия която ползва електрониката на външното за да функционира и нищо повече.
Не е това причината!
ПС: Абе да не са забравили да ти подвържат гофрето към вътрешното?
Този пост е редактиран от Rumb@ta; 26-12-17 в 23:29.
[emoji3] не не бях на монтажа. Аз от две години го имам но сега реших да пробвам тази функция. Днес оставих да се проветрява и сега се прибирам и гледам влажноста влезнала овънка ама през прозореца не през уруруто. За 4 хилки климатик сега за една влажност ли да му мисля има и тенжери с вода на котлона [emoji16]. Сега като го пусна ще видя дали ще е свали или ще е задържи поне.
Свали капака на външното тяло и провери, това което Румбата попита!
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Аз бях там като го връзваха и сложиха тръбата и е закачиха и пт двете странни.
Нали си чувал за точка на оросяване?
Може да изчислиш при дадена температура и влажност при каква точка ще се плучи оросяване(конденз) върху диска.
Тоя модул неслучайно е разположен там, изходящата струя косвено понижава температурата му.
В момента метеостанцията ми показва външна температура 1°, влажност 75%, точка на оросяване при -2,9°
При външна t 1° и влажност 50% точката на оросяване става при -9°
Dew Point Calculator
Жена, кола и климатик като не се ползват дълго време....
Джак, тея точки...
Вътре в Уруруто има силно хигроскопичен диск, през който през една трета се прекарва въздух с голям дебит, като той се върти за да се насити целия. После събраната влага се загрява и изпарява и с турбина се вкарва вътре. Има и сензор за температура.
Иначе Дайкин колкото иновации са измислили, толкова и глупости са внедрявали в климатиците си.