Страница 127 от 308 ПърваПърва ... 77117125126127128129137177 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,891 до 1,905 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

9LC е с едноредов топлообменник - по механична конструкция е еднакъв с 7LC, само дето работи с по-голямо натоварване, за това е нормално да оскрежава честичко. Когато температурите паднат малко под 0 и при мен 9LC си се размразява често. За хитачито нямам наблюдение какъв е - дали е двуредов, но другите 2 машини ми са 12LC и 12LG, там не обскрежава така, макар че 12LG пави видимо повече конденз спрямо 12LC. Не е притеснително като цяло. До сега всичките машинки бачкат перфекто - 9LC и 12LC изкараха безупречно и без забележки миналата зима.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

djambov ако fujitsu ти е на север пък хитачито не е е нормално зависи вън каква е температурата трябваше да я измериш и до двата, а хитачито съм сигорен че не прави изобщо същата топлина трябваше и вътре да измериш колко е при -10-15 виш как ще работят и пак ще говорим кой е по добрия модел ако хитачито работи изобщо де.

4. Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    9LC е с едноредов топлообменник - по механична конструкция е еднакъв с 7LC, само дето работи с по-голямо натоварване, за това е нормално да оскрежава честичко. Когато температурите паднат малко под 0 и при мен 9LC си се размразява често. За хитачито нямам наблюдение какъв е - дали е двуредов, но другите 2 машини ми са 12LC и 12LG, там не обскрежава така, макар че 12LG пави видимо повече конденз спрямо 12LC. Не е притеснително като цяло. До сега всичките машинки бачкат перфекто - 9LC и 12LC изкараха безупречно и без забележки миналата зима.
    Този отговор ме успокоява донякъде, но все пак нормално ли е да не може да изчисти напълно обезскрежаването даже в момента виждам в долната част не скреж, а лед който стои от сутринта.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Само едно ме притеснява да не би когато са монтирали fuji-то да са испуснали малко фреон щото при 0 градуса да хване скреж и да не се обескрежи напълно не е нормално.
    оо щом и лед има по това време направо можеш да викаш техниците за тази марка и при -15 и мъгла не трябва да има лед!

6. Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    djambov ако fujitsu ти е на север пък хитачито не е е нормално зависи вън каква е температурата трябваше да я измериш и до двата, а хитачито съм сигорен че не прави изобщо същата топлина трябваше и вътре да измериш колко е при -10-15 виш как ще работят и пак ще говорим кой е по добрия модел ако хитачито работи изобщо де.
    Хитачито е на изток, а Фуджи-то на запад, не ми се вярва да има разлика в температурата вън при положение че е 7:30 сутринта облачно е без слънце, а относно Хитачи-то всеки знае каква беше миналата зима и с минусови температури и с мъгли и тогава не е спирал да работи и топли, затова относно него нямам никакви притеснения. Става дума за температура от 23-24 градуса, вероятно при -15 вън няма да направи 27-28 но на мен не ми и трябват такива температури.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

ако хитачито направи 24 при -15 ще те черпа цяла нощ.
    аз ти казах за fujito викай ги да си оправят бакиите.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    ако хитачито направи 24 при -15 ще те черпа цяла нощ.
    аз ти казах за fujito викай ги да си оправят бакиите.
    Ами нямам причина да излъжа, не съм имал проблем с него миналата зима. Вярно е че по принцип държа 22-23 градуса може би не съм го пробвал наистина на 24 не помня, но щом е за почерпката като стане -15 ще го изпробвам А относно Фуджито другата седмица ще ги викна да си оправят бакиите.

10. Тук е от
    Sep 2007

Само да попитам че не съм много в час, самото допълване на системата с фреон става при външното тяло нали, има ли начин да стане при вътрешното?

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Правилно мислиш / .

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Само да спомена, че допълване на R410 не е много удачен вариант.Най- добре е да се зареди наново.Същото е и при инверторните модели.

13. Тук е от
    Sep 2008

Не разбирам защо сравнявате толкова тия климатици.Всички инвертори са еднакви - какво им е сложното? Един компресор и малко електроника.В кое точно, примерно Женерала е по - добър от Хитачи и обратно? Тия от Хитачи да не са балъци ,че да правят по - лоши климатици.Аз съм с Женерал 12лд плазма и не разбирам в какво са му плюсовете пред Хитачи,Панасоник или други известни марки.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2008

кат си се набутал с няколко хилки за климатици е нормално да си говориш на глас по форумите и самоубеждаваш че не си се прекарал......в общи линии никак не е малък дела и на тоя мотив за подобно поведение....

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

laodzu като не разбираш какви са му плюсовете що не си купи Хитачи и да спестиш 500 лв ?

17. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

ssilent, вече започваш да ме разсмиваш. Климатика е нещо, което го слагаш в къщата си и не го "мяташ" на рамо като отиваш на купон, само и само да се фукаш, че караш Мерцедес, Ферари, Ламборджини...!! Стига вече, знаем, че за всеки влак... Има и други разлики - не само цената!
    Както казва Алекси, можело е да си сложи и Осака или ...., като му го "отремонтират" няколко пъти ще си влезе в коловоза и проблеми няма да има. До следващият проблем..

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Неразбирам защо сравнявате толко тия климатици всички инвентори са еднакви кво и е сложното един компресор и малко електроника в кое точно примерно женерала е по добар от хитачи и обратно тия от хитачи да не са балъци ,че да правят по лоши климатици.Аз сам с женерал12лд плазма и не разбирам в какво са му плюсовете пред хитачи,панасоник или други известни марки .
    Явно че не е толкова просто да направиш хубав инвертор.Много бързо можеш да усетиш разликата ако си сложиш един Самсунг инвертор
    в другата стая

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе