Tози изглежда много добре
Знам че парите са относителна величина,чиито параметри са с различно измерение за всеки един от нас ,но 5000 за това е светотатство а не снобизъм.На пътя да ги намеря не бих ги дал.Камо ли за кухня......
На мен ми е интересно колко голяма в тази кухня ?
Тази машина си е за едно 40-50 кв
Кухнята е някъде около 35м2, но имам стълба с купол към покривна тераса и много прозорци. В най големите студове без да пускам климатик не пада под 17-18градуса температурата. Преди да сложа Фуджитсото бях с Дайкин 12-ка подов и през повечето време се справяше добре. Причината да сменям Фуджитцото е че няма WIFI управление, лятото мирише на влага, не поддържа прецизно зададените градуси.
Този пост е редактиран от stanislav24; 03-02-18 в 07:55.
Здравейте. Сложих си WIFI модули на всички климатици, но ми прави впечатление, че не работи консумацията? Единствено на най новия, който сложих в кухнята работи?? Имате ли някаква идея как може да се реши проблема ?
Ако сте сложили чешки wifi модул на японски климатик консумацията няма да работи.
Завиждам ти на подписа,честно.Консумацията е достъпна на блуевулюшъните до колкото знам и съм виждал и на М-те.Обещаваха че лятото ще има ъпдейт и за другите ама...кое лято не казаха.
Здравейте, изправен съм пред голяма дилема. Имам 50-ка от близо 3 години и нямам грижа, и съм много доволен. Предстои ми закупуване на нов климатик и дилемата е дали да си взема същия 35-ца европеец, или гледам сега има нов модел на уруру/сарара обаче японски. Доста по-енергийно ефективен и със променен дизайн. Цената е приблизително еднаква не е голяма разликата. Казаха ми, че за япончетата от 28-ца нагоре нямало нужда от траф и се включвали в тока директно. Става въпрос за ето този модел - S28TTRXS. Някакви идеи или съвети? На хартия е много по-добър от предшественика си.
Изпратено от моят Redmi Note 2 с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от avenger; 10-02-18 в 21:42.
Това с трафа е лъжа. Всяка 100 и 200 волтова машина си иска траф.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
На 200 в правят проблем ,дават грешки, когато скочи напрежението над определен волтаж, 20 волта разлика му идват в повече примерно като сочи на 250 зависи от модела...Иначе първия ми досег с климатици беше със секанд хенд, бая бяхме турили без траф, някой бачкат...Преди да бъда упрекнат в некомпетентност да кажа ,че от Пловдив тъй ги пращахте...
Този пост е редактиран от microclim@; 10-02-18 в 15:56.
Задължително с траф.Вкъщи винаги напрежението е над 240v.
20180210_151604.jpg
Да и в нас напрежението е 230-240V. А каква цена е трафа и колко харчи той ?
Имам и още един въпрос какво има в повече новия модел от стария ? Гледам че всичко си е същото окото за следене, самопочистването, плазма филтъра,овлажняване/навлажняване, май само струята на въздуха е променена, дизайна и енергийно ефективността , какво ще кажете ?
Става на въпрос за тези климатици
Изпратено от моят Redmi Note 2 с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от Ивайло Колев; 10-02-18 в 17:02.
Това Япончета което сте показал е като параметри на 9 ка.
Има подобна тема с това япончета сравнено с европейско уруру 25 ца.
Според мен в този случай Европейското е по-добро,защото ползва хардуера на 18 ка която имате.