Ми той новия на практика не е презимувал още...
Ми той новия на практика не е презимувал още...
Така де, аз от 2014 зима не съм виждал...
Да де ама колко време е задържало - 20, за 3-4 дена е едно, друго е за 15- 20 дни. Ако е за 2-3 дни помещенията имат някакъв акумулиран топлинен резерв , задържи ли 15-20 дена... Те за 2-3 дена окапват, за 15 -20 не ми се мисли, не е и задържало... Пък за -25 хич няма да коментирам...
Този пост е редактиран от microclim@; 10-02-18 в 22:05.
Миналата зима беше много тежка -15 в продължение на 2 - 3 седмици ,снегове по 1 метър ,виелици.Една от най-тежките откакто се отоплявам с климатици ( около 15г вече ).
Този пост е редактиран от avenger; 11-02-18 в 09:33.
Видял съм го с очите си през 2012 година когато един месец температурите се задържаха в порядъка -20/-30 градуса как умират скъпи Дайкини ( а и не само те ).Две японски Митсубишита ,с трафове и дистанционни с къщички,купени чисто нови от Варна пак за цифра,и те сдадоха багажа.Помня много добре,понеже в нашето блокче всичките се съревновават помежду си кой ще си купи по по най скъпа кухня,телевизор,климатик ,кола и т.н.,а аз тогава бях на парно,единственния без климатик и злорадствах.Мисля че климатик за толкова ниска и продължителна температура не става,пък бил той и Уруру.До втората седмица се държаха.След това започнаха един след друг.Най евтиния климатик в сградата,Фуджитсу някакво,пак доволно скъпо плащано,се чуваше си спомням през две преки..То умря първо.
Всеки си пише в зависимост от кой град е, което е нормално. България е много шарена относно зима. Едно е в Петрич, друго в София, трето в Пловдив и четвърто по морето. Затова не давам акъл на колегите от други градове, защото би било нелепо. Те много по-добре от мен знаят какво ще работи добре при тях. Но пък и не обичам да мен да ми дават акъл за София и района.
И аз туй се опитвам да кажа , такъв беше въпроса,ама остана доста назад.Човека пита за коп при -20 , - 25. А резерва едно е да се изчерпа , друго е да намръзне всичко и за 10 мин дефрозт да падне температурата с 6 градуса после със 7,8 градуса... в един момент усещаш как тичаш за духалка....